Hopp til innhold

Liv Grete bekymret for Tora etter fiaskoløp

Det ble bom, bom, bom og 44. plass for Tora Berger (32) på lørdagens sprint i Frankrike. Liv Grete Skjelbreid Poirée liker dårlig det hun ser fra sin tidligere lagvenninne.

Tora Berger sprakk helt og fikk tre streafferunder på siste skyting.

Tora Beger hadde ingen god dag på skiskyttersprinten. Hun endte til slutt på 44. plass etter å ha bommet tre ganger på siste skyting.

Liv Grete Skjelbreid Poirée, Beitostølen

NRKs skiskytterekspert, Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Foto: Rune Fossum / NRK

– Jeg er litt bekymret for Tora, sier NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Kanskje ikke så rart hun er bekymret: Tora Berger endte helt nede på 44. plass på lørdagens sprint – 1.32 minutter bak dagens vinner sveitsiske Selina Gasparin.

Kaisa Mäkäräinen fra Finland og Valj Semerenko fra Ukraina ble henholdsvis nummer to og tre.

Tre bom

Tre bom på siste skyting ødela det meste for Berger, som i fjor var sesongens store skiskytterstjerne. Da vant hun blant annet verdenscupen og tok imponerende fire VM-gull i Nove Mesto.

Denne sesongen har det gått tråere for veteranen. Etter dagens sprint ligger Berger på en 11. plass i verdenscupsammendraget.

– Det er ikke sånn jeg vil se Tora. Overhodet ikke. Det er et eller annet som ikke stemmer for henne om dagen, og det er ikke lett å sette fingeren på hva det er for noe. Hun har ikke den kontrollen på standplass og i sporet som hun pleier å ha, sier Poirée.

Men skiskyttereksperten føler likevel at Berger er en like het vinnerkandidat til OL i Sotsji.

– Det er så mye som bor i Tora, og hun har god tid frem til OL. Men det blir vanskeligere å oppnå de resultatene vi kanskje hadde forventet av henne i OL. Jeg tror hun fortsatt kan få et bra mesterskap, sier hun.

– Hva gjør det med deg når du blir nummer 44?

– Det er veldig lett å begynne å rote og tenke på masse detaljer og feil ting. Det som er viktig er at hun gjør noen endringer i planene sine – og flytter fokus fra det som ikke fungerer, svarer Poirée.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Tiril Eckhoff ble beste nordmann i dagens skiskyting med en ellevteplass.

Tiril Eckhoff ble beste norske på en 11. plass.

Eckhoff beste norske

Tiril Eckhoff ble beste norske jente på en 11.-plass i skiskyttersprinten i Annecy-Le Grand Bomand lørdag. Hun bommet én gang.

– Veldig fornøyd med Tiril. Hun går bra, og har et fint utgangspunkt til jaktstarten. Tiril er på vei oppover, og det er gøy, sier Poirée.

Fanny Welle-Strand Horn bommet to ganger. Hun endte på 22.-plass, slått med 54,5 sekunder. Marte Olsbu gikk inn til 45.-plass, 1.35 minutter bak vinneren.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal