Normal

Hele Norges landslagstropp har scoret sju(!) mål: – Vår akilleshæl

TALLINN/OSLO (NRK): Midtstopper Håvard Nordtveit (25) er landslagstroppens toppscorer. Han står med to nettkjenninger.

Landslaget

LITE MÅLFARLIG: Per-Mathias Høgmo er klar over at Norge har et scoringsproblem. Alexander Søderlund (t.h.) og Stefan Johansen har til sammen scoret to mål på 24 landskamper hver.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det er vår akilleshæl og en utfordring, medgir landslagssjef Per-Mathias Høgmo til NRK.

Han snakker om de norske landslagsherrenes problemer med å score mål. For de 14 utespillerne i troppen, som står notert med landskamper og møter Estland til privatkamp torsdag, har totalt bare scoret sju mål. Til sammen står de 14 med 235 landskamper.

– Det synliggjør den største utfordringen vi har hatt de siste to årene, og kanskje lenger enn det. Det er ingen tvil om at mål er den viktigste suksessoppskriften til det landslaget har oppnådd tidligere, sier Høgmo på dagens pressekonferanse.

21 på 25 under Høgmo

Håvard Nordtveit, som er midtstopper eller defensiv midtbanespiller, er troppens toppscorer. Han står med to mål på 26 kamper. Joshua King, som har meldt forfall til kampen, har fire nettkjenninger i landslagsdrakta.

– Jeg er fornøyd med det. Vi har flere muligheter og mange sjanser til å score. Jeg tror det blir ketsjupeffekt i disse kampene nå, og toppscorertittelen forsvinner nok i morgen, sier Nordtveit og smiler.

Per-Mathias Høgmo

SJEFEN: Per-Mathias Høgmo på trening i Estland.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg må få understreke at vi likevel var nære å gå videre til EM. Det er god konsistens i laget, men vi mangler målgjørere på høyt internasjonalt nivå. Jeg håper jo at vi i de kommende årene skal få flere spillere som leverer, innrømmer landslagssjefen, som trekker frem navn som Alexander Sørloth og Veton Berisha for fremtiden.

Tidligere storspiss Sigurd Rushfeldt var med som spisstrener under EM-kvalifiseringen. Han er nå ute. Under Høgmo har Norge bare scoret 21 mål på 25 kamper. Han legger uansett ansvaret over på spillernes klubber.

– Vi er samlet rundt 40 døgn i året, så dette er en jobb som gjøres daglig i klubbene.

Lærer av fransk spill

Tidligere Rosenborg-spiss og nå i Saint-Etienne, Alexander Søderlund, har spilt 24 kamper og scoret ett mål med flagget på brystet. 28-åringen tror Norge vil bli en mer målfarlig lag fremover.

Søderlund

SJELDEN SCORING: Alexander Søderlund scoret sitt første og eneste landslagsmål mot Malta i oktober i fjor.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Vi har kanskje ikke hatt spisser i de store ligaene de siste årene som har klart å dominere, men nå har vi heldigvis både Joshua og Adama Diomande i England, og jeg har kommet meg ut, så jeg håper det blir bedre av det, sier Søderlund til NRK.

– Er du blitt en bedre spiss etter at du dro til Frankrike?

– Det er vanskelig å si, men du får erfaring og lærer av å spille mot gode lag.

Norge møter Estland torsdag klokken 18.00. Kampen hører du på NRK P1 og NRK Sport.

Mens Sverige har Zlatan, har stjernespisser som scorer mål vært total mangelvare på det norske landslaget.
For Norges toppscorer er en midtstopper som står bokført med fattige to scoringer.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen nominert til pris

  Jakob Ingebrigtsen er nominert til årets mannlige utøver av det europeiske friidrettsforbundet etter sin enorme prestasjon under friidretts-EM i sommer. Han tok gull på 1500 meter og 5000 meter i London. Også Karsten Warholm er nominert til prisen.

  Laster Twitter-innhold
 • Olsbu Røiseland vant to på rad

  Marte Olsbu Røiseland tok i dag sitt andre NM-gull på rad under fellesstarten i rulleskisyting på Gautefall. Dermed har jenta fra Froland hatt et strålende NM, med full pott. I går vant hun NM-sprinten, over ett minutt foran Tiril Eckhoff.

  Marte Olsbu Røiseland med andre NM-gull
  Foto: Hans Henrik Løken / NRK
 • Woods nærmer seg etterlengtet seier

  Tiger Woods leder med tre slag før siste runde i PGA-tourmesterskapet i Atlanta. Søndag kan 42-åringen ta sin første turneringsseier på fem år. Det er 1875 dager siden forrige gang han kunne løfte et trofé. Det var i august 2013.

  Tour Championship Golf
  Foto: John Amis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM hestesport: Sprangridning, finale
VM hestesport: Sprangridning, finale
World Equestrian Games: Sprangridning finaler og oppdateringer fra engelsk fotball
VM hestesport: Voltige
VM hestesport: Voltige, sammendrag fra natten
Team Ingebrigtsen
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
VM hestesport: Sprangridning, finale