Hegerberg med peptalk midt i andre omgang: – Nødt til å se hverandre i øynene

OSLO/BREDA (NRK): Sekunder etter at Belgia økte til 2-0 i skjebnekampen i Breda, samlet Ada Hegerberg de norske spillerne til en alvorsprat midt ute på gressmatta.

Hegerberg prøvde å få opp spiriten etter det andre målet i katastrofekampen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det kommer til et punkt der man er nødt til å se hverandre i øynene og realisere noen situasjoner.

Slik forklarer Hegerberg den uvanlige situasjonen som oppsto da Belgia økte til 2-0 midtveis i andre omgang. Spissen løp tilbake på egen halvdel og samlet lagvenninnene til en kjapp peptalk i sirkel før Norge tok avspark.

– Vi var nødt til å ta det så fort som mulig. Nå står vi sammen og skal finne ut hva som gikk galt, hva vi skal gjøre for å bli et bedre lag og for å prestere bedre. Vi tenker ikke på kvartfinale nå, men hvordan vi skal prestere som lag.

Hadde sjansene

Lyon-stjernen ba om tid til å få tenke seg om på spørsmål om hvordan hun ville forklare nedturen som ender med EM-exit dersom ikke Norge slår Danmark med minst tre mål samtidig som Belgia taper mot Nederland.

– Men vi må finne ut hva som er galt. Dette var fortjent. Vi fortjente ikke mer, sier Hegerberg.

– Du stiller høye krav til deg selv, hvordan føles dette her?

– Det er knalltøft. Det er det. Og det er ting vi er nødt til å ta internt for å bli et bedre lag. Vi sto ikke veien ut. I en del situasjoner så det ut som Belgia hadde mer lyst til å vinne.

Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia

Midtstopper Nora Holstad Berge innrømmer at hun ble for «ballwatching» i forkant av Belgias 1-0-mål.

Ballen forsvant over hodet på forsvarsspilleren, og da Ingrid Hjelmseth måtte gi en retur, fikk belgierne det viktige ledermålet.

– Det var for dårlig av meg å komme for langt unna motstanderen. Vi var ikke gode nok i en del avgjørende situasjoner. Vi hadde sjansene og kunne vunnet, men totalt sett var det ikke bra nok, sier den tidligere Bayern München-spilleren.

Skuffet Sjögren

Offensiv bedring gledet landslagssjef Martin Sjögren torsdag kveld, men svensken var skuffet over de to baklengsmålene som burde være mulig å forhindre.

– Dessverre klarte vi ikke hindre innlegget før 1-0-målet, Ingrid mistet ballen og de scoret på returen. Så kom innkastet som ble nikket inn på bakre stolpe. Slik skal det ikke se ut. Samtidig skal vi score på sjansene våre, sier Sjögren til NRK.

– Er det godt nok å tape 2-0 for Belgia?

– Hva skal jeg svare på det? Vi forsøkte å vinne kampen, men presterte ikke godt nok. Så kan man snakke om offside på det første målet og at vi kanskje skulle hatt straffe, men sluttresultatet ble 2-0 til Belgia.

Siste nytt

 • Ødegaard med to målgivende

  Martin Ødegaard serverte to målgivende i Vitesses 3-2 seier over Excelsior. Først var han nest sist på 2-0, deretter i det 67. minutt til Maikel Van der Werff som satte det tredje målet til Vitesse.

  Martin Ødegaard
  Foto: Robin Van Lonkhuijsen / AFP
 • Haaland scoret i debuten

  Fredag kveld fikk Erling Braut Haaland sin debut for Red Bull Salzburg, i en treningskamp mot Anif. 18-åringen slapp til i det 59. minutt, og 20 minutter senere fikk han satt sitt første mål. Hans norske lagkamerat Fredrik Gulbrandsen scoret to.

  Eliteserien fotball, menn: Strømsgodset - Molde (1-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Carlsen vant stjerneduell

  Magnus Carlsen møtte verdensfirer Shakhriyar Mamedyarov, i den sjette runden av sjakkturneringen Tata Steel. Onsdag brøt Carslen remis-rekken på 21 partier, og i dag vant han igjen. Etter 51 trekk måtte den albanske motstanderen gi tapt for nordmannen.

  FIDE SJAKK-VM
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal