Hopp til innhold

Hegerberg med emosjonell pride-feiring: – Handler om å stå sammen og vise kjærlighet

Ada Hegerberg (26) løftet det regnbuefargede kapteinsbindet mot himmelen etter 1-0-scoringen på Ullevaal.

Norge

– Det var viktig å feire glede på en dag som i dag, sier Hegerberg til NRK.

Det ble en helt spesiell ramme rundt privatlandskampen mot New Zealand.

Der Pride-paraden ble avlyst etter drapene i Oslo, ga politiet klarsignal til kamp på nasjonalarenaen. Med sørgebind og regnbuefarger holdt spillere og publikum ett minutts stillhet før kampstart.

Du blir veldig stolt og takknemlig for at du får lov til å spille for det norske landslaget på en dag som denne, sier Caroline Graham Hansen til NRK.

Reiten

TO BIND: Samtlige norske spillere hadde både regnbuebind og sørgebind på armene før kamp. Sistnevnte ble sittende hele kampen.

Foto: Martin Solhaug Standal / NTB

– Handler om å stå sammen

Kampen er én av to oppkjøringskamper til EM, og hjemmelaget gikk også ut i hundre fra start. Julie Blakstad startet det som etter hvert skulle bli et stormløp, men den newzealandske keeperen Victoria Esson stod i veien gang på gang.

Hegerberg kunne hatt både ett og to mål da hun fikk full klaff i det 34. minutt: Spissen fikk først en pasning blokkert, vendte opp med ballen og avsluttet kontant i det lengste hjørnet fra 16-meteren.

26-åringen feiret ved å låne Maren Mjeldes regnbuefargede kapteinsbind og løfte det mot himmelen og publikum.

– Hva skal man si ... Når sånne ting oppstår... Det handler om å stå sammen og vise kjærlighet, sier Hegerberg om feiringen.

– Det er en veldig spesiell dag. Det var viktig å underholde publikum, som var her for å heie oss frem, sier 26-åringen.

– En kamp med litt rusk i

2.-omgang ble langt mindre hendelsesrik enn den første, men fire minutter på overtid sørget Guro Bergsvand for 2-0. Midtstopperen hamret ballen i mål på volley etter en corner.

– Det ble en kamp med litt rusk, innrømmer Hegerberg.

Landslagssjef Martin Sjögren mener Norge har en del å jobbe med før EM.

– Vi skapte en del. Likevel er det en del som vi må forbedre før EM. En del spillere trenger litt kamptrening, men det er et steg på veien, sier Sjögren, som roste Guro Pettersens innsats i mål.

– Blir det da hun som står i mål i EM?

– Hun gjorde i hvert fall en veldig god kamp.

Det gjorde hun til tross for den spesielle rammen. Pettersen påpeker at du blir redd når du våkner til slike nyheter.

Mange av mine venner og lagets venner var nede i byen og feiret, så du blir selvfølgelig veldig redd. Samtidig må man prestere når man er på jobb, og vi er jo bare mennesker. Det er noe du må håndtere som profesjonell idrettsutøver, sier Pettersen.

«Vær den du er - elsk hvem du vil»

Hegerbergs feiring ble på mange måter en forlengelse av markeringene på Ullevaal før kampstart. Her var det ett minutts stillhet til minne om de drepte etter skytingen i Oslo sentrum.

«Vær den du er - elsk hvem du vil» og «Fotball er for alle», var budskapene der det vanligvis er reklame rundt stadion.

For min del var det lett å motivere seg til å gjøre folk glade på kamp. Jeg er stolt over at de heier på Norge, og stolt over at de bruker tiden på å komme til Ullevaal på en dag som denne, sier Graham Hansen til NRK.

Flere markeringer

Det var på forhånd varslet over 16.500 solgte billetter til kampen, og det ville i tilfelle overgått rekorden fra 2000 da 15.762 så Norge møte USA før OL.

Til slutt dukket 12.657 tilskuere opp, og skytingen i Oslo sentrum kan naturligvis ha holdt flere tilbake.

Denne helgen spilles det også en rekke eliteseriekamper. Flere av klubbene har lagt ut innlegg med regnbuens farger på sosiale medier.

Rosenborg, som slo Kristiansund 3-1 på Lerkendal, varslet på forhånd at pride-markeringen nå blir enda viktigere.

Jeg tror hele fotballen står sammen i dag og alle våre tanker går til de etterlatte og pårørende. Det kommer til å bli synlig på alle stadioner. Jeg har sett at flere har meldt dette, sier NFFs Gro Tvedt Anderssen til NRK.

RBK
Foto: Skjermdump: @RBKfotball

Sportsnyheter

Erling Braut Haaland, Manchester City

Haaland fikk kjeft etter superdebuten: – Pass på språket

Presset var enormt, men Erling Braut Haaland (22) fikk en drømmedebut for Manchester City. Etterpå ble han irrettesatt for banning.

Siste nytt

 • The Athletic: Barcelona truer med rettslige skritt mot De Jong-kontrakt

  Barcelona-styret skal ha bedt Frenkie de Jong om å annullere hans kontrakt fra 2020. De mener den inneholder ulovlige detaljer, skriver The Athletic.

  De Jong ble i 2019 klar for den spanske storklubben fra Ajax, men i 2020 forlenget han den kontrakten med ytterligere to år til 2026. Den kontrakten ble signert av det tidligere styret i klubben som var ledet av Josep Bartomeu, før de gikk av i oktober 2020.

  Det nåværende Barcelona-styret mener det gamle styret involverte ulovlige detaljer i den kontrakten, og har bedt nederlenderen om å annullere den for å gå tilbake til de opprinnelige betingelsene fra kontrakten i 2019, opplyser The Athletic. (NTB)

  Frenkie de Jong
  Foto: PAU BARRENA / AFP
 • Rettssaken mot Giggs i gang – risikerer fengselsstraff for vold

  Rettssaken mot den tidligere fotballstjernen Ryan Giggs startet i Manchester mandag. 48-åringen er tiltalt for blant annet vold mot en tidligere kjæreste.

  I tillegg til voldsbruk mot ekskjæresten og hennes søster, er han også tiltalt for kontrollerende eller tvangsmessig oppførsel mot sin daværende kjæreste mellom august 2017 og november 2020. Han ble arrestert 1. november 2020 etter at han skal ha skallet til henne.

  Giggs har hele veien avvist alle anklager. (NTB)

  Ryan Giggs i retten
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
 • Frykter EM-hetebølge påvirker utøvernes helse

  Det ventes høye temperaturer i friidretts-EM i München, og det har fått flere løpere til å be arrangøren om å flytte fram starttidspunktet for maratondistansen.

  EM arrangeres i perioden 15.-21. august, og maratonøvelsen løpes allerede første dag både for kvinner og menn. Over 50 utøvere har signert et åpent brev med krav om å få starte tidligere på dagen, ifølge utøverorganisasjonen Athleten Deutschland.

  Det er meldt temperaturer opp mot 30 grader i München mandag 15. august. Etter planen skal kvinnenes maratonløp starte 10.30, mens herrene går i gang en time senere.

  Ifølge DPA ligger det an til at EM-arrangøren framskynder starten dersom værmeldingen tilsier en helserisiko for utøverne.

  – Det er arrangørens oppgave å ivareta utøvernes helse, sier maratonløper og styremedlem i Athleten Deutschland, Fabienne Königstein.

  Norge har fire deltakere i maraton i EM: Runa Skrove Falch (Vidar), Maria Sagnes Wågan (Tjalve), Pernilla Eugenie Epland (Stord) og Weldu Negash Gebretsadik (BUL). (NTB)

  NM friidrett Stjørdal
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste