Hopp til innhold

Her slår Ustjugov Hellner: – Man blir forbannet

Marcus Hellner er kraftig irritert på Sergej Ustjugov etter at Tour de Ski-lederen slo ham med stavene. Russeren mener han gjorde det nødvendige.

Ustjugov slår Hellner med staven

ISFRONT: Marcus Hellner konfronterte vinneren av dagens skiathlon, Sergej Ustjugov, med slagene like etter målgang.

– Jeg spurte han hva han holdt på med, og da slo han meg med stavene igjen. Det er klart man blir forbannet, sier svenske Marcus Hellner til SVT ifølge Expressen.

Hellner endte på femteplass i tirsdagens skiathlon i Tour de Ski, og konfronterte russeren umiddelbart etter målgang.

– Jeg synes Ustjugov rev og sloss med stavene. Det var ingen stor greie, men når det skjer blir man litt forbannet, legger svensken til.

Hellner slo tilbake

SKIDOR VC 50 KM HOLMENKOLLEN WEB_SPORT

IRRITERT: Marcus Hellner konfronterte Sergej Ustjugov like etter målgang.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Hendelsen Hellner sikter til skjedde i en slak nedoverbakke. Russeren slo til svensken i benet på vei nedover. Hellner svarte med å slå tilbake.

– Jeg slo til han med staven og sa noen velvalgte ord.

Ustjugov har også gitt sin versjon av hva som skjedde i sporet. Russeren uttrykte at han var tydelig irritert på svensken fordi han kom i veien for han.

– Jeg slo han en gang for å få han til å flytte seg, men det gjorde han ikke. Så da slo jeg han en gang til, sier Tour de Ski-lederen.

– Men Hellner slo meg også. Alle slo alle dere ute. Jeg er ikke en som slår folk ned, men jeg kan stoppe og slåss i løypa om nødvendig, legger russeren til.

Annenmann Martin Johnsrud Sundby hadde denne kommentaren til russerens julingtaktikk:

– Nå har ikke vi slik MMA-trening innlagt i sesongoppkjøringen, så jeg skal i hvert fall ikke stoppe og slåss med ham, kom det med et smil om munnen fra 32-åringen som gikk feil på stadion.

Martin Johnsrud Sundby går feil inne på stadioen under 20 kilometeren på Tour de Ski.

Flere irritert på Ustjugov

Også Sjur Røthe fikk med seg hendelsen i sporet.

– Det var et slagsmål mellom Hellner og Ustjugov der ute, sier nordmannen.

De fleste norske løperne var imidlertdig opptatt av noe helt annet etter målgang. De kritiserte Ustjugov for å ha satt fart da sammenlagtrival Johnsrud Sundby gikk feil på skøytedelen.

Selv om Ustjugov var sterkest av samtlige i avslutningen, handlet alt om valgene den russiske stjernen hadde tatt underveis i rennet.

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn har ikke sett episoden, men sier på generelt grunnlag at det ikke er akseptabelt å slå etter løpere.

– Generelt var det ganske amper stemning underveis i dag med fellesstart i en ikke altfor utslagsgivende løype med smal trasé. Det var nok flere som opplevde det som et stressende løp med dårlig stemning, avslutter Bjørn.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

    Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

    Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

    Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

    Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Milliardforlik i saken med overgrepsdømt turnlege

    Amerikanske myndigheter har inngått et forlik på nærmere 140 millioner dollar med ofrene for den overgrepsdømte turnlegen Larry Nassar.

    Justisdepartementet betaler i forliket et beløp tilsvarende rundt 1,5 milliarder norske kroner i forbindelse med krav fra 139 personer. Disse har beskyldt FBI for grov feilhåndtering av overgrepsbeskyldningene mot legen i 2015 og 2016. Justisdepartementet har vedgått svikt.

    Inkludert det siste forliket er det satt av rundt 1 milliard dollar av ulike instanser for å gi kompensasjon til flere hundre utøvere som Nassar
    skal ha foregrepet seg på under dekke av å behandle dem for idrettsskader.

    – Forliket vil ikke gjøre opp for den skaden som Nassar gjorde, men vi håper at det skal gi ofrene for ugjerningene hans noe av den viktige støtten de trenger for å fortsette legingen, sier fungerende visejustisminister Benjamin Mizer.

    I 2017 erkjente Nassar straffskyld for å ha misbrukt ti jenter. Den tidligere landslagslegen soner en fengselsstraff på inntil 175 år. (NTB)

    mn1xUzO0GqM
    Foto: Reuters
  • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

    Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

    Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

    qYj-Mb-Adu4
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal