Hellner: - Det var ikke meningen

Sportssjefen mener stavknekket ødela spurten for Northug.

Petter Northug og Marcus Hellner

HOLDER I STAVEN: Tv-bildene viser at Hellner holder i den venstre staven til Northug like før nordmannen knakk staven, men siden det var den høyre staven Northug knakk, kan det ikke være denne episoden som forårsaket det skjebnesvangre stavknekket.

Foto: NRK

Da det var få meter igjen av luka opp til ledende Johan Olsson på herrenes 30 kilometer skibytte, måtte Petter Northug bytte den høyre staven fordi den var knekt med fem centimeter.

Gullvinneren, svenske Marcus Hellner , får skylda for stavknekket.

- Jeg lå helt ytterst i løypa, og så kom han (Northug) inn foran meg. Jeg vet ikke om jeg tråkket på staven og knakk den, men det er sånt som kan skje. Uansett hva som skjedde var det ikke meningen, sier Hellner til NRK.

Petter Northug

KNUST: Petter Northug var helt knust etter 3-mila med skibytta.

Holdt i staven

En mye omtalt episode oppstod da svensken tok tak i staven til Northug like før Northug byttet stav. Her renvasker imidlertid NRKs egene tv-bilder svensken: Petter Northug knakk sin høyre stav, mens Hellner tok tak i Northugs venstre stav.

Hva som skjer i sekundene etter denne episoden er imidlertid usikkert. Tv-bildene viser at Hellner kjører oppå bakskiene til Northug, men det er vanskelig å se hva som skjer med nordmannens stav.

(Artikkelen fortsetter under videoene.)

Video: Her kan du se og bedømme selv om Hellner knekker Northugs stav!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Video: Her forklarer Hellner hva som skjedde!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Northug var klar til å spurte

Petter Northug nektet å snakke med pressen etter løpet, men sportssjef Åge Skinstad sier følgende om stavknekken:

- Petter har sagt til meg at han følte seg fin i kroppen og gledet seg til spurten, men så knakk staven. Det er umulig å si om det kostet ham gullet, men det ødela for spurten, sier Skinstad til NRK.

- Petter fikk staven tråkka av og han ble gående en stund med ødelagt stav, da han etter hvert fikk en ny stav var løpet kjørt, sier trener Morten Aa Djupvik.

Nrksport.no kommer med mer.

Siste nytt

 • Chelsea avanserte i mesterligaen

  Chelsea og Sevilla kvitterte ut de to første billettene til mesterligaens cupspill med hver sin borteseier tirsdag. Begge avgjorde på overtid.

  Rennes utlignet til 1-1 mot Chelsea fem minutter før slutt og så ut til å utsette feiringen både for London-klubben og Sevilla iallfall en uke. Men på overtid nikket innbytter Olivier Giroud inn vinnermålet og ordnet avansement for begge tetlagene i gruppa.

  France Soccer Champions League
  Foto: David Vincent / AP
 • Alpinstjerne koronasmittet

  Den østerrikske alpinstjernen Marco Schwarz har testet positivt på koronaviruset og mister verdenscuprennet på hjemmebane denne uka.

  Det er parallellstorslalåm for kvinner torsdag og for menn fredag i Lech/Zürs, som er verdenscuparrangør for første gang på 26 år. Fredagens konkurranse går uten Schwarz, som er skarp i utslagskonkurranser og vant parallellslalåmen i Holmenkollen 1. nyttårsdag i 2019. (NTB)

  Marco Schwarz
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Skøyte-VM arrangeres likevel

  Norges Skøyteforbund skriver i en pressemelding at VM på skøyter vil arrangeres, til tross for at det ble avlyst i Beijing tidligere denne måneden.

  Nå skal mesterskapet foregå i Heerenveen i Nederland fra 11. til 14. februar.

  Dermed blir det fire helger med skøyteløp i Thialf-arenaen på en måned:

  EM 15.–17. januar.

  V-cup 1 22.–24. januar.

  V-cup 2 29.–31. januar.

  VM 11.–14. februar.

  Alle v-cupene som var planlagt før jul, er avlyst. Det samme er v-cupen i Changchun 17.-18. februar og i Heerenveen 6.-7. mars.

  Håvard Lorentzen
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal