NRK Meny
Normal

Heidi Løke tar håndballpause – venter barn

Heidi Løke kommer ikke til å være med i den norske EM-troppen i desember. Strekspilleren venter sitt andre barn.

Heidi Løke

VENTER BARN: Heidi Løke er gravid. 33-åringen venter sitt andre barn.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Vi har lenge hatt lyst til å ha barn så dette er veldig stort for oss. Barnet er ventet i juni, sier Heidi Løke til NRK.

– Det er litt spesielt å offentliggjøre nyheten så tidlig i svangerskapet, men av hensyn til kampene i tiden fremover, var det nødvendig å få nyheten ut nå. Jeg ønsker jo ikke å risikere noe frem til fødselen, forteller strekspilleren videre til håndball.no.

Løke har vært en sentral spiller hos Håndballjentene, men nå blir det en pause for Gyør-spilleren. 33-åringen, som har vært kåret til verdens beste håndballspiller, tror likevel ikke dette betyr at karrierne kan være over.

– Jeg SKAL tilbake etter fødsel. Ingen tvil om det. Jeg er 34 år da, men er veldig motivert til å komme tilbake på håndballbanen, og jeg føler at jeg har mange år igjen, sier Løke.

Håper å rekke VM i 2017

– Jeg fikk jo god trening i hvordan man kommer i toppform etter at Alexander ble født, og planen er å gjøre det samme en gang til – hvis alt går greit. Kanskje jeg rekker VM i 2017? sier hun lurt.

Veteranen Løke har rukket å spille 174 kamper og scoret 650 mål, og er oppført i Norges bruttotropp til mesterskapet i Sverige, men Løke blir ikke å se på banen i årets EM. Strekspilleren blir med som støtte for Håndballjentene.

For landslagssjef Thorir Hergeirsson er dette en uvant situasjon, men han erkjenner at tapet av strekspilleren blir stort

Mørk og Løke

GOD SAMHANDLING: Sammen med Nora Mørk er Heidi Løke Norges beste angrepsspiller, mener NRKs håndballekspert, Øystein Havang.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det finnes jo bare én Heidi, og hun har vært sentral i landslaget siden 2008, så det blir sikkert annerledes uten henne.

– Slik er dette gamet, og vi gleder oss til nye utfordringer, sier Thorir Hergeirsson.

– Kan være forskjellen på medalje og ikke medalje

NRKs håndballekspert, Øystein Havang, tror det blir en stor utfordring for Håndballjentene å klare seg nøkkelspilleren.

– Først av alt er det gledelig for Heidi. Samtidig er det en meget stor utfordring for håndballjentene fordi nøkkelspilleren forsvinner.

Øystein Havang

UNIK: Heidi Løke skaper rom som få andre klarer, mener NRKs håndballekspert, Øystein Havang.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Sammen med Nora Mørk er hun Norges beste angrepsspiller. Det er et stort tilbakefall sportslig for Norge, sier Havang.

Havang tror Norge har gode muligheter i håndball-EM, som arrangeres i Sverige i år, men tror Heidi Løke kan være forskjellene på om Norge vinner edelt metall eller ikke.

– Heidi Løke kan være forskjellen på medalje og ikke medalje. -Måten hun binder opp forsvarere klarer nesten bare Løke. Med hennes navn, egenskaper og rykte skaper hun rom som få andre kan.

Siste nytt

 • Risikerer bøter etter banestorming

  Fire medlemmer av aktivistgruppa Pussy Riot risikerer bøter på inntil 1400 kr eller 160 t samfunnstjeneste etter at de stormet banen under VM-finalen. De kan også bli nektet tilgang til sportsarrangementer i tre neste årene, ifølge Interfax.

  Pussy Riot
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Forsiktig Ruud-fall på rankingen

  Casper Ruud faller tre plasser på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Snarøya-gutten ligger dermed på 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag
Livet på Solstein