NRK Meny
Normal

Hegerberg scoret fire etter bråket: – Har vært dønn fokusert

Utenfra har det sett ut som ei marerittuke. Men det var før sesongpremieren ble som en drøm for Ada Hegerberg.

Ada Hegerberg, feiring

PANG, PANG, PANG, PANG: Fire ganger scoret Ada Hegerberg i seriepremieren. Det lukter toppscorer av sånt.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

Som om ingenting hadde skjedd, scoret 22-åringen fire mål da Lyon slo Rodez 7-0 i den franske serieåpninga.

– Det første er en pasning i bakrommet, jeg tar den med på ett touch og avslutter med venstre. Det andre er en pasning 45 grader ut som jeg setter med høyre. Det tredje er med hodet. Det siste er klabb og babb i boksen, jeg er usikker sjøl på hva som skjer, faktisk, beskriver Hegerberg til NRK på telefon et par timer etter kampen.

Det store spørsmålet er hvordan det egentlig er mulig, etter det som har vært ei meget turbulent uke.

Nei til Norge

Tirsdag sendte Norges største fotballstjerne på kvinnesiden ut en pressemelding om at hun tar pause fra landslaget. Samtidig tok hun et kraftig oppgjør med opplegget rundt kvinnelandslaget.

I Norge har toppene i fotballforbundet på pressekonferanse etter pressekonferanse uttrykt liten forståelse for både beslutningen og mye av kritikken.

I Frankrike har Hegerberg hatt besøk av stort sett alle norske riksmedier, og gang etter gang fortalt om beslutningen.

– Hvordan har du klart å holde fokus?

– Å se framover og være godt forberedt har vært i fokus i mitt hode fra dag én i det her. Det er det jeg har ønsket. Så for meg var det bare en ny etappe å få spille en god kamp, sier Hegerberg

– Jeg har vært dønn fokusert og konsentrert på å levere bra på den arenaen jeg er, understreker hun.

– Betyr mye

Fire mål i serieåpninga var ikke bare en opptur etter ukas turbulens, men også etter et målløs europamesterskap i sommer.

– Har du tvilt på egne ferdigheter?

– Nei, det kommer tøffere perioder der det flyter mindre. Men på treningene i oppkjøringa har det gått bra, og det er derfor det er ekstra godt å få det ut i match, sier Hegerberg.

Selv om hun var trygg på egne ferdigheter, erkjenner hun at det betyr mye å slå an tonen fra første spark, og med tre scoringer i første omgang gjorde hun bokstavelig talt det.

– Uansett tilstand betyr det mye. Det er viktig med en god start, så man er i gang. Når det går bra er det lettere å være sylskarp på detaljene som man vil få til bedre framover på trening og i match, og det kommer jeg til å fokusere, hvordan jeg skal levere i ny match, sier Ada Hegerberg.

Siste nytt

 • Dansk seier i Tour de France

  Magnus Cort Nielsen syklet inn til seier på den 15. etappen i Tour de France. Astana-syklisten angrep ved 200-metersmerket og spurtet inn til seier på lekkert vis. Hans første seier i Tour de France og danskenes første seieren siden 2009.

  Tour de France
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Klare for EM-finale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-finale etter en overbevisende oppvisning mot spanske Pablo Herrera og Adruab Gavira. Den norske duoen vant 2-0 med settsifrene 21-19, 21-16.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Sesongbeste for Amalie Iuel

  Iuel løp 400 meter flatt på tiden 51.99 Det er sesongbeste, 18 hundredeler bak hennes personlige rekord, og under EM-kravet. Hun kan derfor velge å også løpe flatt i EM selvom hekk er hovedøvelsen.

  Amalie Iuel
  Foto: Ali Iqbal Tahir/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street