Hegerberg scoret fire etter bråket: – Har vært dønn fokusert

Utenfra har det sett ut som ei marerittuke. Men det var før sesongpremieren ble som en drøm for Ada Hegerberg.

Ada Hegerberg, feiring

PANG, PANG, PANG, PANG: Fire ganger scoret Ada Hegerberg i seriepremieren. Det lukter toppscorer av sånt.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

Som om ingenting hadde skjedd, scoret 22-åringen fire mål da Lyon slo Rodez 7-0 i den franske serieåpninga.

– Det første er en pasning i bakrommet, jeg tar den med på ett touch og avslutter med venstre. Det andre er en pasning 45 grader ut som jeg setter med høyre. Det tredje er med hodet. Det siste er klabb og babb i boksen, jeg er usikker sjøl på hva som skjer, faktisk, beskriver Hegerberg til NRK på telefon et par timer etter kampen.

Det store spørsmålet er hvordan det egentlig er mulig, etter det som har vært ei meget turbulent uke.

Nei til Norge

Tirsdag sendte Norges største fotballstjerne på kvinnesiden ut en pressemelding om at hun tar pause fra landslaget. Samtidig tok hun et kraftig oppgjør med opplegget rundt kvinnelandslaget.

I Norge har toppene i fotballforbundet på pressekonferanse etter pressekonferanse uttrykt liten forståelse for både beslutningen og mye av kritikken.

I Frankrike har Hegerberg hatt besøk av stort sett alle norske riksmedier, og gang etter gang fortalt om beslutningen.

– Hvordan har du klart å holde fokus?

– Å se framover og være godt forberedt har vært i fokus i mitt hode fra dag én i det her. Det er det jeg har ønsket. Så for meg var det bare en ny etappe å få spille en god kamp, sier Hegerberg

– Jeg har vært dønn fokusert og konsentrert på å levere bra på den arenaen jeg er, understreker hun.

– Betyr mye

Fire mål i serieåpninga var ikke bare en opptur etter ukas turbulens, men også etter et målløs europamesterskap i sommer.

– Har du tvilt på egne ferdigheter?

– Nei, det kommer tøffere perioder der det flyter mindre. Men på treningene i oppkjøringa har det gått bra, og det er derfor det er ekstra godt å få det ut i match, sier Hegerberg.

Selv om hun var trygg på egne ferdigheter, erkjenner hun at det betyr mye å slå an tonen fra første spark, og med tre scoringer i første omgang gjorde hun bokstavelig talt det.

– Uansett tilstand betyr det mye. Det er viktig med en god start, så man er i gang. Når det går bra er det lettere å være sylskarp på detaljene som man vil få til bedre framover på trening og i match, og det kommer jeg til å fokusere, hvordan jeg skal levere i ny match, sier Ada Hegerberg.

Siste nytt

 • Storhamar med komfortabel seier

  Storhamar hadde ingen problemer med å ta seieren på hjemmebane mot Stavanger Oilers tirsdag kveld. Resultatet ble 3-0. Nå leder Storhamar 2-1 i kamper i semifinaleserien i sluttspillet. Mikael Zettergren scoret to mål og Christian Larrivee det siste.

  Andre finale i NM sluttspillet i Kristins Hall på Lillehammer mellom hjemmelaget Lillehammer og Storhamar (5-4)
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • McGregor etterforskes for overgrep

  I følge New York Times blir MMA-stjernen Conor McGregor etterforsket av irsk politi, etter at en kvinne har anklaget ham for å ha forgrepet seg seksuelt på henne. Ifølge kvinnen skjedde overgrepet i desember. Nyheten kommer frem samme dag som iren fortalte at han er ferdig som MMA-utøver. McGregor er ikke blitt siktet i saken.

  FILE PHOTO: Floyd Mayweather Jr. vs Conor McGregor
  Foto: Steve Marcus / Reuters
 • Kaptein Johansen vrakes

  Slik TV 2 erfarte tidligere i kveld, setter Lars Lagerbäck landslagskaptein Stefan Johansen på benken til oppgjøret mot Sverige. Dette er de utvalgte: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Mohamed Elyounoussi, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Bjørn Maars Johnsen. Dermed vrakes Johansen og Tarik Elyounoussi fra Spania-oppgjøret.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal