NRK Meny
Normal

Heidi Løke tar landslagspause

Den norske strekspilleren vil prioritere familien.

Løke

Heidi Løke tar landslagspause.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

løke

Györ-spiller Løke har i flere år blitt regnet som en av verdens beste, og kanskje den aller beste, strekspilleren på kvinnesiden.

Foto: Djorovic, Aleksandar / NTB scanpix

Heidi Løke har bestemt seg for å ta en midlertidig pause fra håndballandslaget, annonserer hun på Håndballforbundets nettsider. Årsaken er at hun ønsker å prioritere familien.

Heidi Løke har spilt 134 landskamper og scoret 478 mål siden landslagsdebuten i 2006.

– Akkurat nå kjennes det riktig for meg å bruke mer tid på familien. Jeg ønsker å være mer til stede for sønnen min som går på skole i Ungarn. Jeg er fremdeles topp motivert, men i en periode vil jeg prioritere annerledes, sier hun i uttalelsen publisert på nettstedet.

Håper hun snart er tilbake

Landslagstrener Thorir Hergeirsson samler mandag Håndballjentene til treningssamling, denne gangen uten Heidi Løke.

– Heidi har vært en sentral spiller hos oss og hun har bidratt sterkt til lagets gode resultater de siste årene. Vi respekterer Heidis prioriteringer og håper samtidig at pausen blir kortvarig, sier Thorir Hergeirsson, i den samme uttalelsen.

– Må jobbe for å finne erstatter

NRKs håndballekspert Øystein Havang sier han forstår Løkes valg.

– Det er mulig å kombinere familieliv og landslagsspill, men av og til må man prioritere familien, sier han.

Havang legger imidlertid ikke skjul på at Løke vil bli savnet, ikke minst under vinterens EM.

– Heidi er kanskje verdens beste linjespiller. Hun er en matchvinner som kan avgjøre når det står om medalje, men det er ikke ensbetydende med at vi ikke kan kjempe om medaljer i EM uten henne. For Norge har kollektivet vært det som har gjort oss gode, sier han.

Det som bekymrer ham mer, er hvorvidt landslaget har fullverdige erstattere å sette inn.

Pernille Wibe (Issy Paris) og Maren Gundersen (Byåsen) er de to andre linjespillerne som er kalt inn til landslagets pågående samling i Ungarn.

– Akkurat nå synes jeg det er et lite vakuum når det gjelder linjespillere, så sånn sett kan hun bli vanskelig å få erstattet. Vi har hatt andre som har gitt seg, som Isabel Blanco. Lise Løke og Marit Malm Frafjord har vært ute. Man må nok jobbe litt for å finne erstatteren, og få henne matchet inn i landslaget. Samtidig gror det godt på kvinnesiden nå, og ingen er uerstattelige, heller ikke Heidi Løke, fastslår Havang.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal