NRK Meny
Normal

Heiberg uenig med Tromsø 2018

Heiberg opprettholder kritikken av Tromsø 2018.

Gerhard Heiberg
Foto: Eeg, Jon / SCANPIX

Tromsø 2018 har arbeidet med at regjeringen skal ta en avgjørelse vedrørende en statsgaranti tidligst mulig.

Les også: - Tromsø 2018 må tute med ulvene

Nå vil Gerhard Heiberg at avgjørelsen skal vente slik at Tromsø får presentert seg på best mulig måte. Før en eventuell statsgaranti er gitt, er det tillatt å bearbeide de 115 IOK-medlemmene som i 2011 tar stilling til hvor lekene i 2018 skal arrangeres.

Styreleder Petter Janssen i Tromsø 2018 forstår logikken i resonnementet til Heiberg, men påpeker at de ikke kan gå inn i en internasjonal markedsføringskampanje uten ytterligere økonomisk satsing.

- Jeg har ikke samvittighet som arbeidsgiver til å ansette folk jeg ikke har lønn til, og dette må gå til oppsigelse hvis vi ikke skulle få en statsgaranti og vi kan satse kraftig framover.

Heiberg fastholder kritikken mot at Tromsø 2018 har gjort et for dårlig arbeid internasjonalt.

-Nu må det skje noe, og derfor tror jeg at det vinduet som nå er åpent, det må man benytte før statsgarantien eventuelt kommer i slutten av året.

 

Siste nytt

 • Bjørn Helge Riise til Sogndal

  Bjørn Helge Riise forlot Aalesund tidligere onsdag kveld. Nå er han klar for Sogndal. – Bjørn Helge er veldig profesjonell, og hans erfaring og lederegneskaper vil være av stor verdi i vårt unge mannskap, sier sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo.

  Bjørn Helge Riise
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Hauger får skryt av Red Bull-sjef

  Formel 4-fører Dennis Hauger får rosende ord av Red Bull-sjef Helmut Marko. – Fram til nå har Dennis innfridd alle våre forventninger til det fulle, sier Marko i et intervju med Parc Fermé. Hauger signerte som juniorfører i Red Bull-systemet i fjor.

  Helmut Marko
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters
 • Mandé til dansk fotball

  Stabæks keeper Sayouba Mandé blir konkurrenten til norske Sten Grytebust i Odense Boldklubb i dansk Superliga. Ifølge Budstikka har Mandé skrevet under på en fireårskontrakt med OB.

  Sayouba Mande
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Doping Documentary: IOC og det russiske dopingkomplottet