NRK Meny
Normal

Heiberg uenig med Tromsø 2018

Heiberg opprettholder kritikken av Tromsø 2018.

Gerhard Heiberg
Foto: Eeg, Jon / SCANPIX

Tromsø 2018 har arbeidet med at regjeringen skal ta en avgjørelse vedrørende en statsgaranti tidligst mulig.

Les også: - Tromsø 2018 må tute med ulvene

Nå vil Gerhard Heiberg at avgjørelsen skal vente slik at Tromsø får presentert seg på best mulig måte. Før en eventuell statsgaranti er gitt, er det tillatt å bearbeide de 115 IOK-medlemmene som i 2011 tar stilling til hvor lekene i 2018 skal arrangeres.

Styreleder Petter Janssen i Tromsø 2018 forstår logikken i resonnementet til Heiberg, men påpeker at de ikke kan gå inn i en internasjonal markedsføringskampanje uten ytterligere økonomisk satsing.

- Jeg har ikke samvittighet som arbeidsgiver til å ansette folk jeg ikke har lønn til, og dette må gå til oppsigelse hvis vi ikke skulle få en statsgaranti og vi kan satse kraftig framover.

Heiberg fastholder kritikken mot at Tromsø 2018 har gjort et for dårlig arbeid internasjonalt.

-Nu må det skje noe, og derfor tror jeg at det vinduet som nå er åpent, det må man benytte før statsgarantien eventuelt kommer i slutten av året.

 

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal