NRK Meny
Normal

Hegerberg: – NFF har en jækla lang vei å gå

I et intervju med VG, går Ada Hegerberg nok en gang hardt ut mot Norges Fotballforbund. Hun anklager også landslagssjefen og toppfotballsjefen for å drive «hersketeknikk».

EM fotball kvinner - trening lørdag

FERDIG: Ada Hegerberg tar en pause fra det norske landslaget.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Jeg mener at NFF har en jækla lang vei å gå. Og akkurat nå er det ikke plass til meg der. Det er så enkelt som det. Jeg har i hvert fall gjort mitt for å prøve å legge frem det jeg ikke synes har vært godt nok, sier Hegerberg til VG i hjembyen hennes Lyon.

Det er det første intervjuet fotballprofilen gir etter at hun i går annonserte at hun sier nei til spill på landslaget. Til avisen gjentar hun en rekke av de kritiske punktene hun ramset opp i en pressemelding rettet mot Norges Fotballforbund (NFF) tirsdag. Både helheten rundt ledelse, planlegging, forberedelser og gjennomføringen er noe av det hun mener bør forbedres. Samtidig er kommunikasjonen for dårlig, ifølge 22-åringen.

– Ikke plass til meg

Hegerberg forstår at valget kan virke kontroversielt, men forklarer at hun følte dette var eneste utvei - selv om det også var en «knalltøff» avgjørelse.

Ada Hegerberg

SISTE KAMP: Ada Hegerberg fortviler etter EM-tap mot Danmark.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det kan bli sett på som et egoistisk valg, og det er faktisk sånn at jeg har valgt å tenke på meg selv i denne saken. Jeg ønsker å fokusere all energien min på Lyon og videreutvikle meg som spiller. Det handler ikke om at jeg stikker fra når det går dårlig, eller at jeg er feig, sier fotballprofilen, som heller ikke kan love at hun gjør landslagscomeback senere.

Til TV 2 utdyper Hegerberg:

– Det snakkes veldig mye om takhøyde, men jeg føler det blir en fasade, det er ikke reelt. Jeg føler at jeg har forsøkt å bidra konstruktivt, men jeg har ikke lykkes. Jeg har ikke fått uttrykt meg selv. Jeg føler rett og slett at det ikke har vært plass til meg, sier hun.

– Hersketeknikk

Hegerberg er også skuffet over uttalelsene fra både Sjögren og toppfotballsjef Nils Johan Semb til media etter at nyheten ble kjent.

– Vi kom egentlig til enighet om å komme med en felles pressemelding. Jeg hadde aldri noen intensjon om å skape noe styr. Når jeg får høre kommentarene som kommer fra både Sjögren og Semb i ettertid, om at de er veldig skuffet over min beslutning, så tenker jeg at det er en hersketeknikk fra deres side. De prøver å fremstille meg som den som svikter laget og ikke blir med på veien tilbake, sier Hegerberg til VG.

NFFs kommunikasjonssjef Svein Graff avviser til avisen at det dreier seg om hersketeknikk, men en naturlig reaksjon på at en profil gir seg.

Intern uro

NRK kunne i går fortelle at landslaget var preget av intern uro under sommerens EM-sluttspill i Nederland. NRK vet at flere spillere reagerte på Hegerbergs oppførsel under EM, og at hennes holdninger og atferd har vært tema i NFF over lang tid. Landslagssjef Martin Sjögren erkjente at «en del saker ikke fungerte optimalt i gruppa».

– Det vi er enige om, er at vi hadde noe problemer med å etterleve verdigrunnlaget vi har jobbet hardt med, under mesterskapet, sa landslagstreneren.

Keeperveteran Ingrid Hjelmseth vil ikke påstå at Hegerberg er et uromoment i gruppa.

– Det synes jeg ikke. Jeg synes Ada fikk ekstremt mye trøkk og press og var et offer for media hver eneste dag. Det er tøft for henne å hele tiden ha forventninger og press om å skulle prestere, forteller landslagsmålvakten til NRK.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal