Hele det russiske vektløfterlaget utestengt

Det internasjonale vektløfterforbundet (IWF) har utestengt alle russiske vektløftere fra sommerens OL i Rio.

OS 2012 The London 2012 Olympic Games

UTESTENGT: Ruslan Albegov er blant de åtte russerne som nå er nektet deltakelse i Rio,

Foto: Timo Jaakonaho / NTB scanpix

– På grunn av russere har vektløftingens omdømme lidd alvorlig skade flere ganger og på mange nivåer. Dermed har Det internasjonale vektløfterforbundet (IWF) valgt en passende sanksjon, dette for å bevare sportens status, skriver forbundet på sitt nettsted.

Totalt åtte russiske vektløftere er nå utestengt.

Tidligere vektløfter, Stian Grimseth, synes det er trist å se at hans idrett er sterkt preget av doping, men mener også det er på tide at noe gjøres.

– Jeg synes selvfølgelig det er kjedelig at situasjonen er sånn. Men samtidig så har det dukket opp så mange saker nå innenfor vektløfting at noe må gjøres. Jeg tenker at nå har IWF tatt ansvar sånn som IOC har bedt om at særforbundene skal gjøre.

– Må ikke bare se på russerne

Den tidligere landslagsutøveren er glad for at opprenskningen nå har startet, men mener det er en stor jobb å gjøre, også utenfor Russlands grenser.

– Etter hva vi har sett nå, så er det stort og går innenfor veldig mange idretter. Også er det jo dessverre sånn at det er mange andre land som ikke har så stor grunn til å slå seg på brystet. Jeg tror det er viktig at de fortsetter og ikke bare ser på russerne, sier han.

– Synd for de som er glad i idretten

Russland har i en årrekke vært den desidert største nasjonen innenfor vektløfting, og nå viser det seg altså at mye av dette er bygget opp på dopede utøvere.

– Russland har jo vært den store og sterke vektløfternasjonen fremfor alle. Dessverre så viser det seg at, om ikke alle, så har i hvert fall mange av dem drevet med urent spill. Det er synd for de rene utøverne og alle supporterne som følger med på idretten de er glad i, sier han.

Siste nytt

 • Par-runde på Hovland i US Open

  Viktor Hovland gjekk på par i 3. runde av US Open laurdag kveld, og var nummer 10 då han var ferdig med runden. Hovland fekk tre bogeyar og tre birdiar.

  Samanlagt er han to slag over par, sju bak Matthew Wolff som leier.

  US Open er årets andre majorturnering, og blir avslutta søndag.

  Viktor Hovland
  Foto: Gregory Shamus / AFP
 • Sarpsborg slo Mjøndalen

  Med 2-0 over Mjøndalen klatra Sarpsborg 08 til sjuandeplass på tabellen. Mjøndalen er framleis på nedrykksplass.

  Mustafa Abdellaoue scora på straffe etter berre fem minutt, og Ole Jørgen Halvorsen like før pause.

  Sarpsborg 08 - Mjøndalen
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Haaland-show i sesongpremieren

  Erling Braut Haaland held fram der han avslutta for Borussia Dortmund sist sesong.

  Jærbuen kunne notere seg to mål, då Dortmund vann 3–0 over Borussia Mönchengladbach i sesongpremieren i tysk Bundesliga.

  Første Haaland-mål kom på eit iskaldt straffespark etter 54 minutt, etter at Giovanni Reyna først hadde gitt heimelaget 1–0.

  Haaland la på til 3–0 etter fantastisk kontringsfotball. Han sprang nærast heile bana i rekordfart og fekk servert ballen på sølvfat frå Jadon Sancho. Den ballen dunka han kontrollert i mål.

  Sancho såg også ut til å ville ta straffesparket, men det var til slutt Haaland som fekk æra.

  – Ja, det stemmer. Han laga mål i sist kamp. Eg hadde ein god følelse i dag og det var veldig fint å score. Sommer prøvde å kome seg inn i hovudet mitt, men han hadde ikkje sjanse. Det var eit vakkert minutt, sa nordmannen til Viasat etter kampen.

  I sesonopninga var også publikum tilbake på Signal Iduna Park.

  – Det var fantastisk. Eg har sakna dette, og det gav oss ekstra energi. Vi vann dette saman, sa ein smilande Haaland.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v Borussia Moenchengladbach
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal