NRK Meny
Normal

Hergeirsson: - Det blir vel en bitte liten fest

Landslagssjef Hergeirsson jublet vilt på sidelinjen da håndballjentene knuste svenskene i andre omgang av EM-finalen. Etterpå var han klar for fest.

Norsk jubel i EM-finalen Thorir Hergeirsson

Thorir Hergeirsson (t.v) jubler for norsk scoring i EM-finalen sammen med håndballjentene.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

NRKSport.no fulgte kampen kast for kast!

– Det blir vel en bitte liten fest, tenker jeg, sier Hergeirsson med et lurt smil om munnen når han møter NRK etter å ha tatt sitt første mesterskapsgull som landslagssjef for håndballjentene.

Den sindige islendingen jublet hemingsløst da sluttsignalet gikk, men til tross for å ha sikret Norge sitt fjerde EM-gull på rad, var det ting å pirke på underveis.

Slik gikk det: Fjerde strake EM-gull til Norge!

– Det var akkurat så nervepirrende og hardt som vi hadde ventet. Vi blir litt overivrige og kaster vekk utrolig mye baller. Men vi holdt trykket oppe og kjørte på selv om vi gjorde mange feil. Vi løp dem trøtte, og det er jeg fornøyd med, utdyper Hergeirsson.

Frank Løke i håndball-chat: - Jeg regner med at Norge vinner banketten. Det har Heidi lovet! Les alle svarene fra Løke her!

Svenskene kjempet tappert

De svenske jentene ga Norge noe å tygge på fra start, og ledet hele 11-8 like før pause.

Men med en strålende kaptein i Gro Hammerseng kom Norge sterkt tilbake i andre omgang, og fosset fra svenskene etter hvert. Til slutt kunne Karoline Dyhre Breivang fastsette sluttresultatet til 25-20.

– Gro har vært med på dette nivået lenge, og både hun og de andre veteranene står virkelig frem i denne finalen. Det er en helt herlig følelse, jubler Ida Alstad.

(artikkelen fortsetter under bildet)

EM-gull i håndball 2010

Her feirer Norge med EM-trofeet mens konfettien regner ned på spillerne.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Tok tapet med fatning

Per Johansson under EM-finalen

Per Johansson satt sjelden stille under EM-finalen.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Sveriges trener Per Johansson løp seg like svett som spillerne sine på sidelinjen underveis i kampen, og innrømmer at laget hans tapte for et bedre lag.

– Vi gjør en fantastisk førsteomgang, men i andre omgang kjører Norge på og viser klasse, sier Johansson.

Sveriges beste spiller i finalen, Isabelle Gulldén, scoret hele syv ganger og holdt det svenske laget inne i kampen. Etter tapet var hun bare lei seg.

– Vi har gjort en kjempebra innsats, men det er litt tungt akkurat nå, sier Gulldén.

Toppscorer Gulldén forklarer hvorfor Sverige gikk på et tap i sin aller første EM-finale:

– Norge har flere gode spillere i hver posisjon, og kan rullere rundt på laget. Det kan ikke vi, og derfor blir vi slitne, forklarer Gulldén.

- Men i neste års VM i Brasil kommer dere sterkere tilbake?

– Da er det vi som står med gullet, sier Gulldén.

Hvem var Norges beste spiller i finalen? Si din mening!

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal