NRK Meny
Normal

Heiberg ut mot Obama

IOC-medlem Gerhard Heiberg misliker at Barack Obama i siste minutt kommer til København.

IOK-medlem Gerhard Heiberg
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Det norske IOC-medlemmet liker ikke at USAs president kommer til IOC-kongressen i København samme dag som det skal stemmes over hvem som skal få sommer-OL i 2016.

Obama

Barack Obama

Foto: PHILIPPE WOJAZER / AFP
Michelle Obama

Michelle Obama i København

Foto: TARIQ MIKKEL KHAN / AP
Kong Juan Carlos hilser på Dronning Margrethe

Kong Juan Carlos hilser på Dronning Margrethe

Foto: Soren Bidstrup / AFP

Heiberg er redd den amerikanske presidentens nærvær vil påvirke følelsene til IOC-medlemmene når de skal ta avgjørelsen, og ikke til fornuften.

- Her har byene jobbet hardt i mange mange år og brukt masse penger og andre ressurser på å fremme sitt kandidatur, og så skal det avgjøres i siste minutt fordi en veldig karismatisk statsleder kommer og snakker til hjertet i stede for hjernen hos IOC-medlemmene, sier Gerhard Heiberg til NRK.

Han har i dag hatt møter med Kong Juan Carlos av Spania, den braslianske presidenten Luiz Inacio Lula da Silva og USAs presidentfrue Michelle Obama.

- Sitt ansvar bevisst

Det tidligere løperesset Michael Johnson jobber også for Chicagos kandidatur, men han tror ikke at IOC-medlemmene lar seg blende av Obamas nærvær og stemmer på Chicago bare av den grunn.

- Jeg regner med at IOC-medlemmene er sitt ansvar bevisst, og det er å stemme for den byen som er best egnet til å arrangere lekene, så jeg tror at det er det de vil gjøre, sier Michael Johnson.


Følg hvem som får OL i 2016 på NRKsport.no direkte fredag kl. 18.30

Nett-TV: Heiberg er lite begeistret for Obamas oppmøte

Video nsps_upload_2009_10_1_19_7_20_3012.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Siste nytt

 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein som stod hele kampen for bortelaget, mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP
 • Et mål for landet og mot verneplikt

  Tottenhams Son Heung-min scoret kampens eneste mål mot Kirgistan på volley da Sør-Korea spilte seg fram til åttedelsfinale i Asia-lekene.

  Det betyr at Son fortsatt har kurs for gullet han trenger for å unngå å måtte avtjene den obligatoriske verneplikten i hjemlandet. Leder han Sør-Korea til seier i Asia-lekene unntas han fra regelen.

  son
  Foto: Timur Matahari / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal