Hopp til innhold

Her slår Ustjugov Hellner: – Man blir forbannet

Marcus Hellner er kraftig irritert på Sergej Ustjugov etter at Tour de Ski-lederen slo ham med stavene. Russeren mener han gjorde det nødvendige.

Ustjugov slår Hellner med staven

ISFRONT: Marcus Hellner konfronterte vinneren av dagens skiathlon, Sergej Ustjugov, med slagene like etter målgang.

– Jeg spurte han hva han holdt på med, og da slo han meg med stavene igjen. Det er klart man blir forbannet, sier svenske Marcus Hellner til SVT ifølge Expressen.

Hellner endte på femteplass i tirsdagens skiathlon i Tour de Ski, og konfronterte russeren umiddelbart etter målgang.

– Jeg synes Ustjugov rev og sloss med stavene. Det var ingen stor greie, men når det skjer blir man litt forbannet, legger svensken til.

Hellner slo tilbake

SKIDOR VC 50 KM HOLMENKOLLEN WEB_SPORT

IRRITERT: Marcus Hellner konfronterte Sergej Ustjugov like etter målgang.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Hendelsen Hellner sikter til skjedde i en slak nedoverbakke. Russeren slo til svensken i benet på vei nedover. Hellner svarte med å slå tilbake.

– Jeg slo til han med staven og sa noen velvalgte ord.

Ustjugov har også gitt sin versjon av hva som skjedde i sporet. Russeren uttrykte at han var tydelig irritert på svensken fordi han kom i veien for han.

– Jeg slo han en gang for å få han til å flytte seg, men det gjorde han ikke. Så da slo jeg han en gang til, sier Tour de Ski-lederen.

– Men Hellner slo meg også. Alle slo alle dere ute. Jeg er ikke en som slår folk ned, men jeg kan stoppe og slåss i løypa om nødvendig, legger russeren til.

Annenmann Martin Johnsrud Sundby hadde denne kommentaren til russerens julingtaktikk:

– Nå har ikke vi slik MMA-trening innlagt i sesongoppkjøringen, så jeg skal i hvert fall ikke stoppe og slåss med ham, kom det med et smil om munnen fra 32-åringen som gikk feil på stadion.

Martin Johnsrud Sundby går feil inne på stadioen under 20 kilometeren på Tour de Ski.

Flere irritert på Ustjugov

Også Sjur Røthe fikk med seg hendelsen i sporet.

– Det var et slagsmål mellom Hellner og Ustjugov der ute, sier nordmannen.

De fleste norske løperne var imidlertdig opptatt av noe helt annet etter målgang. De kritiserte Ustjugov for å ha satt fart da sammenlagtrival Johnsrud Sundby gikk feil på skøytedelen.

Selv om Ustjugov var sterkest av samtlige i avslutningen, handlet alt om valgene den russiske stjernen hadde tatt underveis i rennet.

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn har ikke sett episoden, men sier på generelt grunnlag at det ikke er akseptabelt å slå etter løpere.

– Generelt var det ganske amper stemning underveis i dag med fellesstart i en ikke altfor utslagsgivende løype med smal trasé. Det var nok flere som opplevde det som et stressende løp med dårlig stemning, avslutter Bjørn.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Norsk nedtur i svømme-EM

  Henrik Christiansen svømte det innledende heatet i 800 meter fri under langbane-EM i svømming i Roma og resultatet ga ingen norsk jubel.

  Tiden hans holdt til en 12. plass og han står som annen reserve til semifinalen. Muligheten for videre deltakelse i øvelsen er marginal.

  Christiansen svømte på tiden 7.53,82 i forsøket.

  Det holdt til en sjetteplass i heatet og status som annen reserve. Det skilte 1,34 sekunder til den siste direkte kvalifiseringsplassen til semifinalene.

  Jon Jøntvedt greide ikke å ta seg til semifinale i samme heat som Christiansen. Jøntvedt var i mål på tiden 8.20,88. (NRK/NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Bekreftet: Glimt enig med AGF om kjøp av Albert Grønbæk

  Det opplyser AGF i en børsmelding. I meldingen kommer det fram at de siste detaljene rundt spillerens personlige betingelser, samt den obligatoriske legesjekken, mangler.

  Danske B.T. skriver fredag at Bodø/Glimt er blitt enige med den danske klubben AGF om et kjøp av midtbanespilleren Albert Grønbæk.

  Ifølge avisen har Glimt betalt over 20 millioner danske kroner, det tilsvarer i så fall 26 millioner norske kroner. B.T. hevder videre at klubben aldri har betalt så mye for å hente en spiller til klubben. Grønbæk skal være på vei til Bodø for å gjennomføre en medisinsk sjekk.

  I juni meldte B.T. at AGF (Aarhus Gymnastikforening) avslo et bud på omkring halvparten så mye for Grønbæk.

  Tredje kvalifiseringsrunde til Champions League 2022/2023: Bodø/Glimt - Zalgiris Vilnius (5-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Sandvolleyball: Mol/Sørum trekker seg fra turnering i Tyskland – usikkerhet rundt EM

  Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum har trukket seg fra denne ukens verdenstourturnering i tyske Hamburg.

  Årsaken er at Mol sliter med sykdom. Det bekrefter pappa og landslagssjef Kåre Mol til NTB fredag morgen.

  Allerede torsdag ble det kjent at det var sykdom i den norske leiren i Hamburg. Det tvang Mol og Sørum til å trekke seg fra puljespillskampen mot nederlenderne Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen.

  – De spiller ikke turneringen, men må dessverre stå over. Sånn er det i sandvolleyball. Her har man ingen innbyttere. Når en av spillerne nå har blitt syk, og jeg kan bekrefte at det er Anders, er det ikke forsvarlig å spille, sier Kåre Mol til NTB.

  Umiddelbart etter den pågående eliteturneringen i Hamburg skal duoen etter planen kjempe om en ny EM-tittel. Den forrige vant de i Wien for ett år siden.

  Årets europamesterskap avvikles i München. Om sykdomssituasjonen som har oppstått får konsekvenser for deltakelsen, er inntil videre usikkert.

  (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste