Her slår Ustjugov Hellner: – Man blir forbannet

Marcus Hellner er kraftig irritert på Sergej Ustjugov etter at Tour de Ski-lederen slo ham med stavene. Russeren mener han gjorde det nødvendige.

Ustjugov slår Hellner med staven

ISFRONT: Marcus Hellner konfronterte vinneren av dagens skiathlon, Sergej Ustjugov, med slagene like etter målgang.

– Jeg spurte han hva han holdt på med, og da slo han meg med stavene igjen. Det er klart man blir forbannet, sier svenske Marcus Hellner til SVT ifølge Expressen.

Hellner endte på femteplass i tirsdagens skiathlon i Tour de Ski, og konfronterte russeren umiddelbart etter målgang.

– Jeg synes Ustjugov rev og sloss med stavene. Det var ingen stor greie, men når det skjer blir man litt forbannet, legger svensken til.

Hellner slo tilbake

SKIDOR VC 50 KM HOLMENKOLLEN WEB_SPORT

IRRITERT: Marcus Hellner konfronterte Sergej Ustjugov like etter målgang.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Hendelsen Hellner sikter til skjedde i en slak nedoverbakke. Russeren slo til svensken i benet på vei nedover. Hellner svarte med å slå tilbake.

– Jeg slo til han med staven og sa noen velvalgte ord.

Ustjugov har også gitt sin versjon av hva som skjedde i sporet. Russeren uttrykte at han var tydelig irritert på svensken fordi han kom i veien for han.

– Jeg slo han en gang for å få han til å flytte seg, men det gjorde han ikke. Så da slo jeg han en gang til, sier Tour de Ski-lederen.

– Men Hellner slo meg også. Alle slo alle dere ute. Jeg er ikke en som slår folk ned, men jeg kan stoppe og slåss i løypa om nødvendig, legger russeren til.

Annenmann Martin Johnsrud Sundby hadde denne kommentaren til russerens julingtaktikk:

– Nå har ikke vi slik MMA-trening innlagt i sesongoppkjøringen, så jeg skal i hvert fall ikke stoppe og slåss med ham, kom det med et smil om munnen fra 32-åringen som gikk feil på stadion.

Martin Johnsrud Sundby går feil inne på stadioen under 20 kilometeren på Tour de Ski.

Flere irritert på Ustjugov

Også Sjur Røthe fikk med seg hendelsen i sporet.

– Det var et slagsmål mellom Hellner og Ustjugov der ute, sier nordmannen.

De fleste norske løperne var imidlertdig opptatt av noe helt annet etter målgang. De kritiserte Ustjugov for å ha satt fart da sammenlagtrival Johnsrud Sundby gikk feil på skøytedelen.

Selv om Ustjugov var sterkest av samtlige i avslutningen, handlet alt om valgene den russiske stjernen hadde tatt underveis i rennet.

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn har ikke sett episoden, men sier på generelt grunnlag at det ikke er akseptabelt å slå etter løpere.

– Generelt var det ganske amper stemning underveis i dag med fellesstart i en ikke altfor utslagsgivende løype med smal trasé. Det var nok flere som opplevde det som et stressende løp med dårlig stemning, avslutter Bjørn.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hevder Kane vil vekk fra Spurs

  Tottenhams stjernespiss Harry Kane skal ha fortalt klubben at han ønsker seg vekk, ifølge Sky Sports.

  Den britiske TV-stasjonen melder at Kane på nytt har bedt Spurs-ledelsen om å bli solgt. Også tidligere i sesongen kom det rapporter om at 27-åringen vil til en ny klubb.

  Storscoreren skal ha et ønske om å bli værende i Premier League. Av den grunn blir han koblet til den pengesterke trioen Manchester City, Manchester United og Chelsea.

  Kane har tre år igjen av kontrakten med Tottenham. En kjøper må regne med å måtte bla opp en betydelig overgangssum.

  Harry Kane, Tottenham
  Foto: MATTHEW CHILDS / AFP
 • Swansea med overtak

  André Ayew scoret kampens eneste mål da Swansea slo Barnsley 1-0 på bortebane mandag kveld. Returoppgjøret i opprykkskvalifiseringen spilles førstkommende lørdag, mens opprykksfinalen går på Wembley lørdag 29. mai.

  André Ayew, Swansea
  Foto: JOHN SIBLEY
 • Mancini forlenger med Italia

  Roberto Mancini gjør ikke comeback i klubbfotballen med det første. Mandag forlenget 56-åringen avtalen som gjør ham til italiensk landslagssjef i fem år til.

  Den tidligere stjernespilleren tok over Italia-jobben for tre år siden.

  Mancini
  Foto: Antonio Calanni / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal