Hopp til innhold

Helland før Molde-kampen: – De er vår sjalu lillebror

Ordkrigen er i full gang før naboduellen mellom Rosenborg og Molde.

Helland mot Molde

SELVSIKKER: Pål Andre Helland er sikker på tre poeng mot Molde. Her fra samme oppgjør i fjor.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Kanskje de to største favorittene foran årets sesong møtes på Lerkendal på lørdag. Og ordkrigen er i aller høyeste grad i gang. Pål Andre Helland gleder seg til å møte Molde-supporterne.

– Det er bare gøy å bli pepet på, mener han.

Favoritter før årets sesong

De to lagene var de to store favorittene i eliteserien denne sesongen. Men etter en meget overbevisende sesongstart for trønderne, og en middels sesongstart for moldenserne, er forspranget til Rosenborg på hele 11 poeng før de møtes på Lerkendal. Og Rosenborgtrener Kåre Ingebritsen er fast bestemt på å gjøre forspranget enda større.

– Når de taper i morgen blir det langt opp. Vi har en klar tanke om å gjøre det vanskelig for Molde å komme tilbake i 2015, sier han og legger til:

– Det er helt jævlig at de noen år har ligget foran Rosenborg på tabellen.

Men Molde-trener Tor Ole Skullerud tror ikke Rosenborg bare skal få det lett.

– Vi mener å vite at vi kan straffe dem, så får vi bare se, sier Skullerud.

Og selv om ingen vil betegne kampen som et hatoppgjør, betyr kampen ekstra mye i begge leirer.

– Det er litt positivt hat, det skal være sånn. Kjernen liker ikke Molde-spillerne og Tornekrattet er nok ikke spesielt begeistret for oss heller. Det er artig for norsk fotball at det finnes sånne oppgjør, sier Helland.

Helland med hilsen til Forren

Pål Andre Helland gleder seg til å møte rivalen. Han har ikke spesielt mye til overs for verken byen eller fotballaget.

– Det er en grunn til at jeg har takket nei til dem to ganger. Jeg er ikke spesielt begeistret for Molde, verken som by eller som fotballag. Jeg har et par kompiser som spiller der, men når de tar på seg drakta er de fiender, sier han.

En av kompisene er Vegard Forren. De to har spillt sammen på landslaget og møtes altså til duell på lørdag.

Har du noen hilsen til Vegard Forren?

– Ja, det er bare å lukke beina i morgen, for i morgen blir det show, sier Helland med et smil om munnen.

Kampen kan du følge på NRKSport på radio fra klokken 18.00.

Siste nytt

 • Sverige-sjefen stormet ut av intervju: – Dere snakker dritt

  De svenske fotballherrene vant oppskriftsmessig 5-0 hjemme mot Aserbajdsjan i den andre runden i EM-kvalifiseringen mandag kveld.

  Etter kampen ble det likevel svært dårlig stemning i Viaplays fotballstudio, hvor Sveriges landslagstrener Janne Andersson var på besøk.

  – Dere snakker dritt etter en 5-0-seier. Det er så dårlig, tordnet han.

  Andersson slo spesielt hardt tilbake mot fotballekspert Bojan Djordic etter å ha fått spørsmål om hvorfor ikke Jesper Karlsson fikk spille mer.

  Krangelen eskalerte videre, hvor Djordic fortalte Andersson at «du representerer ti millioner mennesker». Treneren svarte med å spørre «hvem representerer du?».

  – Sverige så klart, svarte Djordic.

  Han er født i Serbia, men er oppvokst i Sverige og har representert landet på U21-landslaget.

  – Forsøker du å si at jeg burde spilt for Serbia? spurte han Andersson, som til slutt forlot intervjuet.

  RB Leipzig-spiller Emil Forsberg scoret 1-0 i første omgang, før et selvmål fra gjestene sørget for 2-0 etter 65 minutter.

  Med ti minutter igjen la Viktor Gyökeres på til 3-0, før Jesper Karlsson og Anthony Elanga scoret 4-0 og 5-0 helt på tampen.

  Dermed fikk Sverige en solid opptur etter 0-3-tapet mot Belgia i forrige kvalifiseringskamp.

  De øvrige resultatene i mandagens EM-kvalifiseringskamper:

  Nederland 3-0 Gibraltar, Polen 1-0 Albania, Moldova 0-0 Tsjekkia, Østerrike 2-1 Estland, Ungarn 3-0 Bulgaria, Montenegro 0-2 Serbia.

  UEFA EURO 2024 Qualifiers - Group F - Sweden v Belgium
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Storhamar best i amper semifinale – Vålerenga med kniven på strupen

  Det femte oppgjøret mellom Storhamar og Vålerenga i semifinaleserien i NM-sluttspillet endte med 3-0-seier til hjemmelaget, som dermed leder 3-2 sammenlagt.

  Det betyr at Vålerenga må vinne hjemme i Jordal Amfi førstkommende onsdag for at drømmen om NM-finale mot Stavanger Oilers skal leve videre.

  Allerede før to minutter var unnagjort av mandagens kamp på Hamar, tente det til etter en tøff takling fra hjemmelagets Martin Rønnild. Hele fire spillere måtte ta en tur ut på sidelinjen i kjølvannet av klammeriet på isen.

  – Ikke glad i hverandre Storhamar og Vålerenga, konkluderte TV 2s hockeyekspert Erik Follestad på Twitter underveis i kampen.

  Kort tid etter tumultene åpnet vertene scoringsballet. David Booth satte pucken i mål etter slurvete forsvarsspill fra bortelagets Stefan Espeland.

  Drøye ti minutter senere maktet Storhamar å utnytte én mann mer på isen da Jacob Berglund la på til 2-0, som også var resultatet etter første periode.

  I andre periode var begge lag farlig frempå ved flere anledninger, men verken Storhamar eller Vålerenga fant veien til nettmaskene. Tross målløs andreperiode gikk det som i den første tidvis hardt for seg mellom de to kamphanene.

  Gjestene forsøkte febrilsk å skaffe seg en viktig redusering i den tredje og siste perioden, og fikk en gylden mulighet med 5 mot 3 i en liten periode. Det klarte de imidlertid ikke å utnytte, og til slutt var det Storhamar som satte inn 3-0 på tampen.

  – Det er svakt 5 mot 3. Da er denne kjørt. Et Vålerenga som av en eller annen grunn virker blottet for selvtillit - og har gjort det siden 1-0, skrev Viaplays Kasper Wikestad på Twitter i den tredje perioden.

  Samtlige av de fem oppgjørene så langt har endt med hjemmeseier. For Vålerengas del må den trenden fortsette på onsdag dersom det skal bli NM-finale for Oslo-laget.

  NM sluttspill menn ishockey mellom Storhamar og Vålerenga
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Emil Iversen opereres - mister NM

  Langrennsløper Emil Iversen skal operere bihulene tirsdag. Det forteller han til NRK.

  VG omtalte saken først.

  Operasjon innebærer full narkose og to uker uten fysisk aktivitet. Dermed ryker også NM på Tolga for trønderen.

  – Helsa og kroppen spiller ikke på lag i det hele tatt. Det er bare å innse det. Jeg har vært heldig og fått god hjelp. Vi har testet litt luftveier og bihuler, og funnet ut ting som kanskje ikke er 100 prosent og som kan hjelpe meg på veien tilbake, forteller Iversen til NRK.

  – Da er det veldig enkelt å bare kalle det en dag. Da spurte jeg om å få en operasjon så fort som mulig. Det har fått fort i svingene, og da ble det før NM del to, fortsetter skiløperen.

  Landslagsløperen har hatt en svært tung sesong, og tidligere denne måneden fortalte han til NRK at han forbereder seg på en tid utenfor landslaget.

  Emil Iversen
  Foto: Fredrik Tombra / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste