Helene Olafsen har slitt korsbåndet

Den norske snøbrettcrosskjøreren Helene Olafsen (22) mister resten av sesongen etter å ha skadet kneet stygt på trening i US Open.

Helene Olafsen

Helene Olafsen har ødelagt kneet i USA.

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

– Hun har revet av korsbåndet. Det er utrolig trist, sier landslagstrener Thomas Harstad til NRK.no.

Den norske jenta, som er ansett som et norsk medaljehåp i neste års vinter-OL, skal ha skadet seg etter et hopp i snøbrettparken i Vail, Colorado.

– Hun landet helt fint, men hørte plutselig et smell i kneet. Etter undersøkelser på sykehuset fant de ut at skaden var svært alvorlig, forklarer Harstad.

Olafsen har også meddelt den triste nyheten på sin Instagram-konto.

«Korsbåndet er røket, sesongen er over», skriver Olafsen, med hashtagen «typisk min flaks».

VIDEO: Olafsen satser mot Sotsji-OL

Helene Olafsen satser for første gang mot OL i flere disipliner. 
Den skadeforfulgte 22-åringen er Norges beste boardercrosskjører, men i Sotchi neste år vil hun også delta i slopestyle.

Skadefri Olafsen satser som aldri før

Siste nytt

 • Stjernesund imponerte i storslalåm

  Thea Louise Stjernesund ble nummer seks i parallellstorslalåmrennet i Lech, mens seieren gikk til slovakiske Petra Vlhová.

  Stjernesund sikret seg 6.-plassen etter å ha tapt duellen mot svenske Sara Hector i kvartfinalen. Den norske jenta måtte nøye seg om å kjempe om en plassering fra fem til åtte.

  Verdenscup i alpint i Levi, Finland
  Foto: Jussi Nukari/lehtikuva / NTB
 • Magnus Carlsen til semifinale

  Magnus Carlsen er semifinaleklar i første turnering i Champions Chess Tour. Etter seier i første match nøyde han seg med fire remis mot Anish Giri torsdag.

  Dermed tok han seg som eneste spiller videre fra kvartfinalen uten å gå veien om omspill. Alle de tre andre kvartfinalene gikk til omspill etter at duellantene vant en match hver.

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Elverum holdt følge en snau omgang

  Elverum spilte torsdag sin første mesterligakamp på en drøy måned og holdt følge i nesten en omgang før ungarske Szeged dro fra til seier 36-27.

  I den 8. runden i gruppespillet spilte Elverum sin femte kamp og Szeged sin fjerde. Det har blitt mange koronarelaterte utsettelser for lagene i høst.

  Eliteserien håndball, menn (21. runde): Elverum - ØIF Arendal (27-27)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal