NRK Meny
Normal

Hegerberg herjet i mesterligaen – scoret fire

Ada Hegerberg fant virkelig scoringsformen mot kasakhstanske BIIK-Kazygurt i mesterliga-åttedelsfinalen.

16-delsfinalen i Champions League.

MÅLDRONNING: Ada Hegerberg (t.v.) har virkelig funnet scoringsformen etter hun tok pause fra landslaget. Onsdag puttet hun fire mot BIIK-Kazygurt i mesterligaen.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Ikke overraskende ble det lett match for Lyon borte mot BIIK-Kazygurt i mesterligaens åttedelsfinale, som startet kl. 07 norsk tid. Det franske laget vant til slutt 7–0 – med en norsk storscorer i spissen.

Ada Hegerberg åpnet scoringsballet etter seks minutter med en perle¨med venstrefoten i lengste kryss, og bare 13 minutter senere doblet hun ledelsen fra krittmerket.

Camille Abily og Amel Majri økte til 3–0 og 4-0, før Hegerberg igjen var sist på ballen på den femte scoringen, og hat tricket var komplett for 22-åringen.

Laster Twitter-innhold

Eugiene Le Sommer økte til 6-0, men Hegerberg var ikke ferdig for dagen. Ett minutt på overtid – og hennes fjerde scoring for dagen var et faktum. Den norske jenta troner dermed på toppen av toppscorerlista i årets mesterliga med ni scoringer.

16-delsfinalen i Champions League.

BRENNHET: Med dagens fire scoringer har Sunndalsøra-jenta puttet ekstreme 21 mål på 11 kamper så langt denne sesongen.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

En skikkelig kalddusj for Kazygurt, som har til gode å tape poeng i hjemlig serie denne sesongen. Lyon har dermed mer eller mindre sikret avansement til kvartfinalen allerede. Returoppgjøret spilles i Frankrike 15. november.

Lyon er tittelforsvarer og kan ta hjem kvinnenes mesterliga for tredje sesong på rad. Det har ingen klart tidligere. Laget har også ytterligere to mesterligatitler fra 2011 og 2012.

Siste nytt

 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal