Hellner slår tilbake mot norsk kritikk

– Jeg synes ikke jeg er bedre i høyden bare fordi jeg trener der i to uker på sommeren, sier langrennsstjernen Marcus Hellner etter norsk kritikk av svenskenes OL-plan.

marcus

Marcus Hellner er ikke enig i den norske kritikken mot OL-planen til svenskene.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Flere norske landslagsprofiler stusset over den svenske OL-oppkjøringen tidligere i sommer. Nå slår den svenske stjernen Marcus Hellner tilbake.

vibeke

Vibeke Skofterud sa hun stusset over den svenske OL-planen.

Foto: Christensen, Marte / NTB scanpix
Kritsint

Landslagssjef Egil Kristiansen ville ikke gjort som svenskene.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg synes ikke jeg er bedre i høyden bare fordi jeg trener i høyden to uker i juli, sier Hellner til svenske Norrlandska Socialdemokraten.

Skjønner ikke svenskeplan

De norske langrennsløperne har den siste tiden vært på høydesamling i Italia. Og flere norske profiler skjønte lite av den svenske oppkjøringen til OL-sesongen. OL i Sotsji er på rundt 1500 meters høyde, og svenskene har knapt trent i høyden.

– For vår del hadde det ikke vært et alternativ å gjøre som svenskene, og jeg skjønner at det kan reageres på det opplegget. Man trenger x antall høydedøgn for å takle at OL blir arrangert i den høyden, sa kvinnelandslagets trener, Egil Kristiansen til NRK.no.

– Jeg stusser litt på planen deres, ja, det må jeg innrømme, sa Vibeke Skofterud til NRK.no.

– Det er veldig individuelt hvordan folk responderer på høydetrening, men selv har jeg veldig tro på det (vårt), sa Therese Johaug.

Mindre belastning

Hellner mener derimot at nordmennene ikke trenger å være engestelig for den svenske treningen.

– Denne tankegangen har vi også hatt tidligere. Jeg synes det funker bra. Vi kommer jo til å være i høyden både i oktober og i desember, sier Hellner.

– Har dere vært for lite i høyden, Hellner?

– Nei, det synes jeg ikke. Det viktigste er vel å gjøre det før OL. Det er ikke noe jeg savner på sommeren, sier Hellner.

– Vi kan trene med mer belastning om vi ikke er i høyden. Det finner vi god verdi i, sier Hellner.

Nå er Hellner på treningssamling i italienske Toblach med resten av landslaget.

Syke norske stjerner

De norske kvinneløperne er tilbake fra høydesamling i Italia. Marit Bjørgen ble forkjølet og måtte avbryte langrennsløpernes høydesamling i Italia noen dager tidligere enn lagkameratene.

Også Petter Northug har slitt med sykdom og mister trolig flere uker av sesongoppkjøringen.

– Treningen har gått litt i bølgedaler de siste par ukene. Men det er først nå de har funnet virus på prøvene. Det er et helt vanlig forkjølelsesvirus, sa trener Eirik Myhr Nossum til NRK.no.

Den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen er 22.-24. november.

NOrtghug

Petter Northug sliter med sykdom før sesongen starter.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Siste nytt

 • Norsk skuffelse i Cogne

  De norske var ikke i nærheten på 10 km klassisk i Cogne i dag. Finske Kerttu Niskanen viste VM-form og vant søndagens løp, mens Anna Svendsen ble beste norske på 11. plass. Det svenske stortalentet Frida Karlsson verdenscupdebuterte med 7. plass.

  FIS Nordic Junior and U23 Cross Country World Ski Championships 2019
  Foto: Jussi Nukari / NTB scanpix
 • Reitan beste norske på 11 år

  Ikke siden Jan-Are Larsens fjerdeplass i Inteco Russian Open i juli 2008 har en norsk herrespiller klatret så høyt på resultatlista i en europatourturnering som Kristoffer Reitan gjorde i dag. Turneringen i Australia har vært en berg-og-dal-bane for nordmannen, som ledet etter dag én, men kollapset totalt på dag to. På lørdag hentet han seg derimot mesterlig inn igjen, og i turneringsspillet søndag tok han seg til kvartfinalen. Der røk han mot nr. 85 i verden, Ryan Fox, og da ble det en delt 5.-plass for gofltalentet. Fox vant til slutt hele turneringen. – Jeg er veldig happy med uken totalt sett, sier Reitan til norskgolf.no.

  reitan
  Foto: Frank Franklin Ii / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal