Hele det russiske vektløfterlaget utestengt

Det internasjonale vektløfterforbundet (IWF) har utestengt alle russiske vektløftere fra sommerens OL i Rio.

OS 2012 The London 2012 Olympic Games

UTESTENGT: Ruslan Albegov er blant de åtte russerne som nå er nektet deltakelse i Rio,

Foto: Timo Jaakonaho / NTB scanpix

– På grunn av russere har vektløftingens omdømme lidd alvorlig skade flere ganger og på mange nivåer. Dermed har Det internasjonale vektløfterforbundet (IWF) valgt en passende sanksjon, dette for å bevare sportens status, skriver forbundet på sitt nettsted.

Totalt åtte russiske vektløftere er nå utestengt.

Tidligere vektløfter, Stian Grimseth, synes det er trist å se at hans idrett er sterkt preget av doping, men mener også det er på tide at noe gjøres.

– Jeg synes selvfølgelig det er kjedelig at situasjonen er sånn. Men samtidig så har det dukket opp så mange saker nå innenfor vektløfting at noe må gjøres. Jeg tenker at nå har IWF tatt ansvar sånn som IOC har bedt om at særforbundene skal gjøre.

– Må ikke bare se på russerne

Den tidligere landslagsutøveren er glad for at opprenskningen nå har startet, men mener det er en stor jobb å gjøre, også utenfor Russlands grenser.

– Etter hva vi har sett nå, så er det stort og går innenfor veldig mange idretter. Også er det jo dessverre sånn at det er mange andre land som ikke har så stor grunn til å slå seg på brystet. Jeg tror det er viktig at de fortsetter og ikke bare ser på russerne, sier han.

– Synd for de som er glad i idretten

Russland har i en årrekke vært den desidert største nasjonen innenfor vektløfting, og nå viser det seg altså at mye av dette er bygget opp på dopede utøvere.

– Russland har jo vært den store og sterke vektløfternasjonen fremfor alle. Dessverre så viser det seg at, om ikke alle, så har i hvert fall mange av dem drevet med urent spill. Det er synd for de rene utøverne og alle supporterne som følger med på idretten de er glad i, sier han.

Siste nytt

 • Ajers Brentford i ellevill målfest

  Kristoffer Ajer (bildet) og Brentford fortsetter å imponere i Premier League. Lørdag kveld sikret de et sterkt poeng hjemme mot Liverpool – i en kamp der lagene ikke ga seg før de hadde scoret tre hver.

  – Jeg vet ikke om ordet nyte er ordet. Det var en vill kamp. De fortjente sine tre mål, slik de spilte. Vi kunne åpenbart ikke håndtere med langpasningene deres, men vi skulle scoret flere mål, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til Sky Sports etter kampen.

  Det var Brentford som åpnet scoringsfesten på Brentford Community Stadium.

  Et innøvd frisparktrekk etter en snau halvtime endte til slutt med at midtstopper Ethan Pinnock skled inn 1-0-ledelsen til enorm jubel blant hjemmefansen.

  Det tok likevel bare fire minutter før de var godt nede på jorden igjen, da Diogo Jota like bak ryggen på Ajer stanget inn utligningen.

  Etter hvilen fortsatte lagene i et periodevis heseblesende tempo.

  Men Fabinho vartet opp med noen sekunders ro da han prikket en perfekt ball til Mohamed Salah i bakrom like før timen var spilt. Egypteren takket og bukket, og satte inn sitt 100. Premier League-mål på bare 151 kamper.

  Men kampen hadde enda flere scoringer i seg. Ajer var igjen involvert da han slo innlegget som senere endte med utligning signert Brentfords Vitaly Janelt. Kort tid senere sendte Curtis Jones Liverpool tilbake i føringen.

  Om hjemmefansen tok av ved den første og andre scoringen, gikk de av hengslene åtte minutter før slutt. Da sørget nemlig Yoane Wissa for 3-3 og kampens siste scoring.

  – Det var en vanvittig kamp. De hadde sine muligheter, men vi spilte virkelig bra, var solide og det var en god kamp selv for de nøytrale, sier Brentfords keeperhelt David Raya til BBC.

 • LSK med tredje strake hjemmetap

  Tromsø vant 2-1 borte mot Lillestrøm i lørdagens eliteseriekamp på Åråsen.

  Niklas Vesterlund og August Mikkelsen scoret målene for Gutan, mens Thomas Lehne Olsen reduserte på straffe rett før slutt.

  Det var hans 18. eliteseriescoring, men det spørs om landslagssjef Ståle Solbakken, som satt på tribunen, lot seg imponere av det spissen presterte lørdag. LSK og Lehne var langt fra i toppslag mot Tromsø.

  – En blytung dag på jobben. Vi er ikke 100 prosent til stede før helt på slutten. Vi lever farlig, og det kunne blitt flere mål til Tromsø. Det er vanskelig å forklare, vi er nedpå med så mange samtidig, sa Lillestrøm-trener Geir Bakke til Discovery.

  LSK kom til kampen med bare tre dagers hvile siden ekstraomgangene i cupen mot Grorud onsdag kveld. Tromsø, som er ute av cupen, har ladet batteriene siden søndag, og det var derfor mange som spådde at det ville gi gjestene en fordel på Åråsen lørdag. Tromsø var også best kampen gjennom.

  LSK har nå tapt tre strake hjemmekamper, uvant kost for et vanligvis sterkt Åråsen-lag. Nedrykkstruede Tromsø tok sin første seier på seks forsøk.

  Lillestrøms neste kamp spilles lørdag 02. oktober borte mot Sarpsborg 08. Tromsø møter Haugesund på Alfheim dagen etter.

  dFF92L6daPI
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Godset knuste Sarpsborg 08

  Sarpsborg var klart best fra start, og skulle muligens hatt et straffespark, men måtte likevel se seg knust 5-0 av et Strømsgodset med en utrolig effektivitet.

  Allerede ved pause hadde Godset sikret seg en 3-0-ledelse. De tre målene var stort sett det eneste hjemmelaget hadde å stille opp med før pausen, men det holdt altså i massevis.

  Før kaptein Gustav Valsvik scoret det første målet etter drøye 25 minutter, hadde Sarpsborg hatt en rekke gode muligheter til å ta ledelsen. De hadde også ved et par anledninger ropt på straffespark.

  Den første av de to gangene kom etter kvarteret spilt da nettopp Valsviks arm stanset et skudd innenfor sekstenmeteren. Få minutter senere fikk Mikkel Maigaard Godset-spiller Ari Leifsson over seg, men denne gang viste reprisen at Maigaard selv var ansvarlig for at han endte på bakken.

  I stedet for at Sarpsborg kunne tatt ledelsen fra straffemerket var det altså Godset som fikk alle målene og poengene lørdag kveld. De møter Stabæk, som de onsdag slo 5-1 i cupen, kommende onsdag.

  Sarpsborg må derimot reise hjem uten poeng. Med en kamp mer spilt har de nå seks poeng ned til nedrykksstreken. Lillestrøm er neste motstander om en uke.

  goJ4nNmEguM
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal