Hopp til innhold

Hellner slår tilbake mot norsk kritikk

– Jeg synes ikke jeg er bedre i høyden bare fordi jeg trener der i to uker på sommeren, sier langrennsstjernen Marcus Hellner etter norsk kritikk av svenskenes OL-plan.

marcus

Marcus Hellner er ikke enig i den norske kritikken mot OL-planen til svenskene.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Flere norske landslagsprofiler stusset over den svenske OL-oppkjøringen tidligere i sommer. Nå slår den svenske stjernen Marcus Hellner tilbake.

vibeke

Vibeke Skofterud sa hun stusset over den svenske OL-planen.

Foto: Christensen, Marte / NTB scanpix
Kritsint

Landslagssjef Egil Kristiansen ville ikke gjort som svenskene.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg synes ikke jeg er bedre i høyden bare fordi jeg trener i høyden to uker i juli, sier Hellner til svenske Norrlandska Socialdemokraten.

Skjønner ikke svenskeplan

De norske langrennsløperne har den siste tiden vært på høydesamling i Italia. Og flere norske profiler skjønte lite av den svenske oppkjøringen til OL-sesongen. OL i Sotsji er på rundt 1500 meters høyde, og svenskene har knapt trent i høyden.

– For vår del hadde det ikke vært et alternativ å gjøre som svenskene, og jeg skjønner at det kan reageres på det opplegget. Man trenger x antall høydedøgn for å takle at OL blir arrangert i den høyden, sa kvinnelandslagets trener, Egil Kristiansen til NRK.no.

– Jeg stusser litt på planen deres, ja, det må jeg innrømme, sa Vibeke Skofterud til NRK.no.

– Det er veldig individuelt hvordan folk responderer på høydetrening, men selv har jeg veldig tro på det (vårt), sa Therese Johaug.

Mindre belastning

Hellner mener derimot at nordmennene ikke trenger å være engestelig for den svenske treningen.

– Denne tankegangen har vi også hatt tidligere. Jeg synes det funker bra. Vi kommer jo til å være i høyden både i oktober og i desember, sier Hellner.

– Har dere vært for lite i høyden, Hellner?

– Nei, det synes jeg ikke. Det viktigste er vel å gjøre det før OL. Det er ikke noe jeg savner på sommeren, sier Hellner.

– Vi kan trene med mer belastning om vi ikke er i høyden. Det finner vi god verdi i, sier Hellner.

Nå er Hellner på treningssamling i italienske Toblach med resten av landslaget.

Syke norske stjerner

De norske kvinneløperne er tilbake fra høydesamling i Italia. Marit Bjørgen ble forkjølet og måtte avbryte langrennsløpernes høydesamling i Italia noen dager tidligere enn lagkameratene.

Også Petter Northug har slitt med sykdom og mister trolig flere uker av sesongoppkjøringen.

– Treningen har gått litt i bølgedaler de siste par ukene. Men det er først nå de har funnet virus på prøvene. Det er et helt vanlig forkjølelsesvirus, sa trener Eirik Myhr Nossum til NRK.no.

Den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen er 22.-24. november.

NOrtghug

Petter Northug sliter med sykdom før sesongen starter.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal