Liv Grete bekymret for Tora etter fiaskoløp

Det ble bom, bom, bom og 44. plass for Tora Berger (32) på lørdagens sprint i Frankrike. Liv Grete Skjelbreid Poirée liker dårlig det hun ser fra sin tidligere lagvenninne.

Tora Berger sprakk helt og fikk tre streafferunder på siste skyting.

Tora Beger hadde ingen god dag på skiskyttersprinten. Hun endte til slutt på 44. plass etter å ha bommet tre ganger på siste skyting.

Liv Grete Skjelbreid Poirée, Beitostølen

NRKs skiskytterekspert, Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Foto: Rune Fossum / NRK

– Jeg er litt bekymret for Tora, sier NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Kanskje ikke så rart hun er bekymret: Tora Berger endte helt nede på 44. plass på lørdagens sprint – 1.32 minutter bak dagens vinner sveitsiske Selina Gasparin.

Kaisa Mäkäräinen fra Finland og Valj Semerenko fra Ukraina ble henholdsvis nummer to og tre.

Tre bom

Tre bom på siste skyting ødela det meste for Berger, som i fjor var sesongens store skiskytterstjerne. Da vant hun blant annet verdenscupen og tok imponerende fire VM-gull i Nove Mesto.

Denne sesongen har det gått tråere for veteranen. Etter dagens sprint ligger Berger på en 11. plass i verdenscupsammendraget.

– Det er ikke sånn jeg vil se Tora. Overhodet ikke. Det er et eller annet som ikke stemmer for henne om dagen, og det er ikke lett å sette fingeren på hva det er for noe. Hun har ikke den kontrollen på standplass og i sporet som hun pleier å ha, sier Poirée.

Men skiskyttereksperten føler likevel at Berger er en like het vinnerkandidat til OL i Sotsji.

– Det er så mye som bor i Tora, og hun har god tid frem til OL. Men det blir vanskeligere å oppnå de resultatene vi kanskje hadde forventet av henne i OL. Jeg tror hun fortsatt kan få et bra mesterskap, sier hun.

– Hva gjør det med deg når du blir nummer 44?

– Det er veldig lett å begynne å rote og tenke på masse detaljer og feil ting. Det som er viktig er at hun gjør noen endringer i planene sine – og flytter fokus fra det som ikke fungerer, svarer Poirée.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Tiril Eckhoff ble beste nordmann i dagens skiskyting med en ellevteplass.

Tiril Eckhoff ble beste norske på en 11. plass.

Eckhoff beste norske

Tiril Eckhoff ble beste norske jente på en 11.-plass i skiskyttersprinten i Annecy-Le Grand Bomand lørdag. Hun bommet én gang.

– Veldig fornøyd med Tiril. Hun går bra, og har et fint utgangspunkt til jaktstarten. Tiril er på vei oppover, og det er gøy, sier Poirée.

Fanny Welle-Strand Horn bommet to ganger. Hun endte på 22.-plass, slått med 54,5 sekunder. Marte Olsbu gikk inn til 45.-plass, 1.35 minutter bak vinneren.

Siste nytt

 • Debutant herjet for danskene

  Tittelforsvarer Danmark hevet seg etter en litt rufsete start og hadde ingen problemer med å utklasse Bahrain 34-20 i sin åpningskamp i håndball-VM.

  Det skjedde samme dag som spilleren Emil Jakobsen fikk positivt svar på en koronaprøve. Resten av Danmark-troppen testet så negativt og kunne spille kampen mot Bahrain.

  Den 21 år gamle VM-debutanten Mathias Gidsel skinte for tittelholderen. Høyrebacken leverte fem scoringer de første 17 minuttene og sørget for at danskene var foran tross en litt slurvete åpning.

  EM i Håndball Menn Danmark - Bahrain
  Foto: Jonas Ekströmer/tt Nyhetsbyrån / NTB
 • VM-favoritter i trøbbel

  Kroatia og Spania ble sammen med Norge og Danmark nevnt som de største favorittene til å ta VM-gullet i håndball før mesterskapet.

  I går røk Norge på en smell i åpningskampen mot Frankrike, og fredag var det de to andre favorittenes tur til å trøble i sin første kamp.

  Regjerende EM-vinner Spania klarte bare 29–29 mot Brasil i gruppe B. En gruppe hvor en potensiell kvartfinalemotstander for Norge ligger.

  I gruppe C overrasket også Japan med å klare uavgjort mot Kroatia. Også her ble resultatet til slutt 29–29.

  2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group B - Spain v Brazil
  Foto: Khaled Elfiqi / Reuters
 • Pochettino koronasmittet

  Paris Saint-Germain-trener Mauricio Pochettino har testet positivt for koronaviruset. Det bekrefter PSG på Twitter.

  Hans assistenter vil lede laget når PSG møter Angers på lørdag.

  Dette skjer bare et par uker etter at Pochettino har fått jobben som Paris-klubbens hovedtrener. Han vant sitt første trofé som trener for bare to dager siden, da PSG slo Marseille i fransk supercup.

  Pochettino.
  Foto: Alain Jocard / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal