NRK Meny
Normal

Verdensmester Bø for dårlig til å gå jaktstart

Johannes Thingnes Bø klarte ikke å følge opp VM-gullet i sprint og bommet hele fire ganger. Ole Einar Bjørndalen ble beste norske på en niendeplass.

Johannes Thingnes Bø

SPREKKER: Johannes bommer tre ganger på sin siste skyting.

Sesongens siste verdenscuprenn i sprint ble ingen stor dag for de norske skiskytterne. Nordmennene bommet altfor mye og fikk ikke opp den største farten i løypa.

Johannes Thingnes Bø vant VM-sprinten, men var ikke i nærheten av å følge det opp i Khanty-Mansijsk. Det ble én bom på den liggende skytingen og hele tre bom på den stående.

For storebror Tarjei Bø ble det bom på de to siste skuddene i konkurransen.

– Det gikk litt tungt i sporet. Jeg hadde lite krutt igjen etter VM, men prøvde å gjøre mitt beste.

– Jeg brukte opp alt fokuset i VM og kjente det var litt vanskelig å mobilisere.

Fransk seier

Martin Fourcade fikk ned alle blinkene og da er det vanskelig å gjøre noe med franskmannen. Han vant 13 sekunder foran hjemmehåpet Anton Sjipulin.

Ole Einar Bjørndalen skøyt også fullt, men fikk ikke helt opp farten i sporet. Spesielt på den avsluttende runden tapte han mye.

Vi har vært bortskjemt med at de norske løperne er raskere enn de fleste andre i verdenscupsirkuset.

– De norske går ikke fort nok på ski lenger. Langrennet holder ikke mål, sier NRKs ekspert Ola Lunde.

Emil Hegle Svendsen er innenfor minuttet bal Fourcade med beste langrennstid, men resten av de norske er over minuttet dårligere.

Bjørndalen.

FULLT HUS: Ole Einar Bjørndalen traff bra, men gikk for langsomt i sporet.

Tysk tredjeplass

Johannes Thingnes Bø ble til slutt dårligere enn nummer 60 og eneste nordmann som ikke får gå jaktstarten. Bjørndalen ble beste nordmann på niendeplass, mens Emil Hegle Svendsen også har et godt utgangspunkt før jaktstarten med sin 13. plass.

Tyske Benedikt Doll overrasket med en tredjeplass etter et imponerende langrenn.

Ikke siden sesongen 1995/96 har Norge gått ut av en skiskyttersesong uten en nordmann på pallen sammenlagt. Johannes Thingnes Bø er best på femteplass.

– Det fysiske må heves drastisk, sier Lunde.

Siste nytt

 • Norge leder klart

  Norge leder 9-3 i den viktige curlingkampen mot Danmark. To gode runder hvor nordmennene vant 4-0 la utgangspunktet for forspranget. Skal Norge ha noen som helst mulighet til å avansere må de vinne denne.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Curling menn. Norge - Korea (7-5)
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • De norske sliter

  Øystein Bråten (22) er den eneste nordmannen som foreløpig ligger an til å kvalifisere seg til finalen i slopestyle. Han ligger på sjetteplass, de andre nordmennene er ikke blant de 12 beste som går til finalen hittill.

  X-Games Hafjell.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Rösler fikk sparken i Fleetwood

  Uwe Rösler får ikke fortsette som manager i engelske Fleetwood. Den nedrykkstruede League One-klubben fikk nok etter sju strake tap i ulike turneringer. Nyheten ble bekreftet et par timer etter at Fleetwood røk 0-3 borte mot Doncaster lørdag.

  Uwe Rösler
  Foto: Bogdan Maran / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal