NRK Meny
Normal

Slik skal storebror hjelpe Hegle Svendsen til OL-gull

Nå starter Emil Hegle Svendsens bror i ny jobb som smøresjef for skiskytterne.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen, her på trening fredag, får storebror Morten (innfelt) som smøresjef neste sesong.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK/Privat

– Jeg tror det blir en styrke for meg. Vi har alltid vært veldig close og har stor takhøyde for å si i fra når ting ikke stemmer. Det er en trygghet for meg, sier Hegle Svendsen til NRK.no.

I slutten av april ble storebroren Morten Hegle Svendsen ansatt som sjef for skiskytternes smøreteam. Teamet er foreløpig på fem, men skal økes med ytterligere én person før OL starter i februar.

Mener det styrker laget

Morten Hegle Svendsen er ikke redd det kommer til å bli et problem at de er brødre.

– Det er jo kanskje spesielt, men jeg føler ikke at det påvirker den jobben jeg skal gjøre, sier storebror.

Emil tror ansettelsen vil styrke hele laget.

– Hvis det er en misnøye i laget som ingen tør å uttrykke, kan jeg si det rett ut til Morten slik at han kan hjelpe alle på laget til å få best mulig ski.

Bjørndalen i front

Fredag var skiskyttergutta samlet i Oslo til en knallhard treningsøkt - den første av mange i den viktige OL-sesongen som starter nå.

På intervallen fra Bogstadvannet og opp til Tryvann hang Hegle Svendsen mye på halen av feltet - som blant annet ble dratt av Bjørndalen - og innrømmet at toppformen er et stykke unna nå i mai. Det betyr imidlertid lite så lenge formen er prikket inn når han lander i Sotsji om åtte måneder.

– Stor fallhøyde

Den viktige OL-sesongen blir den første store testen for brødreduoen.

– Det blir jo stor fallhøyde på familien Svendsen. Jeg skal forsvare gull i OL og han en sjefsjobb som smører, sier Emil med et smil.

– Det blir spennende å se hvem som får den første telefonen fra mor hvis det går skikkelig galt, ler storebro.

Siste nytt

 • Ønsker å trene med Johaug

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

  Lagvenninnene støtter Johaug
 • Mørkøv til Quick-Step

  Michael Mørkøv blir ikke med Alexander Kristoff til det arabiske laget UAE, ifølge procycling.no. Mørkøv var en av Kristoffs viktigste opptrekkere i Katjusja. Nå gar han til belgiske Quick-Step. Der blir han hjelperytter for Fernando Gaviria, årets spurtkongen i Giro d'Italia. Kilde: procycling.no

  Michael Mørkøv
  Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal