Hedret avdøde Berg med utklassing: – Vi spilte for han

Bodø/Glimt vartet opp med festfotball da de hedret nylig avdøde og tidligere Bodø/Glimt-spiller Arild Berg før toppkampen mot Odd.

Eliteserien fotball, menn (13. Runde): Bodø/Glimt - ODD

FEIRER: Bodø/Glimt utklasset tabellnabo Odd i søndagens toppoppgjør.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det har vært en spesiell uke, men samtidig en veldig fin uke. Det er et samhold og en klubb som står opp for hverandre, og i dag spiller vi for livet, det er den fine måten å se det på, innleder Bodø/Glimt trener Kjetil Knutsen til NRK før han fortsetter:

– Det at vi gjør en så god prestajon er den beste måten vi kunne hedre Arild Berg på og hele Berg-familien. Det betyr enormt mye for alle rundt og det ble den perfekte rammen.

Søndag kveld spilte Bodø/Glimt sin første hjemmekamp etter nyheten om Arild Bergs bortgang. Den tidligere Bodø/Glimt-spilleren ble hedret før toppkampen mot Odd med ett minutts stående applaus og tifo fra Glimt-fansen.

Eliteserien fotball, menn (13. Runde): Bodø/Glimt - ODD

HEDRET: Avdøde Arild Berg ble hyllet med stående applaus og tifo fra Glimt-fansen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Det er trist når noen forlater oss, og spesielt når det er en så fin fyr i en ung alder. Vi hedrer han med seier og fin fotball i dag, sier målscorer Håkon Evjen til NRK etter kampslutt.

– Det var en flott og sterk markering før kampen og det er klart det er emosjonelt, forteller Ulrik Saltnes og sier at det var sterke følelser i garderoben etter utklassingen.

Kastet ut supporter

Ved supportermarkeringen ble det tent opp ett bluss. Bodø/Glimt bekrefter overfor TV 2 at de søkte til Norges Fotballforbund for å bruke bluss i markering, men fikk avslag.

Likevel valgte supporterne å tenne et bluss og vedkommende som tente blussen skal ha blitt kastet ut. Det resulterte i at deler av supportergruppen valgte å forlate Aspmyra i pausen.

Odd-leiren føler seg snytt

Det var ingen tvil om at alle tre poengene skulle bli igjen i Bodø, og et heltent hjemmelag skapte flere farligheter. Og etter en sjanserik og underholdende start på toppgjøret vartet Bodø/Glimt opp med strålende angrepsspill på venstresiden etter en drøy halvtime.

Amor Layouni kombinerte fint med Fredrik Bjørkan, før Layouni traff Håkon Evjen på bakre stolpe som upresset kunne bredside inn 1-0.

– Det er et alldeles praktfult innlegg fra dødlinjen hvor Evjen får satt den i mål, kommenterte Olav Traaen i NRK Sports radiosending.

Odd-spillerne reagerte imidletid kraftig etter scoringen og krevde scoringen underkjent, da det ifølge TV-bildene tilsynelatende så ut til av ballen var ut over dødlinjen før Layouni la inn til Evjen.

– Vi får et baklengsmål vi aldri skulle hatt, er dommen fra Odd-trener Dag Eilev Fagermo som understreker at han ikke har sett TV-bildene.

– Og da føler man seg snytt?

– Selvfølgelig, svarer Odd-sjefen kontant.

Saltnes doblet ledelsen

Etter sidebytte fortsatte uansett Glimt-presset, og 20 minutter før fulltid burde innbytter Philip Zinckelnagel doblet ledelsen.

Midtbanespilleren ble spilt fri alene med Odd-keeper Sondre Rossbach, men kun en mesterlig redning fra sisteskansen forhindret Glimt-scoring.

Sekunder senere var Zinckelnagel på farten igjen. Dansken spilte opp Morten Konradsen som elegant flikket fri Ulrik Saltnes og midtbanespilleren var iskald da han kom alene med Rossbach og doblet ledelsen og scoret sitt andre mål for sesongen.

14 minutter senere fullførte en god Zinckelnagel utklassingen. Først mottok han ballen fra sekstenmeteren, før han vendte snuten mot mål og driblet av flere Odd-forsvarere og klinket ballen i lengste hjørne utagbart for Rossbach og 3-0 til hjemmelaget.

Dermed sikret Bodø/Glimt tre viktig poeng og tok steget fordi Odd på tabellen og står nå med 26 poeng etter tolv serierunder. Odd på sin side blir stående med 25 poeng.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Utslått på 400 meter i VM

  Henrik Christiansen startet svømme-VM med 400 meter fri natt til søndag, men det gikk ikke helt som ønsket i bassenget i Sør-Korea. Nordmannen ble bare nummer seks i det femte heatet, og med den 10. beste tiden tok han seg ikke til finalen. Tiden var 3.46,99.

  – Det var kjedelig. Jeg ville svømme mye fortere og det kjentes ikke bra. Under løpet kjente jeg at det ikke var noe superløp, og det er seks tideler over pers. De tidelene trengte jeg for finale. Det er veldig surt, sier han til SVT.

  Christiansen svømmer også 800m fri og 1500m fri i VM. Heller ikke Tomoe Hvas tok seg til finalen på 50 meter butterfly i natt.

  Henrik Christiansen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Ingebrigtsen VM-klar etter «pers»

  Henrik Ingebrigtsen satte personlig rekord på 5000 meter med 13:15.38 under et stevne i Heusden i Belgia lørdag. Han forbedret sin egen rekord fra 13:16.97.

  Tiden er over 13 sekunder bak lillebror Jakobs norske rekord, som ble satt i London lørdag.

  Henrik Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norske medaljer i U20-EM

  Pål Haugen Lillefosse vant gull i stav i U20-EM i svenske Borås lørdag. Lillefosse var den eneste som gikk over 5.41 og vant dermed sitt andre EM-gull. 18-åringen vant også U18-EM i fjor. I tillegg kom Markus Rooth på tredjeplass i tikamp.

  Norgesmesterskapet i friidrett 2016.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal