Slik skal storebror hjelpe Hegle Svendsen til OL-gull

Nå starter Emil Hegle Svendsens bror i ny jobb som smøresjef for skiskytterne.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen, her på trening fredag, får storebror Morten (innfelt) som smøresjef neste sesong.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK/Privat

– Jeg tror det blir en styrke for meg. Vi har alltid vært veldig close og har stor takhøyde for å si i fra når ting ikke stemmer. Det er en trygghet for meg, sier Hegle Svendsen til NRK.no.

I slutten av april ble storebroren Morten Hegle Svendsen ansatt som sjef for skiskytternes smøreteam. Teamet er foreløpig på fem, men skal økes med ytterligere én person før OL starter i februar.

Mener det styrker laget

Morten Hegle Svendsen er ikke redd det kommer til å bli et problem at de er brødre.

– Det er jo kanskje spesielt, men jeg føler ikke at det påvirker den jobben jeg skal gjøre, sier storebror.

Emil tror ansettelsen vil styrke hele laget.

– Hvis det er en misnøye i laget som ingen tør å uttrykke, kan jeg si det rett ut til Morten slik at han kan hjelpe alle på laget til å få best mulig ski.

Bjørndalen i front

Fredag var skiskyttergutta samlet i Oslo til en knallhard treningsøkt - den første av mange i den viktige OL-sesongen som starter nå.

På intervallen fra Bogstadvannet og opp til Tryvann hang Hegle Svendsen mye på halen av feltet - som blant annet ble dratt av Bjørndalen - og innrømmet at toppformen er et stykke unna nå i mai. Det betyr imidlertid lite så lenge formen er prikket inn når han lander i Sotsji om åtte måneder.

– Stor fallhøyde

Den viktige OL-sesongen blir den første store testen for brødreduoen.

– Det blir jo stor fallhøyde på familien Svendsen. Jeg skal forsvare gull i OL og han en sjefsjobb som smører, sier Emil med et smil.

– Det blir spennende å se hvem som får den første telefonen fra mor hvis det går skikkelig galt, ler storebro.

Siste nytt

 • Mowinckel jakter topp ti-plassering

  Ragnhild Mowinckel kjører for sin beste plassering i storslalåm etter skadecomebacket. Hun er nummer 12 før finaleomgangen i slovakiske Jasna.

  Moldenseren ligger 1,67 sekunder bak USA-stjernen Mikaela Shiffrin i tet. Hun er 16 hundredeler fra å være blant de ti beste.

  For de øvrige norske ble det igjen en tung dag i Slovakia. Kja Norbye, Kristin Lysdahl og Thea Stjernesund var alle i mål godt over tre sekunder bak Shiffrins ledertid. Tre hundredeler skilte lagvenninnene på resultatlista.

  Kristina Riis-Johannessen var hele 4,72 sekunder bak Shiffrin. (NTB)

  VM i alpint, Cortina 2021
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Hovland sviktet – Ventura imponerte

  Norges to golfstjerner, Viktor Hovland og Kristoffer Ventura, ligger tett på hverandre etter tredje dag av Arnold Palmer Invitational på PGA-touren.

  Det skjedde etter en veldig sterk runde av Ventura, hvor han klatret 30 plasser, samtidig som Hovland fosset nedover resultatlistene.

  Ventura startet dagen ett slag over par, og gikk ut i fyr og flamme. På de første syv hullene hadde han fem birdier, én par og én bogey. Derfra og ut spilte han solid og endte dagen fem slag under par, og dermed fire slag under par totalt. Like før runden var ferdigspilt lå han på delt 23.-plass.

  Viktor Hovland hadde imidlertid ikke en god dag i Florida. Han startet dagen på delt 3.-plass, sju slag under par. Men en middels start ble elendig da han først slo seg ut i skogen, for så å slå seg ut i vannet på hull åtte. Han gikk av hullet med dobbeltbogey, og det ble ikke bedre resten av runden.

  Hovland endte dagen fem slag over par, og to slag under par totalt, på en delt 35.-plass.

  Ventura og Hovland
 • Hagen slo skulder ut av ledd

  Den norske syklisten Carl Fredrik Hagen skriver på Instagram om at han slo skulderen ut av ledd da han syklet på et hull i veien og krasjet i en bom under en treningstur.

  Etter legene på sykehuset satt skulderen på plass viste det seg også at Hagen hadde fått en fraktur i skulderbladet, skriver han videre.

  Han venter på en MR-skanning neste uke for å se etter andre mulige skader, og vet ikke hvor lang tid skadelindringen vil vare, avslutter han meldingen.

  Hagen sykler i år for Israel Start-Up Nation, og skal etter planen sykle Giro d'Italia.

  carl fredrik hagen
  Foto: Tor Erik Schrøder

Sendeplan

Kl. Program Kanal