Løke i tårer etter skadesjokket – mister VM

Heidi Løke må se håndball-VM hjemmefra etter at hun ble skadet i fredagens landskamp mot Brasil.

– Jeg har det ikke så veldig bra, sier en gråtkvalt Heidi Løke til NRK søndag.

Håndballveteranen er tydelig preget etter å ha fått beskjed om at hun må holde seg hjemme under VM etter at hun ble skadet fredag.

Løke pådro seg en rotskade i menisken i høyre kne, det vil si en skade i meniskens feste, melder Norges Håndballforbund.

– Jeg merket i går at det var noe som ikke stemte, jeg ble sjekket og fikk beskjeden i dag morges. Man håper på det beste, men jeg følte at det var noe som ikke stemte helt inni kneet der, sier en preget Løke.

– Hvordan blir det å følge VM hjemmefra?

– Det blir kjedelig, selvfølgelig. Men det er ikke så mye å gjøre med det. Jeg må bare se fremover. Jeg skal komme sterkt tilbake, lover hun.

– Jeg har hatt en lang karriere der jeg ikke har hatt så mange skader, og har sluppet billig unna der. Men jeg skal bruke tiden godt.

Heidi Løke

Det var i kampen mot Brasil at Løke ble skadet.

Foto: Vidar Ruud

Sjelden kneskade

Skaden oppstod i forbindelse med en vridning under fredagens landskamp.

– Dette er en skade som må sys ved et inngrep, og rehabiliteringstiden ligger normalt i området fem til seks måneder, sier landslagslege Nils Ivar Leraand.

– Dette er en ganske sjelden kneskade, og utgjør under ett prosent av kneskadene i idretten. Det er en type skade som må fikses, den leger seg ikke av seg selv, sier legen videre.

Heidi Løke vil bli trolig operert i kneet i løpet av neste uke. Uansett er det definitivt at VM i Japan går uten en av landslagets aller viktigste spillere.

– Dette var et tøft slag, og jeg er langt nede nå. Jeg har heldigvis vært lite skadet gjennom karrieren min, men nå var det dessverre jeg som var uheldig, kommenterer Løke.

Håndball kvinner.Golden League i Frankrike 18.25. mars. Norge-danmark.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson mister en ny viktig spiller til VM.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Trist for Heidi og laget

Dermed er nok en av landslagets nøkkelspillere ute av Thorir Hergeirssons tropp til VM i Japan i desember.

Nora Mørk ble nylig skadet igjen. Katrine Lund, Kjerstin Boge Solås og Henny Reistad er i tillegg alle uaktuelle til VM i Japan i desember. Veronica Kristiansen og Amanda Kurtovic er usikre, og Kari Aalvik Grimsbø har meldt avbod.

– Dette er trist både for Heidi selv og for laget. Nå skal vi ta vare på henne, og gi den hjelpen hun trenger. Heidi er en viktig spiller, fordi hun går foran og viser vei med sin mentalitet både utenfor og på banen, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson i en kommentar.

VM starter 30. november og avsluttes 15. desember. Norge møter Nederland, Serbia, Slovenia, Angola og Cuba i gruppe A.

Siste nytt

 • Ødegaard nærmer seg storkampen

  Martin Ødegaard fullførte i dag en ny trening med Real Sociedad, skriver spanske medier. Mye på at 20-åringen spiller kampen mot Real Madrid lørdag. Han har vært ute med skade i tre uker, og sto over de to landskampene mot Færøyene og Malta.

  Martin Ødegaard
 • Pedersen dropper verdenscup

  Sverre Lunde Pedersen slet under verdenscupåpningen i Minsk og prioriterer restitusjon framfor løp kommende helg, opplyser Norges Skøyteforbund i en pressemelding.

  «Etter verdenscupåpningen i Minsk forrige helg følte Sverre at noe ikke stemte i kroppen. Han dro derfor hjem til Norge for testing og medisinsk oppfølging. Det har ikke gitt noen klare svar, men en mistanke om at kroppen ikke har klart å restituere seg godt nok etter sykkelvelten i Inzell tidligere i høst», skriver forbundet.

  Speedskating: World Allround Speed Skating Champinships
  Foto: Sergei Belski / Reuters
 • – Zlatan tilbudt Milan-kontrakt

  Serie A-klubben AC Milan har tilbudt Zlatan Ibrahimovic en halvårskontrakt med opsjon på ytterligere ett år, ifølge italienske medier. 38-åringen spilte for klubben fra 2010 til 2012, og var med da de vant serie A i 2011.

  ZLATAN IBRAHIMOVIC
  Foto: Elisa Ferrari/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal