Helland slakter Rosenborg etter seieren: – Kan ikke være bekjent av dette

Pål André Helland og Rosenborg var heldige som vant 1–0 over Viking på bortebane mandag kveld. Etter kampen syntes matchvinneren synd på Viking.

Helland

MATCHVINNER: Pål André Helland ble matchvinner for Rosenborg og kunne juble for tre nye poeng.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg synes Viking er klart best. Det er synd at de ikke vinner. Det hadde de fortjent, sier Pål André Helland til NRK.

Rosenborg-vingen ble den store helten for trønderne da han avgjorde kampen allerede i det niende minuttet på Viking stadion i Stavanger.

Viking

TUNG START: Kristoffer Haugen og Viking ligger desidert sist på tabellen med null poeng.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Mike Jensen slo en lang ball frem mot Helland som tok ned ballen og avsluttet i lengste hjørnet. Nydelig. Sikkert. Og dødelig effektivt.

Men han var alt annet enn fornøyd med lagets prestasjon mot tabelljumbo Viking, som tidvis imponerte stort mot serielederen.

– Vi har tatt 12 poeng av 12 mulige. Vi kunne ikke bedt om mer. Men vi skulle helst hatt en bedre prestasjon i dag. Vi vil ikke være bekjent av den andre omgangen her. Vi må hjem og trene, sier Helland.

Viking produserte en rekke sjanser og burde ha satt ballen i nettet, men ble gang på gang stoppet av RBK-keeper André Hansen.

Hjemmelagets prestasjon i andre omgang var faktisk så imponerende at Viking-fansen ga spillerne trampeklapp lenge etter at kampen var ferdig.

Tidenes verste sesongstart for Viking

Mens Rosenborg troner alene på topp med 12 poeng, ligger Viking desidert sist med null poeng på fire kamper.

Og akkurat det er historisk: Viking har aldri stått med null poeng etter fire serierunder. Ikke engang da Stavanger-laget sist rykket ned i 1986 eller 1965 hadde de null poeng etter fire serierunder.

Viking-spiller André Danielsen vet ikke helt hva han skal si om den elendige poengfangsten.

– Det er hva det er. Vi må bare jobbet hardt i løpet av treningsuka og legge en slagplan for neste kamp, og prøve å gjenskape samme prestasjon, sier Viking-veteranen.

Men selv om det ser bekmørkt ut på tabellen for Viking, lyver statistikken noe. Hjemmelaget var altså tidvis langt bedre enn serielederen på eget gress.

Kjempesjanse i siste minutt

Og i det siste spillerminuttet trodde hele stadion at vertene hadde sikret seg ett sårt poeng.

Viking-spilleren Mathias Bringaker fikk hodet på ballen og styrte den mot mål, men André Hansen i RBK-målet fikk så vidt en finger på ballen og kastet seg over returen.

Viking-spiller Julian Ryerson mener det er ufortjent at de ikke vinner kampen.

– Det er en kamp vi dominerer i 90. minutter. De har en sjanse og ett mål. Vi er egentlig veldig stolte av det vi presterer i dag, sier han.

Banens aller største stjerne, Nicklas Bendtner, klarte ikke å sette sitt preg på denne kampen. Dansken fikk kun et gult kort for å stå i veien for en rask igangsetting i første omgang.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Isene forbedret norsk årsbeste

  Ola Stunes Isene forbedret sin norske årsbeste i diskos fra 63,82 meter til 64,62 meter under Spikkestad Open lørdag, skriver friidrettsforbundet i en pressmelding. Ifølge forbundet var det dårlige forhold med 11 grader, regn og ugunstig vind. Resultatet gir en tiendeplass på årets verdensstatistikk.

  Isene
  Foto: Jessica Gow/TT / Jessica Gow/TT
 • OL-topp mener 2021 er siste sjanse

  OL-toppen Pierre-Olivier Beckers har tro på både OL i 2021 og tilskuere på tribunene, men hvis det ikke kan avholdes neste år, avlyses lekene, varsler Beckers i et intervju med avisen L'Avenir, skriver NTB.

  Tokyo 2020
  Foto: Koji Sasahara / Koji Sasahara
 • Messi kan miste første kamp

  Uken før Barcelona setter i gang med La Liga igjen, trente Lionel Messi for seg selv. Det skyldes ikke virustiltak, men en kneskade argentineren sliter med, skriver NTB. Messi var tilbake på Barcelona-trening lørdag, men trente ikke med lagkameratene, melder DPA.

  _Yg7VIwtYTw
  Foto: Joan Monfort / Joan Monfort

Sendeplan

Kl. Program Kanal