Normal

Hekke-Isabelle var nær ved å legge opp - fikk idrettsgleden tilbake i USA

PHOENIX (NRK): Isabelle Pedersen (24) har aldri vært redd for å gå egne veier. I fjor var det også helt nødvendig.

Isabelle Pedersen i ørken

VAR DEPRIMERT: Isabelle Pedersen hadde sin beste sesong på lenge i fjor, likevel slet hun med depresjon midt på sommeren.

Foto: Hanne Skjellum Müller / NRK

Det er godt over 30 varmegrader og sola steiker i Arizona. Isabelle Pedersen har bodd i Phoenix siden oktober i fjor, og trener med eliteutøvere fra hele verden - blant annet olympisk mester på 110 meter hekk, Arris Merritt.

– Jeg trengte noe nytt. Ny inspirasjon og en stor gruppe rundt meg. Dessuten er det sol og sommer hele året. Jeg er ikke så glad i kulde, sier Pedersen når NRK møter henne i den nye hjembyen.

Jeg kastet piggskoene i veggen og tenkte at nå gidder jeg ikke mer.

Isabelle Pedersen

Ga opp idretten

Hun fant senteret Altis og trenerne Andreas Behm og Dustin Imdieke allerede på forsommeren i fjor. Sistnevte var også med til VM i Beijing - hvor hun var to plasser unna å sikre en historisk finale.

Isabelle Pedersen og trenarane

NYE TRENERE: Andreas Behm og Dustin Imdieke er de som skal sørge for suksess for Bergens-jenta i OL.

Foto: Hanne Skjellum Müller / NRK

At sesongen skulle ende såpass bra, var langt fra gitt.

– Jeg hadde fem uker forrige sesong der jeg gjorde det jeg skulle, og VM-timingen var perfekt. Men fra mai og langt ut på sommeren, slet jeg. Jeg kastet piggskoene i veggen og tenkte at nå gidder jeg ikke mer, forteller 24-åringen åpenhjertig.

Akkurat hva som gjorde at hun møtt veggen, er hun ikke sikker på, men hun følte fremgangen hadde stagnert.

– Jeg ga opp i fire uker. Jeg trente jo, for det slutter man ikke med, men ikke for å prestere. I juni/juli var jeg mildt sagt deprimert. Det var bare en eller to som visste hvor ille det var.

Isabelle løper hekk

EKSPLOSIV: Trener Andreas Behm mener Pedersen er svært talentfull og veldig eksplosiv. – Når man ser henne sprinte, så klarer hun å få mye styrke i den ganske lille kroppen.

Foto: Hanne Skjellum Müller / NRK

Store endringer

Midt i sesongen avsluttet hun det seks år lange trenersamarbeidet med Trond Knaplund.

– Det var kanskje ingen som synes det var så smart, men det var nødvendig. Da jeg tok de valgene ble også livet enklere. Man må jobbe seg gjennom ting, for livet er opp og ned. Jeg slet fortsatt ekstremt i Beijing, men jeg var på vei dit jeg ville være.

Nå føles det meste mye bedre. Ikke bare fordi sola stort sett alltid skinner i ørkenen, ikke langt fra grensa til Mexico, men fordi på idrettsglede og selvtillit er tilbake. Treningene er endret på, og Pedersen har vært skadefri i lang tid.

– Jeg måtte få rensket kroppen og bygge den opp igjen. Jeg tror ikke det vil være maksimalt i sommer, men likevel betraktelig bedre enn det var i fjor.

Isabelle Pedersen i ørken

FORNØYD: Isabelle Pedersen er fornøyd med at hun har tatt selvstendige valg. Nå føler hun at hun har roen hun trenger.

Foto: Hanne Skjellum Müller / NRK

Veldig eksplosiv

Trener Andreas Behm ser klar fremgang hos sin norske utøver.

– Vi har jobbet med hennes mentale tilnærming til hekkeløp. At hun er fokusert og vet hva hun skal gjøre i pressede situasjoner. Vi har også fokus på rytmen og at hun skal løpe mindre anspent, i tillegg til at vi justerte treningen litt, forklarer Behm.

Siste nytt

 • Keita snudde til seier

  Aboubakar Keita stod for 3-2-målet i det 87. minutt da Stabæk tok tre viktige poeng Ranheim på Nadderud. Mads Reginiussen scoret begge Ranheims mål, mens Franck Boli scoret to for Stabæk.

  Aboubakar Keita
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Håland scoret sitt 10.

  Erling Håland (18) kom opp i tosifret antall seriemål da han ga Molde ledelsen i 2-1-seieren borte mot Strømsgodset. MFK tok med det over bronseplassen, siden Haugesund tapte 1-2 borte mot Kristianseund.

  Eliteserien fotball, menn: Strømsgodset - Molde
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Første borteseier siden 2015

  Start hadde ikke vunnet på bortebane siden mai i 2015, men snudde fra 0-1 til 2-1 mot Bodø/Glimt. Philip Zinckernagel sendte Glimt foran etter 70 minutter. Elliot Käck utlignet for Start, og Mathias Bringaker scoret seiersmålet fem minutter før slutt.

  Start - Bodø/Glimt
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
E-sport: Counter-Strike GO