Hopp til innhold

Heltemodig Leknessund forsvarte åttendeplassen i Giroen

Andreas Leknessund har fått sitt store gjennombrudd i årets Giro d'Italia og nordmannen imponerte nok en gang på den 18. etappen i rittet.

Da Primoz Roglic angrep i den bratte delen av stigningen opp Coi, etappens nest siste stigning, var Leknessund blant de som tok opp jakten like bak i gruppe to blant favorittene.

Der satt han med sammenlagttoer João Almeida, men med én kilometer igjen til toppen måtte han slippe.

– Det hadde vært fint å holde seg i den gruppa, men dessverre sprakk jeg dypt inne i finalen, sier Leknessund i en pressemelding.

Like etter ble han også frakjørt av nederlenderen Thymen Arensman, som er blant de som kjemper mot Leknessund i sammendraget.

– Det er kanskje litt Leknessund sin stil i sammendraget. Han prøver å bite seg med så lenge han klarer og når det først ryker, så ryker det litt ordentlig, sa Discovery-kommentator Theis Magelssen.

Etappen ble vunnet av den italienske mesteren Filippo Zana fra bruddet, etter en tett spurt mot Thibaut Pinot. Blant sammenlagtfavorittene var Roglic og Geraint Thomas best. De to kom inn 20 sekunder foran Almeida.

Leknessund var ett minutt og 17 sekunder bak Roglic og Thomas i mål og ble nummer 16 på etappen. Han beholder dermed åttendeplassen i sammendraget.

Den beste norske plasseringen i Giro d'Italia tidligere er niendeplassen til Tobias Foss fra 2021. Rittet avsluttes søndag.

Leknessund
Foto: Massimo Paolone / AP

Siste nytt

 • Britisk avis: Ødegaard får ny kontrakt

  Den britiske avisen Evening Standard skriver at Martin Ødegaard blir tilbudt en ny Arsenal-kontrakt i løpet av kort tid.

  Arsenal-kapteinen har hatt en strålende sesong med «The Gunners» og scoret 15 mål og serverte syv målgivende pasninger. Arsenal endte på 2. plass i Premier League.

  Det har vært noen rykter om at den franske storklubben PSG skal ha vært interessert i Ødegaard, men Arsenal-manager Mikel Arteta skal ifølge Sky Sports ha ingen planer om å selge nordmannen.

  Istedet kan det altså være en ny avtale på trappene. Ødegaards nåværende kontrakt strekker seg til 2025 med en opsjon på ytterligere ett år.

  Britain Soccer Premier League, MArtin Ødegaard
  Foto: Kin Cheung / AP
 • Mol og Sørum åpnet med seier i Tsjekkia

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum fikk en perfekt start på verdenstourturneringen i Ostrava med seier over brasilianske Pedro Solberg/Guto.

  Det norske stjerneparet vant i strake sett med settsifrene 21-18, 21-14. Senere torsdag venter andre kamp i de innledende rundene i Tsjekkia. Da står Youssef Krou/Arnaud Gauthier-Rat fra Frankrike på motsatt side. (NTB)

  Mol og Sørum
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Straus henter stjerneduo til Bayern

  De tidligere Chelsea-spillerne Pernille Harder og Magdalena Eriksson har begge sluttet seg til Alexander Straus' Bayern München-lag.

  Harder og Eriksson har spilt i Chelsea i flere år, men bytter beite til tysk fotball, opplyser Bayern på sine nettsider torsdag. Duoen er kjærester og har tidligere uttalt at de ønsker å spille i samme klubb.

  Danske Harder og svenske Eriksson har skrevet under på hver sin treårskontrakt med laget som ledes av norske Alexander Straus. Han tok nylig klubben til seriemesterskapet.

  Alexander Straus
  Foto: JUSTIN TALLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste