Hopp til innhold

Hellner: - Det var ikke meningen

Sportssjefen mener stavknekket ødela spurten for Northug.

Petter Northug og Marcus Hellner

HOLDER I STAVEN: Tv-bildene viser at Hellner holder i den venstre staven til Northug like før nordmannen knakk staven, men siden det var den høyre staven Northug knakk, kan det ikke være denne episoden som forårsaket det skjebnesvangre stavknekket.

Foto: NRK

Da det var få meter igjen av luka opp til ledende Johan Olsson på herrenes 30 kilometer skibytte, måtte Petter Northug bytte den høyre staven fordi den var knekt med fem centimeter.

Gullvinneren, svenske Marcus Hellner , får skylda for stavknekket.

- Jeg lå helt ytterst i løypa, og så kom han (Northug) inn foran meg. Jeg vet ikke om jeg tråkket på staven og knakk den, men det er sånt som kan skje. Uansett hva som skjedde var det ikke meningen, sier Hellner til NRK.

Petter Northug

KNUST: Petter Northug var helt knust etter 3-mila med skibytta.

Holdt i staven

En mye omtalt episode oppstod da svensken tok tak i staven til Northug like før Northug byttet stav. Her renvasker imidlertid NRKs egene tv-bilder svensken: Petter Northug knakk sin høyre stav, mens Hellner tok tak i Northugs venstre stav.

Hva som skjer i sekundene etter denne episoden er imidlertid usikkert. Tv-bildene viser at Hellner kjører oppå bakskiene til Northug, men det er vanskelig å se hva som skjer med nordmannens stav.

(Artikkelen fortsetter under videoene.)

Video: Her kan du se og bedømme selv om Hellner knekker Northugs stav!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Video: Her forklarer Hellner hva som skjedde!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Northug var klar til å spurte

Petter Northug nektet å snakke med pressen etter løpet, men sportssjef Åge Skinstad sier følgende om stavknekken:

- Petter har sagt til meg at han følte seg fin i kroppen og gledet seg til spurten, men så knakk staven. Det er umulig å si om det kostet ham gullet, men det ødela for spurten, sier Skinstad til NRK.

- Petter fikk staven tråkka av og han ble gående en stund med ødelagt stav, da han etter hvert fikk en ny stav var løpet kjørt, sier trener Morten Aa Djupvik.

Nrksport.no kommer med mer.

Siste nytt

  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) har skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De har lyktes med å overtale han til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben var for slitsom i lengden.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP
  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal