Hopp til innhold

Helseopplysninger om norske utøvere på avveie i OL: – Helt Texas

Olympiatoppens sjef, Tore Øvrebø, er kraftig oppgitt over OL-arrangørens håndtering av norske helseopplysninger. Direktøren på et av hotellene som huser norsk støttepersonell visste om smitte før den norske leiren.

Vinter-OL i Beijing 2022: Tore Øvrebø

FRESTE: Tore Øvrebø er ikke imponert over håndteringen fra arrangør.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Han er en grei kar, men han skulle ikke hatt disse opplysningene før oss, sier Tore Øvrebø da han møter pressen i Zhangjikou – et par timer unna Beijing.

– Det er helt Texas, konkluderer Øvrebø.

Hotelldirektøren på Eagle Nest, der flere medlemmer av det norske støtteapparatet bor, er stadig i forkant når det kommer til koronastatus på utøverne.

Det bidrar ikke til utryggheten, men at håndteringen av den enkelte kan bli litt vassen i forhold til det vi ønsker, forklarer Øvrebø.

Flere norske nærkontakter

Han snakker med pressen kort tid etter at det ble kjent at tre kombinertløpere ble definert som nærkontakter – og Johannes Thingnes Bø og Ingrid Landmark Tandrevold ble definert som mulige nærkontakter.

– Det har vel vært litt på avveie der også. Men vi har de opplysningene vi trenger for å håndtere det, svarer Øvrebø på TV 2s spørsmål – og konstaterer:

– Alt har ikke gått den veien det skulle.

OL i Bejibg

NÆRKONTAKT: Jarl Magnus Riiber (midten) er definert som nærkontakt etter at estiske Kristjan Ilves (t.v.) testet positivt. Estlandske Ilves trener som et fullverdig medlem av det norske kombinertlandslaget.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Toppidrettssjefen var kraftig oppgitt over hvordan informasjon om norske utøvere havner i feil hender.

– Jeg vet ikke hvorfor det går den veien, sier Øvrebø.

– Det går for sent

Han presiserer at det dreier seg om opplysninger knyttet til smittestatus som er håndtert på en måte de anser som kritikkverdig.

Vi får det litt senere enn vi skulle og da får vi ikke den fulle og hele oversikten før vi setter i gang tiltak. Vi kan ikke sette i gang tiltak basert på rykter, som skaper uro. Det er ikke profesjonelt, og da gjør vi ikke jobben vår på riktig måte.

– Vi ønsker å få svar så raskt som mulig, slik at vi kan sette i gang tiltak. Vi syns det går for sent, sier Øvrebø.

NRK har forsøkt å komme i kontakt med OL-arrangøren og IOC angående rutinene rundt koronahåndteringen, men har foreløpig ikke mottatt svar.

Siste nytt

 • Seier i åpningskampen for Mol og Sørum

  Sandvolleyball-duoen Anders Mol og Christian Sørum sørget for norsk seier i den første kampen i verdenstouren. De ferske verdensmesterne vant i strake sett i Sveits.

  Det var en jevn åpning på det første settet, men de norske stjernene vant til slutt 21-12 på enkelt vis. Nordmennene fikk en tidlig ledelse i andre settet, men Metral og Haussener utlignet til 17-17 til stor jubel fra publikum.

  Dermed ble det en spennende avslutning på settet, men nordmennene var sterkest og vant 22-20.

  Den norske stjerneduoen har vunnet både EM, VM og OL. De står med to seirer i verdensserien. (NRK/NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Tilskuerrekorden knuses i EM

  Foran onsdagens åpning av fotball-EM for kvinner er det solgt 517.000 billetter til kampene. Det er over dobbelt så mye som den forrige rekorden.

  Vertsnasjon England møter Østerrike i åpningskampen på gigantarenaen Old Trafford i Manchester. Den er utsolgt med 75.000 ventede tilskuere på tribunen.

  Også finalen på nasjonalarenaen Wembley er utsolgt. Der skal 90.000 overvære kampen om hvem som blir årets europamester.

  Ifølge Det europeiske fotballforbundet (Uefa) er det i alt hittil solgt 517.000 billetter til sluttspillet. Den forrige rekorden sto på 240.045 og ble satt i Nederland i 2017. Fire år før der ble 216.888 billetter solgt til EM-sluttspillet i Sverige.

  – Hvem hadde trodd det om en kvinneturnering? Det er helt fantastisk, sier sjefen for kvinnefotball i Uefa Nadine Kessler, ifølge TT. (NTB)

  Norge- New Zealand (2-0) i fotball for kvinner
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Hegerberg rangert som EMs beste spiller av svensk storavis

  Ada Hegerberg topper svenske Aftonbladets liste over de 49 beste spillerne i årets fotball-EM for kvinner. Norge har to blant topp tre.

  «Et av mesterskapets mest etterlengtede comeback. Etter å ha sagt nei til landslaget i 2017, er Ada Hegerberg tilbake. Den norske spissen har en tung skadeperiode bak seg, men har i løpet av våren vist at hun fortsatt er en verdensstjerne». er Aftonbladets dom av den norske superstjernen.

  Og vi skal ikke lenger ned enn til 3.-plass for å finne neste nordmann. Caroline Graham Hansen har imponert stort i Barcelona, og ifølge den svenske avisen er det bare nederlandske Vivianne Miedema som skiller de norske stjernene.

  Den spanske Barcelona-stjernen Alexia Putellas ble på forhånd sett på som den beste spilleren i EM av flere store medier, men hun måtte melde forfall tirsdag etter at hun slet korsbåndet på trening. (NTB)

  Em i fotball for kvinner 2022
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste