NRK Meny
Normal

Hegle Svendsen vant sekundstrid

Det ble kamp om sekundene mellom Emil Hegle Svendsen og Björn Ferry.

Emil Hegle Svendsen
Foto: HEINZ-PETER BADER / REUTERS

- Jeg gikk veldig hardt på sisterunden, så jeg trodde ikke at de skulle klare å ta meg, sier en lykkelig vinner etter målgang.

Hegle Svendsen leverte feilfri skyting på både liggende og stående, og gikk inn til førsteplass på tiden 24.52,5.

Nett-TV: Se Hegle Svendsen vinne sprinten

Dermed kopierte han Tora Bergers suksess i Anterselva fra i går.

Les: Endelig seier for Tora

Ferry kom bak

Det ble imidlertid spennende da Björn Ferry gikk mot mål. Etter to feilfrie skytinger og et raskt langrenn, var han like bak Hegle Svendsen. Det skilte kun 3,6 sekunder mellom svensken og Emil Hegle Svendsen i mål.

- Det ble knapt til slutt, men det viser at man må gå maksimale løp for å nå pallen, sier Hegle Svendsen, som trolig står over søndagens fellesstart.

Polske Tomasz Sikora gikk inn på 3. plass, mens Carl Johan Bergmann fra Sverige tok 4. plassen.

Godt løp av Hanevold

Halvard Hanevold lå lenge på 2. plass, men måtte til slutt nøye seg med 5. plass. Hanevold greide seg uten bom og gikk inn 19 sekunder bak Hegle Svendsen.

Alexander Os (3 bom) og Lars Berger (4) var begge sjanseløse på grunn av de mange strafferundene. Ole Einar Bjørndalen deltok ikke.

Med seieren i dag tok Emil Hegle Svendsen sin 10. verdenscupseier.

Nett-TV:

Video nsps_upload_2009_1_23_15_5_9_58.jpg

Siste nytt

 • Citroën sparket Kris Meeke

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS
 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal