Hopp til innhold

Hegerberg om Ødegaard-kritikken: – Jeg satt helt stille i båten

For første gang forteller Ada Hegerberg hvordan hun opplevde kritikken fra Martin Ødegaard i sommer.

Ødegaard, Hegerberg

REAGERTE: Martin Ødegaard mente Ada Hegerberg bommet med timingen av intervjuet som ble gitt til Josimar. Intervjuet ble publisert noen dager før Norge åpnet VM i sommer.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix/AFP

– Jeg satt helt stille i båten og det var riktig taktikk synes jeg, jeg har ikke noe mer å kommentere om det. Folk har alltid sine meninger og så begynner man å lure seg litt utpå, så har egentlig hele showet startet. Så synes jeg at «mutter'n» har ridd det der ganske godt av. Det her er vår mening, og vi er egentlig ferdig med det der, sier Ada Hegerberg om Martin Ødegaards kritikk fra i sommer.

NRK møter Hegerberg-familien på Lørenbanen lørdag formiddag i forbindelse med morens nye bok, «Fotballmamma», som kom ut denne uken.

– Konstaterer hva som har skjedd

Fotballmamma av Gerd Stolsmo

FOTBALLMAMMA: Fredag ble boken til Gerd Stolsmo lansert.

Foto: Kagge Forlag

Boken skapte blant annet overskrifter fordi Lars Lagerbäcks Ødegaard-støtte kalles for absurd.

Ødegaard reagerte før sommerens VM på timingen av et intervju Hegerberg gjorde med fotballbladet Josimar. I intervjuet gikk Lyon-spissen til angrep på Norges Fotballforbund.

«Like etter Ødegaards utspill gikk herrelagets landslagssjef Lars Lagerbäck ut og ga ham hundre prosent støtte. Godt skrevet og klokt sagt, var det visst, og hurra for Martin som tør å stå fram. Lagerbäck hadde sågar både sett og godkjent teksten før den ble publisert, det samme hadde herrelagets mediesjef Svein Graff. I deres øyne var det ingen grunn til at det verbale angrepet ikke skulle publiseres, snarere tvert imot», står det i boka.

Hegerberg

MED GULLBALLEN: Ada Hegerberg tok med seg gullballen da hun og søsteren skrev autografer til unge fotballtalenter på Lørenbanen lørdag.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Mamma Gerd får spørsmål om hvorfor de velger å lette på sløret rundt Ødegaard-kritikken først nå – i bokform.

– Jeg vet ikke om jeg letter så mye på sløret, jeg bare konstaterer hva som har skjedd. Det står at jeg «hamrer løs på Lagerbäck», men oi, det var jo voldsomt. Jeg har ikke noe mer å si om det som står i boka egentlig. Det skjedde en episode og sånn var den, sier moren til NRK.

– Håper å kjempe i toppen

Hegerberg

MED GULLBALLEN: Ada Hegerberg tok med seg gullballen da hun og søsteren skrev autografer til unge fotballtalenter på Lørenbanen lørdag.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ute på banen kjører Ada og søsteren Andrine egentrening med faren. Når økta er ferdig, gir de to spillerne noen råd og svarer på spørsmål fra barna som har samlet seg. Hegerbergs gullball blir satt på et bord, før jentene setter seg ned for å signere autografer.

Det er gått rundt fire måneder siden VM, hvor Ada Hegerberg altså ikke var på banen for Norge.

– Det (VM, red. anm.) var egentlig helt normalt. Som det har vært hele veien siden jeg deltok i sist VM. Jeg trente godt og forberedte meg på ny sesong. Så må jeg legge til at det var en ekstrem interesse for VM, og det har det egentlig vært i hvert VM. De VM-ene jeg har vært vitne til, i 2011 da jeg var ung, og i 2015, så er utfordringen at interessen detter ned når det er ferdig, sier Hegerberg.

Andrine og Ada Hegerberg

EGENTRENING: De to spillerne gjennomførte en egentreningsøkt på Løren lørdag.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

På samme tid, i sommer, skiftet Andrine klubb fra Paris Saint-Germain til Roma.

– Det har vært veldig ålreit, synes jeg. Du merker det er en stor klubb med mye historie. Italienere er jo noe for seg selv – utrolig artig hverdag jeg har kommet til. Så nå har vi forberedt oss godt, og jeg håper vi kan være med å kjempe i toppen i ligaen, sier Hegerberg.

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal