Liv Grete bekymret for Tora etter fiaskoløp

Det ble bom, bom, bom og 44. plass for Tora Berger (32) på lørdagens sprint i Frankrike. Liv Grete Skjelbreid Poirée liker dårlig det hun ser fra sin tidligere lagvenninne.

Tora Berger sprakk helt og fikk tre streafferunder på siste skyting.

Tora Beger hadde ingen god dag på skiskyttersprinten. Hun endte til slutt på 44. plass etter å ha bommet tre ganger på siste skyting.

Liv Grete Skjelbreid Poirée, Beitostølen

NRKs skiskytterekspert, Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Foto: Rune Fossum / NRK

– Jeg er litt bekymret for Tora, sier NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Kanskje ikke så rart hun er bekymret: Tora Berger endte helt nede på 44. plass på lørdagens sprint – 1.32 minutter bak dagens vinner sveitsiske Selina Gasparin.

Kaisa Mäkäräinen fra Finland og Valj Semerenko fra Ukraina ble henholdsvis nummer to og tre.

Tre bom

Tre bom på siste skyting ødela det meste for Berger, som i fjor var sesongens store skiskytterstjerne. Da vant hun blant annet verdenscupen og tok imponerende fire VM-gull i Nove Mesto.

Denne sesongen har det gått tråere for veteranen. Etter dagens sprint ligger Berger på en 11. plass i verdenscupsammendraget.

– Det er ikke sånn jeg vil se Tora. Overhodet ikke. Det er et eller annet som ikke stemmer for henne om dagen, og det er ikke lett å sette fingeren på hva det er for noe. Hun har ikke den kontrollen på standplass og i sporet som hun pleier å ha, sier Poirée.

Men skiskyttereksperten føler likevel at Berger er en like het vinnerkandidat til OL i Sotsji.

– Det er så mye som bor i Tora, og hun har god tid frem til OL. Men det blir vanskeligere å oppnå de resultatene vi kanskje hadde forventet av henne i OL. Jeg tror hun fortsatt kan få et bra mesterskap, sier hun.

– Hva gjør det med deg når du blir nummer 44?

– Det er veldig lett å begynne å rote og tenke på masse detaljer og feil ting. Det som er viktig er at hun gjør noen endringer i planene sine – og flytter fokus fra det som ikke fungerer, svarer Poirée.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Tiril Eckhoff ble beste nordmann i dagens skiskyting med en ellevteplass.

Tiril Eckhoff ble beste norske på en 11. plass.

Eckhoff beste norske

Tiril Eckhoff ble beste norske jente på en 11.-plass i skiskyttersprinten i Annecy-Le Grand Bomand lørdag. Hun bommet én gang.

– Veldig fornøyd med Tiril. Hun går bra, og har et fint utgangspunkt til jaktstarten. Tiril er på vei oppover, og det er gøy, sier Poirée.

Fanny Welle-Strand Horn bommet to ganger. Hun endte på 22.-plass, slått med 54,5 sekunder. Marte Olsbu gikk inn til 45.-plass, 1.35 minutter bak vinneren.

Siste nytt

 • Danskene kjører med sørgebånd i VM

  De danske VM-syklistene kjører med sørgebånd under søndagens landeveisritt, til minne om nylig avdøde Chris Anker Sørensen (bildet).

  Den tidligere toppsyklisten døde forrige uke, 37 år gammel. Han ble utsatt for en ulykke da han var på en treningstur i Belgia, der han var til stede for å dekke VM som ekspert for dansk TV2.

  Magnus Cort sier til TV2 at de danske syklistene tok nyheten om dødsfallet tungt.

  – Det er en god måte å hedre ham på her i VM, sier Cort om sørgebåndene.

  Han sier at VM blir en annerledes opplevelse for de danske rytterne.

  – Det er annerledes. Forberedelsene har gått fint, og vi har gjort alt vi skulle, så jeg føler vi er klare. Men det er klart at vi kjente på det de første par dagene, sier han om tiden etter at de fikk dødsbudskapet.

  V3kLHBLMaDs
  Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix / NTB
 • Hovland måtte tåle sitt tredje tap

  Marginene har ikke vært på Viktor Hovlands side i Ryder Cup-debuten. Han har ledet i alle fire parkamper, men utbyttet er bare et halvt poeng.

  Lørdag ble det tap i foursome med Bernd Wiesberger, selv om den europeiske duoen tidlig ledet med tre hull. De var foran det meste av kampen, men Justin Thomas og Jordan Spieth slo hardt tilbake og vendte kampen i sin favør med seier på tre strake hull fra det 14. hullet.

  Sammen med Tommy Fleetwood ga nordmannen noen timer senere Bryson DeChambeau og Scottie Scheffler hard kamp i fourball i vinden på Whistling Straits-banen. De tok ledelsen tre ganger, men igjen avgjorde amerikanerne ved å vinne 14., 15. og 16. hull.

  USA har dominert parspillet og leder 11-5 foran søndagens singlekamper, der vertsnasjonen trenger bare 3,5 av 12 mulige poeng for å vinne pokalen.

  s2YKcQj5K_4
  Foto: Jeff Roberson / AP
 • Usyk ny tungvektsmester i boksing

  Oleksander Usyk fra Ukraina var for god for den britiske tungvektsbokseren Anthony Joshua, som mistet sine tre VM-titler foran 67.000 tilskuere i London.

  Publikum fylte Tottenham Hotspur stadion i håp om å se Joshua ta et steg mot å bli ubestridt mester, men i stedet så de ukraineren ta kommandoen fra start og holde unna til en klar poengseier.

  De tre dommerne hadde sifrene 117-112, 116-112 og 115-113 i Usyks favør. Usyk overtok dermed WBA-, IBF- og WBO-titlene fra Joshua.

  Z4WLH0hW9Tw
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal