Hopp til innhold

Hellner langt nede før OL: – Vi får se om det er verdt å stille til start i Sotsji

Han har blitt pekt ut som Sveriges største gullhåp på OL-sprinten, men Marcus Hellners sprintform er så svak at han er usikker på om det i det hele tatt er noen vits i å prøve seg på distansen.

Hellner

Marcus Hellner endte helt nede på 52.- plass i sprintprologen i Toblach. Nå er han usikker på om han har noe å gjøre i OL når sprint står på programmet.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

– Det her var ikke noe høydepunkt, sukket en tydelig irritert Marcus Hellner (28) til den svenske avisa Expressen etter sprinten i fri teknikk i Toblach søndag.

28-åringen, som vant VM-gull på sprinten i Holmenkollen i 2011, har sin kanskje aller største gullsjanse i OL på nettopp sprinten.

Men der man i Norge venter i spenning på om Petter Northug eller Ola Vigen Hattestad kan bli vraket til OL-sprinten, er situasjonen en annen i Sverige.

For etter å ha blitt slått ut allerede i prologen i generalprøven i Toblach etter en heller håpløs 52.- plass, er Hellner usikker på om han i det hele tatt bør stille til start når OL-sprinten står på programmet.

Rett etter prologen samlet han lagledelsen for en alvorsprat. Etterpå var det en skuffet Hellner som snakket med svensk presse.

– Vi får se om jeg føler det er verdt å starte i Sotsji, sa Hellner.

Vil ikke svare ennå

Dermed er det opp til den svenske lagledelsen å overbevise Hellner om å gå OL-sprinten.

– Det gjelder å ikke tenke så mye på denne dagen i Toblach. Det blir noe helt annet i Sotsji, sier sprinttrener Mats Larsson.

– Kan det ende med at dere må overtale Hellner til å starte?

Det er vanskelig å si. Men vi kommer til å diskutere det her videre med Marcus, sier Larsson til Expressen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hellner

Marcus Hellner vil ikke si noe om når han bestemmer seg for om han skal gå OL-sprinten.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Løype skapt for Hellner

Det er liten tvil om at sprintløypa i Sotsji passer den svenske langrennsløperen som hånd i hanske. Den lange, tunge og bratte traseen favoriserer distanseløperne med gode spurtegenskaper.

Jo lengre hvert heat i sprinten varer, desto vanskeligere blir det for spesialsprinterne å holde følge. Men skal Hellner komme i posisjon til å mørne konkurrentene i Sotsji-sprinten, må han først avansere fra prologen.

Og nettopp det ser ut til å være Hellners store problem.

– Det er ikke så mye mer å si. Vi får se hvordan det kjennes ut i Sotsji. Der er det jo en tøffere løype, sier Hellner.

Han vil ikke ta noen endelig beslutning ennå.

– Nei, og det behøver jeg å gjøre heller. Jeg kommer til å gå jaktstarten med skibytte før sprinten i OL, sier Hellner.

Får gå – om han vil

Petter Northugs svenske rival leverte et strålende løp på 15 kilometer klassisk lørdag, men får det ikke til å stemme i sprint. 28-åringen er ennå ikke tatt ut blant de fire som får gå distansen i OL for «søta bror».

Tre løpere er foreløpig gitt klarsignal: Emil Jönsson, Teodor Peterson og Calle Halfvarsson.

Om Hellner selv ønsker å gå distansen, får han den fjerde plassen. Samtidig skyver det Simon Persson ut i kulda.

Petter Northug

Petter Northug kan få slippe å møte Marcus Hellner på sprinten i OL.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Marcus er jo så snill at han tenker på Simon også. Marcus vil ikke ta plassen om han ikke føler seg i slag, sier lagkompis Teodor Peterson, som ble nummer fem i Toblach.

Tror på Hellner

Peterson mener i likhet med de fleste andre at sprintløypa i den russiske OL-byen kler Hellner. Såpass bra at det fort kan bli medalje om han velger å gå – og alt klaffer.

Kan han til og med vinne gull?

– Ja, det tror jeg, svarer Peterson.

Og får støtte av Emil Jönsson.

– Vi vet alle at om Marcus bare kommer seg videre fra prologen, så kan han havne veldig høyt på resultatlista. For hvert heat han går kommer han bare til å bli bedre, sier Jönsson.

Også en viss nordmann mener Hellner kan lykkes i Sotsji.

– Jeg tror ikke Hellner får noe problem med prologen i OL. Sammenlikner man løypa i Toblach med den i Sotsji, snakker man om en helt annen idrett. I Sotsji kommer Hellner til å trives, sier Petter Northug.

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal