NRK Meny
Normal

Hege Bøkko rammet av twar - sesongen kan være ødelagt

En av Norges beste kvinnelige skøyteløpere Hege Bøkko har fått konstatert lungeinfeksjonen twar. Det betyr at hun bare kan trene begrenset den nærmeste tiden.

Hege Bøkko

Hege Bøkko må ta det med ro i flere uker etter at hun har fått konstatert twar

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

- Restitusjonstiden for denne typen lungeinfeksjon kan være fra noen få uker til flere måneder, men vi har håp om at dette ikke blir for langvarig, sier Olympiatoppens lege for Skøytelandslaget, Fredrik S. Bendiksen i en pressemelding fra Norges Skøyteforbund og Olympiatoppen.

Hun har følt en stund at kroppen ikke fungerte skikkelig, og deltok ikke på allround-NM i Stavanger sist helg. I stedet reiste hun i forrige uke til Tenerife for å trene rolig på sykkel.

- Problemer siden august

- Kroppen har ikke fungert, og jeg har hatt små og litt større problemer helt siden slutten av august. Jeg har vært mye syk, og har ikke hatt det overskuddet som trengs, skrev hun på bloggen sin tidligere dene måneden, etter at hun hadde bestemt seg for å stå over NM.

Når har hun fått svaret.

- Jeg er glad for at legene har funnet ut hva som feiler meg, og innretter meg etter det. Hovedfokuset mitt nå er å bli frisk, så jeg innstiller meg på en rolig periode hvor jeg vil trene slik legen anbefaler.

- Jeg tar nå dag for dag og håper at jeg blir raskt frisk slik at jeg kan trene som normalt igjen, og kanskje rekke å konkurrere på godt nivå senere i sesongen, sier Hege Bøkko.

- Trasig beskjed å få

- Det er en trasig beskjed å få, først og fremst for henne selv, men også for oss som jobber med landslaget, sier landslagstrener Jarle Pedersen til NRK.

- Frykter du at sesongen er over for Hege Bøkko?

- Nei, vi tar det dag for dag. Sånne infeksjoner er veldig individuelle, og vi får se det an hvordan det utvikler seg, sier Pedersen.

Siste nytt

 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund