Hopp til innhold

Heidi Løke tar landslagspause

Den norske strekspilleren vil prioritere familien.

Løke

Heidi Løke tar landslagspause.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

løke

Györ-spiller Løke har i flere år blitt regnet som en av verdens beste, og kanskje den aller beste, strekspilleren på kvinnesiden.

Foto: Djorovic, Aleksandar / NTB scanpix

Heidi Løke har bestemt seg for å ta en midlertidig pause fra håndballandslaget, annonserer hun på Håndballforbundets nettsider. Årsaken er at hun ønsker å prioritere familien.

Heidi Løke har spilt 134 landskamper og scoret 478 mål siden landslagsdebuten i 2006.

– Akkurat nå kjennes det riktig for meg å bruke mer tid på familien. Jeg ønsker å være mer til stede for sønnen min som går på skole i Ungarn. Jeg er fremdeles topp motivert, men i en periode vil jeg prioritere annerledes, sier hun i uttalelsen publisert på nettstedet.

Håper hun snart er tilbake

Landslagstrener Thorir Hergeirsson samler mandag Håndballjentene til treningssamling, denne gangen uten Heidi Løke.

– Heidi har vært en sentral spiller hos oss og hun har bidratt sterkt til lagets gode resultater de siste årene. Vi respekterer Heidis prioriteringer og håper samtidig at pausen blir kortvarig, sier Thorir Hergeirsson, i den samme uttalelsen.

– Må jobbe for å finne erstatter

NRKs håndballekspert Øystein Havang sier han forstår Løkes valg.

– Det er mulig å kombinere familieliv og landslagsspill, men av og til må man prioritere familien, sier han.

Havang legger imidlertid ikke skjul på at Løke vil bli savnet, ikke minst under vinterens EM.

– Heidi er kanskje verdens beste linjespiller. Hun er en matchvinner som kan avgjøre når det står om medalje, men det er ikke ensbetydende med at vi ikke kan kjempe om medaljer i EM uten henne. For Norge har kollektivet vært det som har gjort oss gode, sier han.

Det som bekymrer ham mer, er hvorvidt landslaget har fullverdige erstattere å sette inn.

Pernille Wibe (Issy Paris) og Maren Gundersen (Byåsen) er de to andre linjespillerne som er kalt inn til landslagets pågående samling i Ungarn.

– Akkurat nå synes jeg det er et lite vakuum når det gjelder linjespillere, så sånn sett kan hun bli vanskelig å få erstattet. Vi har hatt andre som har gitt seg, som Isabel Blanco. Lise Løke og Marit Malm Frafjord har vært ute. Man må nok jobbe litt for å finne erstatteren, og få henne matchet inn i landslaget. Samtidig gror det godt på kvinnesiden nå, og ingen er uerstattelige, heller ikke Heidi Løke, fastslår Havang.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal