NRK Meny
Normal

Hegerberg herjet i mesterligaen – scoret fire

Ada Hegerberg fant virkelig scoringsformen mot kasakhstanske BIIK-Kazygurt i mesterliga-åttedelsfinalen.

16-delsfinalen i Champions League.

MÅLDRONNING: Ada Hegerberg (t.v.) har virkelig funnet scoringsformen etter hun tok pause fra landslaget. Onsdag puttet hun fire mot BIIK-Kazygurt i mesterligaen.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Ikke overraskende ble det lett match for Lyon borte mot BIIK-Kazygurt i mesterligaens åttedelsfinale, som startet kl. 07 norsk tid. Det franske laget vant til slutt 7–0 – med en norsk storscorer i spissen.

Ada Hegerberg åpnet scoringsballet etter seks minutter med en perle¨med venstrefoten i lengste kryss, og bare 13 minutter senere doblet hun ledelsen fra krittmerket.

Camille Abily og Amel Majri økte til 3–0 og 4-0, før Hegerberg igjen var sist på ballen på den femte scoringen, og hat tricket var komplett for 22-åringen.

Laster Twitter-innhold

Eugiene Le Sommer økte til 6-0, men Hegerberg var ikke ferdig for dagen. Ett minutt på overtid – og hennes fjerde scoring for dagen var et faktum. Den norske jenta troner dermed på toppen av toppscorerlista i årets mesterliga med ni scoringer.

16-delsfinalen i Champions League.

BRENNHET: Med dagens fire scoringer har Sunndalsøra-jenta puttet ekstreme 21 mål på 11 kamper så langt denne sesongen.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

En skikkelig kalddusj for Kazygurt, som har til gode å tape poeng i hjemlig serie denne sesongen. Lyon har dermed mer eller mindre sikret avansement til kvartfinalen allerede. Returoppgjøret spilles i Frankrike 15. november.

Lyon er tittelforsvarer og kan ta hjem kvinnenes mesterliga for tredje sesong på rad. Det har ingen klart tidligere. Laget har også ytterligere to mesterligatitler fra 2011 og 2012.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal