Hegerberg med hat trick i ny storseier

Ada Hegerberg (21) har fått litt av en start på sesongen: Europas beste fotballspiller står med seks mål på tre kamper for klubb- og landslag.

Hegerberg

Laster innhold, vennligst vent..

Mandag var det tabelljumbo Israel som fikk gjennomgå med 5-0 i EM-kvalifiseringens siste kamp.

Norge var for lengst kvalifisert til EM, og seieren betyr at gruppevinneren blir stående med 22 poeng av 24 mulige – og 29-2 i målforskjell.

Hegerberg, som også ble matchvinner i borteoppgjøret, scoret Norges tre første scoringer fra det 43. til det 52. minutt.

Risa

MÅL: Vilde Bøe Risa brukte bare seks minutter på å score i sin landslagsdebut.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

21-åringen scoret også i 10-0-seieren mot Kazakhstan, og i sesongåpningen sto Hegerberg for to av Lyons ni mål borte mot Soyaux.

Dermed har det blitt en pangstart på sesongen for Hegerberg, som ble kåret til Europas beste fotballspiller i august.

– Hun er mer motivert enn noen gang, sier NRK-ekspert Tom Nordlie, som også er mental trener og rådgiver for Hegerberg.

– Det handler om å suge på karamellen og så bli ferdig med det. Bjørn Dæhlie sa det slik: verdensmester er noe du var og kan jobbe for å bli igjen. Hun jobber for å utvikle alle deler av spillet sitt, sier Nordlie.

Stanget lenge

Hegerberg og Norge fikk en bra start mot Israel, og vertene skapte tre sjanser i løpet av de første ti minuttene.

Men så fulgte en svak periode med lavt tempo og dårlig presisjon.

Bortelaget holdt nesten unna til pause, men da dukket Hegerberg opp på et innlegg fra offensive Kristin Minde.

Backen serverte også Hegerberg til 2-0, og trippelen ble fullført da keeper Mairav Shamir glapp et innlegg fra Caroline Graham Hansen.

Debutant-scoring

Kveldens største jubel kom imidlertid da Arna-Bjørnar-spiller Vilde Bøe Risa (21) kronet sin landslagsdebut med scoring etter å ha erstattet Emilie Haavi.

Isabell Herlovsen, som scoret tre mot Kazakhstan, brant flere sjanser før hun fikk hull på byllen ti minutter før slutt.

Nå venter treningskamper mot Sverige på hjemmebane 24. oktober og borte mot OL-mester Tyskland 29. november.

EM-sluttspillet i Nederland går neste sommer, men det er ennå ikke klart om det er Roger Finjord som skal lede det norske laget.

Finjords kontrakt med NFF går ut i desember.

Sportsnyheter

0DMusT9nEOQ

Sagosen-bråk etter kampslutt: – Måtte skille dem før ting eskalerte

TOKYO/OSLO (NRK): Norge imponerte stort og tok seg videre til kvartfinale i OL etter seier mot Frankrike. Men i stedet for å juble havnet Sander Sagosen i munnhuggeri og måtte dras vekk fra franske stjerner.

Siste nytt

 • Norge møter gruppevinnar

  Tyskland slo Brasil 29-24 i den siste kampen i Norges gruppe. Det betyr at Norge er nummer fire i gruppa, og møter vinnaren av den andre gruppa i kvartfinalen.

  Det kan bli Danmark, men det er ikkje heilt sikkert før Danmark og Sverige har møtt kvarandre litt seinare i ettermiddag.

  Juan Vivaldi
  Foto: John Minchillo / AP
 • Olympisk rekord av Camacho-Quinn

  Puertorikanske Jasmine Camacho-Quinn løp inn til ny olympisk rekord i semifinalene på 100 meter hekk for kvinner.

  Tida 12.26 er bare seks hundredeler bak verdensrekorden til Kendra Harrison fra 2016. Camacho-Quinn tar seg med det videre fra semifinalen, hvor hun for fire år siden krasjet i en hekk da hun ledet og røk ut.

  Finalen løpes i morgen.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Hauger vann i Ungarn: – Verdsklasse

  Dennis Hauger vann Formel 3-løpet i Mogyoród i Ungarn i dag. Han starta frå nest beste posisjon, men køyrde inn til siger. Dermed auka han også leiinga i samandraget.

  Haugers lagkamerat Arthur Leclerc blei nummer to, og Jack Doohan blei nummer tre. Haugers nærmaste konkurrent i samandraget før runde, Olli Caldwell, blei nummer åtte og fall til tredjeplass

  Hauger auka leiinga til 63 poeng med sigeren. Han har 152 poeng, medan Doohan no er nummer 2 med 89. Hans lag Prema Racing leier også lagmeisterskapet suverent.

  Ekspertisen sparte ikkje på skrytet etter sigeren.

  – For eit utruleg kontrollert løp av Dennis Hauger. Det er berre å vere så utruleg stolt over det han leverer helg etter helg, skriv TV-kommentator Stein Pettersen på Twitter.

  – Verdsklasse, var dommen frå Viasports motorsportkommentator Atle Gulbrandsen på Twitter rett etter målgang.

  Tre VM-rundar står att: Belgia, Nederland og USA. Kvar runde omfattar tre løp, og det er mogeleg å sikre seg 55 poeng per runde. Den neste går i Belgia siste helga i august.

  – Dette er eit nivå langt over det nokon norsk bilførar har vore i nærleik av tidlegare, seier Haugers manager Harald Huysmann til NRK.

  Han fortel at Hauger har vore i kontakt om køyring i Formel 2, ei klasse med litt tyngre og raskar bilar.

  – Det kan godt hende Dennis køyrer formel 2 allereie neste sesong. Han er blitt lagt godt merke til, og mange av laga i Formel 2 har gitt uttrykk for interesse. Men ettersom Prema har lag også der, vil det vere mest naturleg om han køyrer for sitt gamle lag, seier Huysmann.

  Dennis Hauger
  Foto: Lluis Gene / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal