Normal

Hegerberg med peptalk midt i andre omgang: – Nødt til å se hverandre i øynene

OSLO/BREDA (NRK): Sekunder etter at Belgia økte til 2-0 i skjebnekampen i Breda, samlet Ada Hegerberg de norske spillerne til en alvorsprat midt ute på gressmatta.

Hegerberg prøvde å få opp spiriten etter det andre målet i katastrofekampen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det kommer til et punkt der man er nødt til å se hverandre i øynene og realisere noen situasjoner.

Slik forklarer Hegerberg den uvanlige situasjonen som oppsto da Belgia økte til 2-0 midtveis i andre omgang. Spissen løp tilbake på egen halvdel og samlet lagvenninnene til en kjapp peptalk i sirkel før Norge tok avspark.

– Vi var nødt til å ta det så fort som mulig. Nå står vi sammen og skal finne ut hva som gikk galt, hva vi skal gjøre for å bli et bedre lag og for å prestere bedre. Vi tenker ikke på kvartfinale nå, men hvordan vi skal prestere som lag.

Hadde sjansene

Lyon-stjernen ba om tid til å få tenke seg om på spørsmål om hvordan hun ville forklare nedturen som ender med EM-exit dersom ikke Norge slår Danmark med minst tre mål samtidig som Belgia taper mot Nederland.

– Men vi må finne ut hva som er galt. Dette var fortjent. Vi fortjente ikke mer, sier Hegerberg.

– Du stiller høye krav til deg selv, hvordan føles dette her?

– Det er knalltøft. Det er det. Og det er ting vi er nødt til å ta internt for å bli et bedre lag. Vi sto ikke veien ut. I en del situasjoner så det ut som Belgia hadde mer lyst til å vinne.

Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia

Midtstopper Nora Holstad Berge innrømmer at hun ble for «ballwatching» i forkant av Belgias 1-0-mål.

Ballen forsvant over hodet på forsvarsspilleren, og da Ingrid Hjelmseth måtte gi en retur, fikk belgierne det viktige ledermålet.

– Det var for dårlig av meg å komme for langt unna motstanderen. Vi var ikke gode nok i en del avgjørende situasjoner. Vi hadde sjansene og kunne vunnet, men totalt sett var det ikke bra nok, sier den tidligere Bayern München-spilleren.

Skuffet Sjögren

Offensiv bedring gledet landslagssjef Martin Sjögren torsdag kveld, men svensken var skuffet over de to baklengsmålene som burde være mulig å forhindre.

– Dessverre klarte vi ikke hindre innlegget før 1-0-målet, Ingrid mistet ballen og de scoret på returen. Så kom innkastet som ble nikket inn på bakre stolpe. Slik skal det ikke se ut. Samtidig skal vi score på sjansene våre, sier Sjögren til NRK.

– Er det godt nok å tape 2-0 for Belgia?

– Hva skal jeg svare på det? Vi forsøkte å vinne kampen, men presterte ikke godt nok. Så kan man snakke om offside på det første målet og at vi kanskje skulle hatt straffe, men sluttresultatet ble 2-0 til Belgia.

Siste nytt

 • Alex Ferguson tilbake på tribunen

  Sir Alex Ferguson kommer i dag til å være tilbake på Old Trafford for første gang, etter at han ble operert for hjerneblødning tidligere i år. United-legenden skal bli hedret i forbindelse med kampen mot Wolverhampton senere i dag.

  Laster Twitter-innhold
 • Zlatan åpner for Malmö-comeback

  Zlatan Ibrahimovic har gjort stor suksess i LA Galaxy siden han kom dit i vår. 36-åringen sier i et intervju med Calle Schulmann at det er ett trofé han savner, og at han har fått et tilbud fra Malmö.

  – De vil ha meg hjem, og vil at jeg skal avslutte karrieren der

  MLS Red Bulls Galaxy Soccer
  Foto: Chris Carlson / AP
 • Olsbu Røiseland vant NM i sprint

  Marte Olsbu vant sprinten på rulleskiskytings-NM på Gautefall. Hun hadde to bom på liggende skyting, mens det ble fullt hus på stående. 2. plassen gikk til Tiril Eckhoff, som hadde to bom på begge skytingene. Thekla Brun-Lie tok tredjeplassen.

  Marte Olsbu NM Gautefall
  Foto: Norges Skiskytterforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Sandviken - Arna-Bjørnar
Toppserien: Sandviken - Arna-Bjørnar
4-4-2 med Schau og Aune
E-sport: Counter-Strike GO, semifinale
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
VM hestesport: Kjøring: maraton
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Odd - Vålerenga
VM hestesport: kjøring, maraton