NRK Meny
Normal

Liv Grete bekymret for Tora etter fiaskoløp

Det ble bom, bom, bom og 44. plass for Tora Berger (32) på lørdagens sprint i Frankrike. Liv Grete Skjelbreid Poirée liker dårlig det hun ser fra sin tidligere lagvenninne.

Tora Berger sprakk helt og fikk tre streafferunder på siste skyting.

Tora Beger hadde ingen god dag på skiskyttersprinten. Hun endte til slutt på 44. plass etter å ha bommet tre ganger på siste skyting.

Liv Grete Skjelbreid Poirée, Beitostølen

NRKs skiskytterekspert, Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Foto: Rune Fossum / NRK

– Jeg er litt bekymret for Tora, sier NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Kanskje ikke så rart hun er bekymret: Tora Berger endte helt nede på 44. plass på lørdagens sprint – 1.32 minutter bak dagens vinner sveitsiske Selina Gasparin.

Kaisa Mäkäräinen fra Finland og Valj Semerenko fra Ukraina ble henholdsvis nummer to og tre.

Tre bom

Tre bom på siste skyting ødela det meste for Berger, som i fjor var sesongens store skiskytterstjerne. Da vant hun blant annet verdenscupen og tok imponerende fire VM-gull i Nove Mesto.

Denne sesongen har det gått tråere for veteranen. Etter dagens sprint ligger Berger på en 11. plass i verdenscupsammendraget.

– Det er ikke sånn jeg vil se Tora. Overhodet ikke. Det er et eller annet som ikke stemmer for henne om dagen, og det er ikke lett å sette fingeren på hva det er for noe. Hun har ikke den kontrollen på standplass og i sporet som hun pleier å ha, sier Poirée.

Men skiskyttereksperten føler likevel at Berger er en like het vinnerkandidat til OL i Sotsji.

– Det er så mye som bor i Tora, og hun har god tid frem til OL. Men det blir vanskeligere å oppnå de resultatene vi kanskje hadde forventet av henne i OL. Jeg tror hun fortsatt kan få et bra mesterskap, sier hun.

– Hva gjør det med deg når du blir nummer 44?

– Det er veldig lett å begynne å rote og tenke på masse detaljer og feil ting. Det som er viktig er at hun gjør noen endringer i planene sine – og flytter fokus fra det som ikke fungerer, svarer Poirée.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Tiril Eckhoff ble beste nordmann i dagens skiskyting med en ellevteplass.

Tiril Eckhoff ble beste norske på en 11. plass.

Eckhoff beste norske

Tiril Eckhoff ble beste norske jente på en 11.-plass i skiskyttersprinten i Annecy-Le Grand Bomand lørdag. Hun bommet én gang.

– Veldig fornøyd med Tiril. Hun går bra, og har et fint utgangspunkt til jaktstarten. Tiril er på vei oppover, og det er gøy, sier Poirée.

Fanny Welle-Strand Horn bommet to ganger. Hun endte på 22.-plass, slått med 54,5 sekunder. Marte Olsbu gikk inn til 45.-plass, 1.35 minutter bak vinneren.

Siste nytt

 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Olic tilbake for Kroatia

  Tidligere stjernespiss Ivica Olic er tilbake i Kroatias landslag. Han blir assistent for den nye landslagssjefen Zlatko Dalic. – Det er en ære å være del av Kroatias landslag igjen, denne gang i en annerledes rolle, sier Olic til forbundets nettsted.

  UEFA-CUP
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Dømt for promillekjøring

  Nord-Irlands landslagssjef Michael O'Neill er fratatt førerkortet i 16 måneder og idømt en bot på 1300 pund for promillekjøring. O'Neill ble stoppet i utkanten av Edinburgh i september. Han blåste rødt, og hadde promille på tre ganger tillatt nivå.

  VM-kvalfiseringskamp i fotball, Norge - Nord-Irland (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal