NRK Meny
Normal

Rotet det til på stående skyting

Franske Martin Fourcade gikk så det suste og vant dagens sprint i finske Kontiolahti. Dermed overtok han den gule ledertrøya fra Emil Hegle Svendsen.

Video Svendsens andre skyting

SE VIDEO: Emil Hegle Svendsen rotet bort topplasseringen på stående skyting.

Etter en feilfri liggende serie skjøt nordmannen på seg to bom på stående, og endte til slutt på 12. plass - 29,1 sekunder bak Fourcade.

– Emil er bedre enn det her. Uromomentet er at han er for ustabil. Han skyter enten veldig bra, eller sånn som i dag, sier NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold.

Martin Fourcade er dermed tilbake i den gule ledertrøya, etter at Hegle Svendsen tok den tilbake forrige helg i Holmenkollen.

Bjørndalen i slag

Dagens store lyspunkt var Ole Einar Bjørndalen som ble beste norske på 4. plass. Med kun én bom var han bare 6,6 sekunder bak den franske vinneren i mål.

– Det var litt skuffende at ingen kom på pallen. Men det Ole Einar gjør er veldig bra, spesielt liggende serien var utrolig bra. Det lover godt før VM, sier Hanevold.

NRKs skiskytterekspert ser en gryende toppform hos den tidligere mesteren.

– Han har ro, is i magen, og skyter bra. Han er på gang, sier Hanevold.

38-åringen har dermed en god sjanse foran morgendagens jaktstart.

SE VIDEO: Bjørndalen går i mål til 4. plass

Video Bjørndalen beste norske i Kontiolahti

Bjørndalen beste norske i Kontiolahti

Totalmiss for Bø

Dagens store nedtur stod Tarjei Bø for. Stryningen fikk det ikke til verken på skytebanen eller i sporet, og med 4 bom endte han til slutt på 59. plass - 2 minutter og 17 sekunder bak Fourcade.

– Det er litt trist og se det her. Det funker verken på ski eller på skytebanen. Vi ser en Tarjei som mangler selvtillit, forklarer Hanevold.

Rune Brattsveen endte på 20. plass, med én bom totalt.

SE VIDEO: Tarjei Bø pådrar seg tre bom på stående skyting

Video Bø endte på 59. plass

Bø endte på 59. plass

Siste nytt

 • Ønsker å trene med Johaug

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

  Lagvenninnene støtter Johaug
 • Mørkøv til Quick-Step

  Michael Mørkøv blir ikke med Alexander Kristoff til det arabiske laget UAE, ifølge procycling.no. Mørkøv var en av Kristoffs viktigste opptrekkere i Katjusja. Nå gar han til belgiske Quick-Step. Der blir han hjelperytter for Fernando Gaviria, årets spurtkongen i Giro d'Italia. Kilde: procycling.no

  Michael Mørkøv
  Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting