Hegerberg etter cupgull: – Skikkelig stort

(Montpellier-Lyon 1-2) Ada Hegerberg (20) og Lyon overlistet Montpellier i cupfinalen søndag ettermiddag.

Ada Hegerberg, Lyon

CUPMESTER: Ada Hegerberg. Her fra semifinalen i mesterligaen mot Paris Saint-Germain.

Foto: ROMAIN LAFABREGUE / Afp

– Dette var skikkelig viktig, sier Hegerberg til NRK etter at cuptriumfen er et faktum.

– Og skikkelig stort, fortsetter hun.

For finaleseieren satt langt inne for den franske seriemesteren. Andressa Alves sendte nemlig Montpellier i føringen etter bare to minutter. Griedge Mbock utlignet for Lyon umiddelbart. Så begynte stangingen.

Både Eugénie Le Sommer og Hegerberg satte ballen i mål, men «scoringene» annullert, og måltavlen viste 1-1 til pause.

Laster Twitter-innhold

Ble hedret etter finalen

Forrige søndag scoret den norske superspissen tre da Lyon sikret sin tiende ligatittel på rad. Foran nesten 9000 tilskuere på Stade del Alpes i Grenoble i dag havnet ikke 20-åringen på scoringslisten, men hun var nest sist på ballen da Louisa Necib avgjorde fem minutter før slutt.

Hegerberg vant en duell, headet ned til Necib, som fyrte av fra 20 meter og i mål.

– Det er sterkt at vi vinner på en dag hvor vi presterer under pari, mener landslagsspissen, som på seremonien etter cupfinalen vant prisen for årets spiller, årets toppscorer og havnet på årets lag.

– Det er bare en bonus, sier målmaskinen om utmerkelsene.

Laster Twitter-innhold

– Noe jeg virkelig har drømt om

20-åringen har nå vært i Lyon i to sesonger, og begge har endt i både liga- og cupgull. Denne sesongen er imidlertid ikke over ennå. 26. mai kan Hegerberg og Lyon krone en vanvittig sesong ved å gå til topps i mesterligaen. Wolfsburg er finalemotstander i Reggio.

– Det er helt rått. Jeg har ikke rukket å tenke ordentlig på det ennå. Dette er noe jeg virkelig har drømt om. Hver dag når jeg har trent, har jeg hatt som mål å komme til denne finalen, sier Hegerberg, før hun vender snuten mot Lyon igjen.

Der venter en feiring med laget.

Siste nytt

 • Thorstvedts trener fikk sparken

  Kristian Thorsvedts Genk kvitter seg med trener John van den Brom etter flere svake resultater. Klubben er uten seier på fire seriekamper og har kun vunnet én av sine siste åtte.

  Midlertidig skal danske Glen Riddersholm og Domenico Oliveri dele på treneransvaret, ifølge NTB.

  Kristian Thorstvedt
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Abelvik Rød kneoperert

  Håndballprofilen Magnus Abelvik Rød har vært gjennom et inngrep for å bli kvitt sine vedvarende smerter i kneet. Det opplyser hans tyske arbeidsgiver Flensburg-Handewitt på sine nettsider.

  Operasjonen ble gjennomført forrige uke, og var vellykket.

  Magnus Abelvik Rød
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Ingen tilskuere i Oberstdorf

  Hoppuke-rennene i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen, samt Tour de Ski-rennene førstnevnte sted, går for tomme tribuner som følge av nye smitteverntiltak.

  Det opplyser den tysk-østerrikske hoppuka på sine nettsider. Beslutningen bekreftes av Tour de Ski-arrangørene i Oberstdorf.

  Helsemyndighetene i Bayern gjorde en rekke nye tiltak gjeldende fra sist fredag for å begrense spredningen av koronaviruset. (NTB)

  Hoppuka
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal