NRK Meny
Normal

Heiberg hyller valget

Gerhard Heiberg kunne ikke tenke seg en mer passende mann for jobben som daglig leder enn Petter Rønningen.

Gerhard Heiberg
Foto: Eeg, Jon / SCANPIX

- Dette er et fremragende valg av Tromsø 2018. Etter at det har vært mye bråk rundt organisasjonen er Petter Rønningen rett mann for å få skuta på rett kjøl igjen, sier Heiberg til nrksport.no.

Nettradio: Heiberg støtter valget av Rønningen

Et sterkt navn i IOC

Han hevder han ikke har vært en pådriver for ansettelsen, og ble dermed positivt overrasket da han fikk beskjeden om ansettelsen. For Rønningen han uten tvil et sterkt navn i IOC-miljøet.

- Han kjenner IOC-medlemmene ut og inn, og har en meget, meget høy "standing" hos oss. Det skyldes at han har vært med på vinnerlag flere ganger. Folk bruker han og ser at de har en masse å hente hos han. I tillegg er han samvittighetsfull og gjør alle jobber han går inn i ordentlig og skikkelig, fortsetter Heiberg.

Unikt

Rønningen har offentlig vært kritisk til Tromsøs OL-planer, men Heiberg tror at dette nå har snudd.

- Han har sakte men sikkert fått øynene opp for det unike i søknaden. Her har man en sjelden sjanse til å fremme et litt annet kandidatur enn man er vant til i IOC, så dette kommer han til å gjøre en kjempejobb med, slutter Heiberg.

Siste nytt

 • Ønsker å trene med Johaug

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

  Lagvenninnene støtter Johaug
 • Mørkøv til Quick-Step

  Michael Mørkøv blir ikke med Alexander Kristoff til det arabiske laget UAE, ifølge procycling.no. Mørkøv var en av Kristoffs viktigste opptrekkere i Katjusja. Nå gar han til belgiske Quick-Step. Der blir han hjelperytter for Fernando Gaviria, årets spurtkongen i Giro d'Italia. Kilde: procycling.no

  Michael Mørkøv
  Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting