Hopp til innhold

Hellner slår tilbake mot norsk kritikk

– Jeg synes ikke jeg er bedre i høyden bare fordi jeg trener der i to uker på sommeren, sier langrennsstjernen Marcus Hellner etter norsk kritikk av svenskenes OL-plan.

marcus

Marcus Hellner er ikke enig i den norske kritikken mot OL-planen til svenskene.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Flere norske landslagsprofiler stusset over den svenske OL-oppkjøringen tidligere i sommer. Nå slår den svenske stjernen Marcus Hellner tilbake.

vibeke

Vibeke Skofterud sa hun stusset over den svenske OL-planen.

Foto: Christensen, Marte / NTB scanpix
Kritsint

Landslagssjef Egil Kristiansen ville ikke gjort som svenskene.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg synes ikke jeg er bedre i høyden bare fordi jeg trener i høyden to uker i juli, sier Hellner til svenske Norrlandska Socialdemokraten.

Skjønner ikke svenskeplan

De norske langrennsløperne har den siste tiden vært på høydesamling i Italia. Og flere norske profiler skjønte lite av den svenske oppkjøringen til OL-sesongen. OL i Sotsji er på rundt 1500 meters høyde, og svenskene har knapt trent i høyden.

– For vår del hadde det ikke vært et alternativ å gjøre som svenskene, og jeg skjønner at det kan reageres på det opplegget. Man trenger x antall høydedøgn for å takle at OL blir arrangert i den høyden, sa kvinnelandslagets trener, Egil Kristiansen til NRK.no.

– Jeg stusser litt på planen deres, ja, det må jeg innrømme, sa Vibeke Skofterud til NRK.no.

– Det er veldig individuelt hvordan folk responderer på høydetrening, men selv har jeg veldig tro på det (vårt), sa Therese Johaug.

Mindre belastning

Hellner mener derimot at nordmennene ikke trenger å være engestelig for den svenske treningen.

– Denne tankegangen har vi også hatt tidligere. Jeg synes det funker bra. Vi kommer jo til å være i høyden både i oktober og i desember, sier Hellner.

– Har dere vært for lite i høyden, Hellner?

– Nei, det synes jeg ikke. Det viktigste er vel å gjøre det før OL. Det er ikke noe jeg savner på sommeren, sier Hellner.

– Vi kan trene med mer belastning om vi ikke er i høyden. Det finner vi god verdi i, sier Hellner.

Nå er Hellner på treningssamling i italienske Toblach med resten av landslaget.

Syke norske stjerner

De norske kvinneløperne er tilbake fra høydesamling i Italia. Marit Bjørgen ble forkjølet og måtte avbryte langrennsløpernes høydesamling i Italia noen dager tidligere enn lagkameratene.

Også Petter Northug har slitt med sykdom og mister trolig flere uker av sesongoppkjøringen.

– Treningen har gått litt i bølgedaler de siste par ukene. Men det er først nå de har funnet virus på prøvene. Det er et helt vanlig forkjølelsesvirus, sa trener Eirik Myhr Nossum til NRK.no.

Den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen er 22.-24. november.

NOrtghug

Petter Northug sliter med sykdom før sesongen starter.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Siste nytt

 • Mol og Sørum vant gruppefinalen i Mexico

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum slo italienske Daniele Lupo og Enrico Rossi i den siste puljekampen i verdenstouren i Mexico.

  Det norske laget var klar for kvartfinalen foran siste runde, men måtte vinne den siste kampen for å få det som på papiret er enklest motstand i neste runde. Det greide de etter å ha havnet under med 0-1 i sett.

  Italienerne skaffet seg en liten fordel med 15-13-ledelse i det første settet, men den norske stjerneduoen kjempet seg tilbake. Likevel endte det med italiensk settseier med 25-23.

  I det andre settet hadde Mol og Sørum bedre kontroll og vant til slutt 21-17. Dermed måtte et tredje og avgjørende sett til for å kåre en vinner. Der gikk det norske laget seirende ut med 15-11-triumf. (NTB)

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Strøm sikret andreplass med kjempehopp – tre poeng unna tredjeplassen i verdenscupen

  Anna Odine Strøm slo til med kveldens lengste hopp på 123.5 meter og endte på andreplass bak japanske Yuki Ito som vant sesongens siste verdenscuprenn.

  Strøm lå på femteplass etter første omgang, og sa til Viaplay før konkurransen at hun hadde gitt opp håpet om å ta pallplassen i verdenscupen totalt foran venninnen Ema Klinec.

  – Det har vært en morsom «fight», sa Strøm til Viaplay tidligere fredag.

  Hun endte tre poeng bak Klinec i kampen om tredjeplassen i verdenscupen sammenlagt. Eva Pinkelnig vant sammenlagt, foran Katharina Althaus

  Det kunne fort blitt to norske kvinner på pallen i Lahti, men treneren Christian Meyer valgte å gå ned på farten før Eirin Maria Kvandal skulle sette utfor.

  Kvandal var nest best i første omgang og hoppet langt i finaleomgangen, men hun fikk ikke med seg noen plusspoeng og havnet bak pallen på en femteplass.

  Like bak sikret Maren Lundby sjetteplassen foran Silje Opseth på syvendeplass.

  Thea Minyan Bjørseth ble nummer ni.

  Med andre ord var alle de fem norske hopperne blant topp ni. En imponerende norsk laginnsats i sesongens siste verdenscuprenn.

  Anna Odine Strøm
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Solbakken bekrefter til NRK: Østigård starter

  Leo Skiri Østigård starter kampen mot Spania på lørdag. Det bekrefter landslagssjefen på en pressekonferanse fredag.

  – Vi var spent på han. Han har spilte seg inn på laget gjennom det han gjort på trening. Han har sett veldig bra ut. Han starter i morgen, sier Ståle Solbakken til NRK.

  Napoli-spilleren har slitt med spilletid i Italia, men har fått mye tillit på landslaget.

  Morten Thorsby var også på plass og svarte på spørsmål fra pressen. Han sier til NRK at landslaget har studert Spania nøye de siste dagene og funnet svakheter.

  – Spania borte er en av de tøffeste kampene i en kvalik til et mesterskap. Men vi har sett på Spania i noen dager og jeg tror vi har funnet noen muligheter. Hvordan vi kan angripe de og hvordan vi skal forsvare oss. Vi har mange kvaliteter og blitt bedre i mange faser av spillet, forteller midtbanespilleren.

  Spania-trener Luis de la Fuente, som har hatt sin første uke som landslagssjef, fikk fredag spørsmål om han er glad for at Erling Braut Haaland ikke spiller mot Spania lørdag.

  – Det er alltid veldig synd når spillere er skadet, det er det styggeste som finnes i dette spillet. Når det er sagt, hvis jeg hadde fortalt deg at jeg ville se Haaland på banen i morgen, og du hadde trodd meg, hadde vi begge løyet, sier han.

  Spania-kaptein Alvaro Morata fikk også spørsmål om Norges superspiss. Han prøvde da å dysse ned viktigheten av at Haaland mangler.

  – Han er på et utrolig nivå og er en av de beste, om ikke den beste, akkurat nå. På den ene siden er det bra for oss at han ikke er med, for han er i god form, men de har også andre gode spisser, spillere som for eksempel er i vår egen liga, sier Morata og tenker da på Alexander Sørloth og Jørgen Strand Larsen.

  Spania-Norge sparkes i gang klokken 20.45 lørdag.

  UEFA Euro 2024 Qualifiers - Norway Press Conference
  Foto: JON NAZCA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste