NRK Meny
Normal

Hegerberg herjet i mesterligaen – scoret fire

Ada Hegerberg fant virkelig scoringsformen mot kasakhstanske BIIK-Kazygurt i mesterliga-åttedelsfinalen.

16-delsfinalen i Champions League.

MÅLDRONNING: Ada Hegerberg (t.v.) har virkelig funnet scoringsformen etter hun tok pause fra landslaget. Onsdag puttet hun fire mot BIIK-Kazygurt i mesterligaen.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Ikke overraskende ble det lett match for Lyon borte mot BIIK-Kazygurt i mesterligaens åttedelsfinale, som startet kl. 07 norsk tid. Det franske laget vant til slutt 7–0 – med en norsk storscorer i spissen.

Ada Hegerberg åpnet scoringsballet etter seks minutter med en perle¨med venstrefoten i lengste kryss, og bare 13 minutter senere doblet hun ledelsen fra krittmerket.

Camille Abily og Amel Majri økte til 3–0 og 4-0, før Hegerberg igjen var sist på ballen på den femte scoringen, og hat tricket var komplett for 22-åringen.

Laster Twitter-innhold

Eugiene Le Sommer økte til 6-0, men Hegerberg var ikke ferdig for dagen. Ett minutt på overtid – og hennes fjerde scoring for dagen var et faktum. Den norske jenta troner dermed på toppen av toppscorerlista i årets mesterliga med ni scoringer.

16-delsfinalen i Champions League.

BRENNHET: Med dagens fire scoringer har Sunndalsøra-jenta puttet ekstreme 21 mål på 11 kamper så langt denne sesongen.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

En skikkelig kalddusj for Kazygurt, som har til gode å tape poeng i hjemlig serie denne sesongen. Lyon har dermed mer eller mindre sikret avansement til kvartfinalen allerede. Returoppgjøret spilles i Frankrike 15. november.

Lyon er tittelforsvarer og kan ta hjem kvinnenes mesterliga for tredje sesong på rad. Det har ingen klart tidligere. Laget har også ytterligere to mesterligatitler fra 2011 og 2012.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live