NRK Meny
Normal

Hellner slår tilbake mot norsk kritikk

– Jeg synes ikke jeg er bedre i høyden bare fordi jeg trener der i to uker på sommeren, sier langrennsstjernen Marcus Hellner etter norsk kritikk av svenskenes OL-plan.

marcus

Marcus Hellner er ikke enig i den norske kritikken mot OL-planen til svenskene.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Flere norske landslagsprofiler stusset over den svenske OL-oppkjøringen tidligere i sommer. Nå slår den svenske stjernen Marcus Hellner tilbake.

vibeke

Vibeke Skofterud sa hun stusset over den svenske OL-planen.

Foto: Christensen, Marte / NTB scanpix
Kritsint

Landslagssjef Egil Kristiansen ville ikke gjort som svenskene.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg synes ikke jeg er bedre i høyden bare fordi jeg trener i høyden to uker i juli, sier Hellner til svenske Norrlandska Socialdemokraten.

Skjønner ikke svenskeplan

De norske langrennsløperne har den siste tiden vært på høydesamling i Italia. Og flere norske profiler skjønte lite av den svenske oppkjøringen til OL-sesongen. OL i Sotsji er på rundt 1500 meters høyde, og svenskene har knapt trent i høyden.

– For vår del hadde det ikke vært et alternativ å gjøre som svenskene, og jeg skjønner at det kan reageres på det opplegget. Man trenger x antall høydedøgn for å takle at OL blir arrangert i den høyden, sa kvinnelandslagets trener, Egil Kristiansen til NRK.no.

– Jeg stusser litt på planen deres, ja, det må jeg innrømme, sa Vibeke Skofterud til NRK.no.

– Det er veldig individuelt hvordan folk responderer på høydetrening, men selv har jeg veldig tro på det (vårt), sa Therese Johaug.

Mindre belastning

Hellner mener derimot at nordmennene ikke trenger å være engestelig for den svenske treningen.

– Denne tankegangen har vi også hatt tidligere. Jeg synes det funker bra. Vi kommer jo til å være i høyden både i oktober og i desember, sier Hellner.

– Har dere vært for lite i høyden, Hellner?

– Nei, det synes jeg ikke. Det viktigste er vel å gjøre det før OL. Det er ikke noe jeg savner på sommeren, sier Hellner.

– Vi kan trene med mer belastning om vi ikke er i høyden. Det finner vi god verdi i, sier Hellner.

Nå er Hellner på treningssamling i italienske Toblach med resten av landslaget.

Syke norske stjerner

De norske kvinneløperne er tilbake fra høydesamling i Italia. Marit Bjørgen ble forkjølet og måtte avbryte langrennsløpernes høydesamling i Italia noen dager tidligere enn lagkameratene.

Også Petter Northug har slitt med sykdom og mister trolig flere uker av sesongoppkjøringen.

– Treningen har gått litt i bølgedaler de siste par ukene. Men det er først nå de har funnet virus på prøvene. Det er et helt vanlig forkjølelsesvirus, sa trener Eirik Myhr Nossum til NRK.no.

Den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen er 22.-24. november.

NOrtghug

Petter Northug sliter med sykdom før sesongen starter.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Siste nytt

 • Jacobsen takket nei til verdenscup

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen (30) prioriterer Oslo, Skeikampen og Gålå framfor verdenscupåpningen i finske Ruka den kommende uken. Det er noen år siden Jacobsen presterte i verdenscupen i Ruka. Hun mener at det er klokest å prioritere annerledes nå.

  Sprint finaler.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Zucca involvert da Rangers vant

  Mats Zuccarello bidro med to assist da New York Rangers slo Ottawa Senators 3-0 natt til mandag. Etter tap i de to siste kampene kunne Rangers nå juble for seier. Første periode var målløs, men fire minutter ut i andre periode scoret Kevin Hayes.

  SPO-HKO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-NEW-YORK-RANGERS
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

Sendeplan

Kl. Program Kanal