NRK Meny
Normal

Hegle Svendsen står kanskje over

Emil Hegle Svendsen sier til NRK at det kan hende han står over fellesstarten i morgen. – Jeg er sliten. Det føles jævlig, sier han.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen er helt utslitt etter målpassering i Holmenkollen i dag.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

- Det kjennes ut som det kan være en sykdom som kommer. Jeg var utrolig sliten da jeg kom i mål, sier Svendsen

Emil Hegle Svendsen
Foto: NRK

Etter sprinten i går var Svendsen høyt oppe og kjente seg veldig pigg, men i dag er han helt nedfor.

- Jeg åpnet veldig hardt og det ble skikkelig tungt på slutten. Jeg vet ikke helt hva som gikk galt på standplass. Jeg bare bommet. Det føles rart, sier han.

Svendsen ligger nå på andreplass i verdenscupen sammenlagt, men vet ikke hva som skjer i morgen.

- Vi får se hva skjer med morgendagen. Jeg må slappe av, så får vi se om det blir noe renn i morgen. Jeg er sliten. Det er en jævlig følelse, sier han.

Se intervjuet med Svendsen: - Får se hva som skjer

Se også: Resultater skiskyting

Svendsen bommet og bommet, men tok likevel tredjeplassen på jaktstarten i Holmenkollen.

Ivan Tcherezov vant 22,1 sekunder foran Friedrich Pinter. Emil Hegle Svendsen ble nummer tre, 47,4 bak vinneren.

Hegle Svendsen ledet med 24.5 sekunder på nærmeste utfordrer Michael Roesch da løpet startet

Bommet og bommet

På den første skytingen ble det to bom og to strafferunder til Hegle Svendsen

Han ledet likevel ut fra strafferundene siden de nærmeste konkurrentene bommet en gang hver, men forspranget hadde minsket til 4.3 sekunder til Roesch.

Frode Andresen kom tidlig inn til den første skytingen og hadde også muligheten, men fikk problemer med siktet. Sekundene og muligheten til et godt resultat tikket bort. Da han først fikk skutt ble det fire bom og løpet var helt ødelagt.

Og apropos ødelagte løp. På den andre skytingen bommet Hegle Svendsen tre ganger. Da han var ferdig med strafferundene hadde han Stian Eckhoff på sjetteplass foran seg. Forspranget var selvfølgelig borte. Nå lå han 1.15,6 bak lederen, og mye tydet på at løpet var ødelagt i forhold til å oppnå en topp-plassering.

Reiste seg mot slutten

På den tredje skytingen reiste Hegle Svendsen seg på en flott måte. Det var først da han stod på beina at han klarte å felle alle blinkene. Plutselig var pallen innen rekkevidde igjen. Han gikk ut 39.1 sekunder på en fjerdeplass og hadde følge av Eckhoff som lå helt i ryggen hans.

Den siste skytingen var fantastisk. Hegle Svendsen viste mental styrke og plaffet ned de fem blinkene. Tredjeplassen var sikret, og det med fem bom.

Alexander Os gikk inn som nummer seks etter fem bom, mens Stian Eckhoff ble nummer 14. Ronny Hafsås ble nummer 21, Halvard Hanevold nummer 26 og Lars Berger nummer 29.

Ole Einar Bjørndalen sto over rennet på grunn av sykdom. Han har allerede vunnet verdenscupen sammenlagt.

Siste nytt

 • Ruud tapte i kvartfinalen

  Casper Ruud ga meritterte Richard Gasquet god motstand, men den franske veteranen ble for sterk og vant i strake sett i kvartfinalen i ATP-turneringen i Båstad. Til slutt endte det med settsifrene 7–6 (7-4), 6–2.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • AC Milan vant anken i CAS

  Den italienske storklubben ble utestengt fra Europaligaen av UEFA, for å ha brutt reglene for økonomisk fair play (FFP). AC Milan anket til CAS, som nå ber UEFA finne en annen straff. De anser det som for strengt å nekte «Rossoneri» spill i Europa.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • Times: Conte saksøker Chelsea

  Antonio Conte har bestemt seg for å gå rettens vei etter at han fikk sparken som Chelsea-manager, melder den britiske avisen The Times.

  Conte krever å få kompensasjon for skaden han mener klubben har påført hans karriere. 48-åringen mener den sene sparkingen har fratatt ham sjansen til å bli ansatt i andre storklubber.

  Antonio Conte
  Foto: David Klein / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 13. etappe
X Games Minneapolis
Sport i dag
Friidrett: Diamond League fra Monaco
Friidrett: Diamond League, Monaco
Friidrett: Diamond League fra Monaco
X Games: Skateboard, street
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale