Hegerberg kan bli årets spiller i Europa igjen: – Det er helt, helt rått

Ada Hegerberg kan vinne prisen som årets spiller i Europa for andre gang på tre år.

Ada Hegerberg

VANT: Ada Hegerberg poserer etter seier i mesterligafinalen i vår.

Foto: Gleb Garanich / Reuters

Den norske spissen kjemper med danske Pernille Harder (Wolfsburg) og Amandine Henry (Lyon) om tittelen. Det ble klart da UEFA offentliggjorde listene mandag.

– Det er helt, helt rått, det er en kjempemotivasjon for meg. Det gir meg den ekstra piffen. Det er ganske mektig, sier Ada Hegerberg til NRK.

Mål, mål, mål

Hun kan se tilbake på en utrolig sesong i Lyon-drakten. Forrige sesong ble det 31 mål på 20 kamper i den franske serien. I mesterligaen banket hun inn 14 mål på ni kamper for Lyon, og ble suveren toppscorer i turneringen.

– Jeg tenker ikke så mye på det nå, jeg er i gang med neste sesong. Men det er mye bedre enn jeg forventet, sier Hegerberg.

Sammen med Lyon ble det seier i serien og mesterligaen, men i cupfinalen ble det tap.

– Det gjør at vi er skikkelig tent på å ta den i år, sier hun.

Ada Hegerberg

FEIRING: Ada Hegerberg feirer seier i mesterligaen.

Foto: Franck Fife / AFP

Kjemper mot lagvenninne

UEFA har kåret de ti beste spillerne i Europa, men venter med å kåre de tre beste til 30. august. Da deles prisen ut under mesterligatrekningen i Monaco. Hegerberg vant prisen for to år siden. Nå kan hun vinne igjen. Da må hun slå lagvenninnen Henry, som også er blant de tre beste.

– Vi snakker veldig lite om dette. Vi er på trening, og snakker mye utenom fotballen. Jeg fikk vite det nå, det blir sikkert en løs prat om det, men det er ikke der fokuset ligger. Vi har de samme ambisjonene, og legger ikke mye tid i det, sier Hegerberg.

Hun er klar på at prisen i 2016 betydde mye.

– Den betydde veldig mye. Det var den største bekreftelsen på det jeg leverte. Jeg er spesielt fornøyd med måten jeg jobbet i ettertid, jeg var opptatt av å holde meg på nivået. Fikk ikke noe setbacks, og forrige sesong har jeg utviklet meg mer, sier Hegerberg.

På herresiden er Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah og Luka Modric nominert. Det betyr at Lionel Messi ikke er nominert.

 Cristiano Ronaldo (L) poses with Lyon's Norwegian forward Ada Hegerberg

VANT: Cristiano Ronaldo og Ada Hegerberg vant prisen som Europas beste spiller i 2016.

Foto: VALERY HACHE / Afp

Siste nytt

 • God start for Storhamar

  Storhamar valset over Stavanger Oilers, og vant den første NM-semifinalen 5–2. Hamar-laget vant både serie og NM-sluttspillet forrige sesong. Neste kamp mellom de to lagene spilles søndag i Stavanger.

  Storhamar
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Norge tapte mot Finland

  Det norske U21 landslaget i fotball er i Spania for å spille privatlandskamper mot Finland. I møte med Finland fikk de nordmennene det tøft. Til tross for tre mål, tapte laget 8–3. Mandag venter Russland på stadion Dama de Noche i Málaga.

  U21 fotball
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Klæbo vant prologen

  Johannes Høsflot Klæbo vant prologen i Quebec. Aleksandr Bolsjunov, som er hans nærmeste utfordrer i verdenscupen sammenlagt, ble nummer tre. Åtte nordmenn gikk til kvartfinalen. Det gjorde ikke Hans Christer Holund.

  Verdenscup langrenn sprint klassisk menn
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal