Sliten Svendsen droppet trening

HOLMENKOLLEN/OSLO (NRK): Emil Hegle Svendsen (30) var så utladet etter VM-normalen at han droppet treningen før den viktige stafetten.

Bjørndalen

HEMMELIG: Skiskyttergutta holdt rekkefølgen på stafetten hemmelig.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Trønderen kom i kjent stil ikledd joggetøy og caps på fredagens pressekonferanse på utøverhotellet i Kollen.

Noen timer tidligere hadde stafettlaget hatt skytetrening før VMs aller største mål, men den største favoritten til å ta ankeretappen holdt seg på hotellet.

Torsdag ble en rådvill Svendsen parkert av Martin Fourcade på normalen, og trønderen var over tre minutter bak beste langrennstid.

Stafettlaget

DISSE GÅR: Johannes Thingnes Bø (f.v.), Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Jeg syntes treningen begynte litt tidlig, så jeg lå og sov da treningen var. Det var en tøff dag i går, så jeg tror det var viktig å hvile litt, sier 30-åringen til NRK.

Ingen usikkerhet

Landslagstrener Egil Gjelland synes det var et enkelt valg å la Svendsen få ta det rolig.

– Det er viktig å bryte av litt. Du trenger ikke nødvendigvis å gå slavisk etter treningstidene. Vi følte behovet var å ta det med ro i dag, sier Gjelland, som understrekker at det ikke ligger sykdom eller annen dramatikk i det.

– Han har vært solid og god på skytebanen gjennom VM, og han er trygg på de oppgavene han har, sier Gjelland.

Det samme mener NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

– Det beste er jo å være som Fourcade - best hver dag. Men Emil gjorde mye bra på jaktstarten, og jeg tror ikke den formen er borte. Han er ikke noe usikkerhetsmoment, sier Bjørn.

Holdt laget hemmelig

Landslagsledelsen ville ikke offentliggjøre rekkefølgen på etappene stafett før fristen går ut klokken 17.30 fredag ettermiddag.

Det er knyttet stor spenning rundt hvem som skulle gå sisteetappen, som både Svendsen og Tarjei Bø har et uttalt ønske om å gå.

– Vi har tanker om det. Og vi har ønsker selv. Så er vi ganske direkte med hverandre med hva vi tror den andre kan prestere på. Så det er egentlig ganske klar tale på hva vi mener bør være oppsettet. Men det er treneren som bestemmer til slutt, sier Ole Einar Bjørndalen.

Emil Hegle Svendsen fikk spørsmål fra NRK om det er sisteetappen han fortsatt vil gå.

– Jeg har sagt at jeg har lyst å gå sisteetappe. Så blir det jo en diskusjon om hvem som er best egnet. Jeg tror egentlig alle kunne gått de fleste etappene.

– Tror vi har valgt rett

Han virker fornøyd med laget de har landet på – selv om ingenting er offentliggjort ennå.

– Det har vært litt frem og tilbake. Man må vurdere flere ulike oppsett. Jeg vil si at det har vært en ganske bra eninghet om hva vi gikk for. Selv om vi ikke får noen svar før vi går i morgen, så tror jeg at vi har valgt rett, sier han.

Siste nytt

 • Mener fotball-sesongen kan reddes

  De europeiske fotballigaene har ikke gitt opp å fullføre sesongene som er satt på vent av koronaviruset, fastslår Uefa-president Aleksander Ceferin. Han mener det er mulig å fullføre seriespillet dersom pandemien er under kontroll og man kan starte opp igjen senest i juni.

  – Vi kan starte opp igjen i midten av mai, i juni eller til og med sent i juni. Etter det vil sesongen trolig være tapt, sier Ceferin til den italienske avisen La Repubblica.

  UEFA Congress
  Foto: Yves Herman / Reuters
 • Må betale erstatning i voldtektssak

  Høyesterett har avvist anken fra tidligere Molde-spiller Babacar Sarr, som er dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning til en kvinne i en voldtektssak.

  Kjennelsen gjelder kun erstatningsdelen av saken, skriver Nettavisen.

  Sarr ble i Romsdal tingrett frikjent for sovevoldtekt, men likevel dømt til å betale erstatning til den fornærmede kvinnen.

  Politiet mener at den daværende Molde-spilleren voldtok en kvinne mens hun sov i mai 2017. Frifinnelsen ble umiddelbart anket av påtalemyndigheten, men ankesaken er blitt utsatt tre ganger fordi Sarr ikke har møtt opp. (NTB)

  Eliteserien fotball 2018, Molde - Brann.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • – Klarte nesten ikke å puste

  Juventus-stjernen Paulo Dybala er på bedringens vei etter å ha fått påvist koronaviruset. Han forteller om dager med sterke symptomer og trøbbel med pusten.

  Argentineren omtaler framgangen og hvordan virussykdommen har påvirket ham i klubbens sosiale medier:

  – Jeg føler meg bra, mye bedre faktisk. Jeg prøvde å trene de dagene symptomene var sterke, og da følte jeg meg ukomfortabel med én gang og klarte nesten ikke å puste. Etter fem minutter måtte jeg stoppe, sier Dybala.

  H1myFs-ACmk
  Foto: Laurent Cipriani / Laurent Cipriani

Sendeplan

Kl. Program Kanal