Hopp til innhold

Hekke-Isabelle var nær ved å legge opp - fikk idrettsgleden tilbake i USA

PHOENIX (NRK): Isabelle Pedersen (24) har aldri vært redd for å gå egne veier. I fjor var det også helt nødvendig.

Isabelle Pedersen i ørken

VAR DEPRIMERT: Isabelle Pedersen hadde sin beste sesong på lenge i fjor, likevel slet hun med depresjon midt på sommeren.

Foto: Hanne Skjellum Müller / NRK

Det er godt over 30 varmegrader og sola steiker i Arizona. Isabelle Pedersen har bodd i Phoenix siden oktober i fjor, og trener med eliteutøvere fra hele verden - blant annet olympisk mester på 110 meter hekk, Arris Merritt.

– Jeg trengte noe nytt. Ny inspirasjon og en stor gruppe rundt meg. Dessuten er det sol og sommer hele året. Jeg er ikke så glad i kulde, sier Pedersen når NRK møter henne i den nye hjembyen.

Jeg kastet piggskoene i veggen og tenkte at nå gidder jeg ikke mer.

Isabelle Pedersen

Ga opp idretten

Hun fant senteret Altis og trenerne Andreas Behm og Dustin Imdieke allerede på forsommeren i fjor. Sistnevte var også med til VM i Beijing - hvor hun var to plasser unna å sikre en historisk finale.

Isabelle Pedersen og trenarane

NYE TRENERE: Andreas Behm og Dustin Imdieke er de som skal sørge for suksess for Bergens-jenta i OL.

Foto: Hanne Skjellum Müller / NRK

At sesongen skulle ende såpass bra, var langt fra gitt.

– Jeg hadde fem uker forrige sesong der jeg gjorde det jeg skulle, og VM-timingen var perfekt. Men fra mai og langt ut på sommeren, slet jeg. Jeg kastet piggskoene i veggen og tenkte at nå gidder jeg ikke mer, forteller 24-åringen åpenhjertig.

Akkurat hva som gjorde at hun møtt veggen, er hun ikke sikker på, men hun følte fremgangen hadde stagnert.

– Jeg ga opp i fire uker. Jeg trente jo, for det slutter man ikke med, men ikke for å prestere. I juni/juli var jeg mildt sagt deprimert. Det var bare en eller to som visste hvor ille det var.

Isabelle løper hekk

EKSPLOSIV: Trener Andreas Behm mener Pedersen er svært talentfull og veldig eksplosiv. – Når man ser henne sprinte, så klarer hun å få mye styrke i den ganske lille kroppen.

Foto: Hanne Skjellum Müller / NRK

Store endringer

Midt i sesongen avsluttet hun det seks år lange trenersamarbeidet med Trond Knaplund.

– Det var kanskje ingen som synes det var så smart, men det var nødvendig. Da jeg tok de valgene ble også livet enklere. Man må jobbe seg gjennom ting, for livet er opp og ned. Jeg slet fortsatt ekstremt i Beijing, men jeg var på vei dit jeg ville være.

Nå føles det meste mye bedre. Ikke bare fordi sola stort sett alltid skinner i ørkenen, ikke langt fra grensa til Mexico, men fordi på idrettsglede og selvtillit er tilbake. Treningene er endret på, og Pedersen har vært skadefri i lang tid.

– Jeg måtte få rensket kroppen og bygge den opp igjen. Jeg tror ikke det vil være maksimalt i sommer, men likevel betraktelig bedre enn det var i fjor.

Isabelle Pedersen i ørken

FORNØYD: Isabelle Pedersen er fornøyd med at hun har tatt selvstendige valg. Nå føler hun at hun har roen hun trenger.

Foto: Hanne Skjellum Müller / NRK

Veldig eksplosiv

Trener Andreas Behm ser klar fremgang hos sin norske utøver.

– Vi har jobbet med hennes mentale tilnærming til hekkeløp. At hun er fokusert og vet hva hun skal gjøre i pressede situasjoner. Vi har også fokus på rytmen og at hun skal løpe mindre anspent, i tillegg til at vi justerte treningen litt, forklarer Behm.

Siste nytt

  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal