Hegle Svendsen står kanskje over

Emil Hegle Svendsen sier til NRK at det kan hende han står over fellesstarten i morgen. – Jeg er sliten. Det føles jævlig, sier han.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen er helt utslitt etter målpassering i Holmenkollen i dag.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

- Det kjennes ut som det kan være en sykdom som kommer. Jeg var utrolig sliten da jeg kom i mål, sier Svendsen

Emil Hegle Svendsen
Foto: NRK

Etter sprinten i går var Svendsen høyt oppe og kjente seg veldig pigg, men i dag er han helt nedfor.

- Jeg åpnet veldig hardt og det ble skikkelig tungt på slutten. Jeg vet ikke helt hva som gikk galt på standplass. Jeg bare bommet. Det føles rart, sier han.

Svendsen ligger nå på andreplass i verdenscupen sammenlagt, men vet ikke hva som skjer i morgen.

- Vi får se hva skjer med morgendagen. Jeg må slappe av, så får vi se om det blir noe renn i morgen. Jeg er sliten. Det er en jævlig følelse, sier han.

Se intervjuet med Svendsen: - Får se hva som skjer

Se også: Resultater skiskyting

Svendsen bommet og bommet, men tok likevel tredjeplassen på jaktstarten i Holmenkollen.

Ivan Tcherezov vant 22,1 sekunder foran Friedrich Pinter. Emil Hegle Svendsen ble nummer tre, 47,4 bak vinneren.

Hegle Svendsen ledet med 24.5 sekunder på nærmeste utfordrer Michael Roesch da løpet startet

Bommet og bommet

På den første skytingen ble det to bom og to strafferunder til Hegle Svendsen

Han ledet likevel ut fra strafferundene siden de nærmeste konkurrentene bommet en gang hver, men forspranget hadde minsket til 4.3 sekunder til Roesch.

Frode Andresen kom tidlig inn til den første skytingen og hadde også muligheten, men fikk problemer med siktet. Sekundene og muligheten til et godt resultat tikket bort. Da han først fikk skutt ble det fire bom og løpet var helt ødelagt.

Og apropos ødelagte løp. På den andre skytingen bommet Hegle Svendsen tre ganger. Da han var ferdig med strafferundene hadde han Stian Eckhoff på sjetteplass foran seg. Forspranget var selvfølgelig borte. Nå lå han 1.15,6 bak lederen, og mye tydet på at løpet var ødelagt i forhold til å oppnå en topp-plassering.

Reiste seg mot slutten

På den tredje skytingen reiste Hegle Svendsen seg på en flott måte. Det var først da han stod på beina at han klarte å felle alle blinkene. Plutselig var pallen innen rekkevidde igjen. Han gikk ut 39.1 sekunder på en fjerdeplass og hadde følge av Eckhoff som lå helt i ryggen hans.

Den siste skytingen var fantastisk. Hegle Svendsen viste mental styrke og plaffet ned de fem blinkene. Tredjeplassen var sikret, og det med fem bom.

Alexander Os gikk inn som nummer seks etter fem bom, mens Stian Eckhoff ble nummer 14. Ronny Hafsås ble nummer 21, Halvard Hanevold nummer 26 og Lars Berger nummer 29.

Ole Einar Bjørndalen sto over rennet på grunn av sykdom. Han har allerede vunnet verdenscupen sammenlagt.

Siste nytt

 • Utsatte kamp etter skyting

  Mandagens NHL-kamp mellom Minnesota Wild og St. Louis Blues er utsatt som følge av at politiet i helgen skjøt en svart mann i en forstad til Minneapolis.

  Det opplyser Wild, klubben til den norske ishockeystjernen Mats Zuccarello, mandag kveld norsk tid.

  «Av respekt for den hjerteskjærende episoden som oppsto i Brooklyn Center i går, er kveldens Minnesota Wild-kamp utsatt», heter det i en uttalelse.

  Kampen har allerede fått ny dato. Den skal spilles 12. mai.

  Også baseballkampen mellom Minnesota Twins og Boston Red Sox ble mandag utsatt. Major League Baseball bekrefter beslutningen.

 • Annullering skapte VAR-forvirring

  West Bromwich slo Southampton 3-0 i Premier League mandag, men et annullert mål i første omgang stjal mye av oppmerksomheten.

  Situasjonen som havnet i søkelyset oppsto etter bare fire minutters spill. Da trodde Mbaye Diagne at han hadde gitt West Brom ledelsen etter forarbeid av Darnell Furlong.

  Assistentdommeren hadde imidlertid løftet flagget og markerte for offside. TV-bildene viste at den avgjørelsen var mer enn tvilsom.

  Den som ventet på at VAR-dommerne skulle godkjenne målet, ble imidlertid skuffet. Ifølge Sky Sports kunne ikke VAR «trekke noen definitiv linje» som sikkert kunne fastslå om Diagne var i offside. Årsaken var at en annen West Brom-spiller blokkerte kameravinkelen.

  Målet forble dermed annullert.

  West Bromwich Albion's Senegalese striker Mbaye Diagne (C) heads past Southampton's English goalkeeper Fraser Forster (L)
  Foto: Michael Steele / AFP
 • Jarstein på bedringens vei

  Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein er i bedring etter å ha vært koronasyk. Hvordan fotballprofilen ble smittet er helt uvisst.

  Det opplyser landslagslege Ola Sand til Dagbladet.

  – Han har vært litt sykere enn mange andre som har fått lette symptomer. Men nå er han på bedringens vei, sier han til avisen.

  Jarstein avga positiv virustest etter at han returnerte til klubblaget Hertha Berlin i kjølvannet av den siste landslagssamlingen.

  Jarstein
  Foto: Donovan Torres

Sendeplan

Kl. Program Kanal