Hedret avdøde Berg med utklassing: – Vi spilte for han

Bodø/Glimt vartet opp med festfotball da de hedret nylig avdøde og tidligere Bodø/Glimt-spiller Arild Berg før toppkampen mot Odd.

Eliteserien fotball, menn (13. Runde): Bodø/Glimt - ODD

FEIRER: Bodø/Glimt utklasset tabellnabo Odd i søndagens toppoppgjør.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det har vært en spesiell uke, men samtidig en veldig fin uke. Det er et samhold og en klubb som står opp for hverandre, og i dag spiller vi for livet, det er den fine måten å se det på, innleder Bodø/Glimt trener Kjetil Knutsen til NRK før han fortsetter:

– Det at vi gjør en så god prestajon er den beste måten vi kunne hedre Arild Berg på og hele Berg-familien. Det betyr enormt mye for alle rundt og det ble den perfekte rammen.

Søndag kveld spilte Bodø/Glimt sin første hjemmekamp etter nyheten om Arild Bergs bortgang. Den tidligere Bodø/Glimt-spilleren ble hedret før toppkampen mot Odd med ett minutts stående applaus og tifo fra Glimt-fansen.

Eliteserien fotball, menn (13. Runde): Bodø/Glimt - ODD

HEDRET: Avdøde Arild Berg ble hyllet med stående applaus og tifo fra Glimt-fansen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Det er trist når noen forlater oss, og spesielt når det er en så fin fyr i en ung alder. Vi hedrer han med seier og fin fotball i dag, sier målscorer Håkon Evjen til NRK etter kampslutt.

– Det var en flott og sterk markering før kampen og det er klart det er emosjonelt, forteller Ulrik Saltnes og sier at det var sterke følelser i garderoben etter utklassingen.

Kastet ut supporter

Ved supportermarkeringen ble det tent opp ett bluss. Bodø/Glimt bekrefter overfor TV 2 at de søkte til Norges Fotballforbund for å bruke bluss i markering, men fikk avslag.

Likevel valgte supporterne å tenne et bluss og vedkommende som tente blussen skal ha blitt kastet ut. Det resulterte i at deler av supportergruppen valgte å forlate Aspmyra i pausen.

Odd-leiren føler seg snytt

Det var ingen tvil om at alle tre poengene skulle bli igjen i Bodø, og et heltent hjemmelag skapte flere farligheter. Og etter en sjanserik og underholdende start på toppgjøret vartet Bodø/Glimt opp med strålende angrepsspill på venstresiden etter en drøy halvtime.

Amor Layouni kombinerte fint med Fredrik Bjørkan, før Layouni traff Håkon Evjen på bakre stolpe som upresset kunne bredside inn 1-0.

– Det er et alldeles praktfult innlegg fra dødlinjen hvor Evjen får satt den i mål, kommenterte Olav Traaen i NRK Sports radiosending.

Odd-spillerne reagerte imidletid kraftig etter scoringen og krevde scoringen underkjent, da det ifølge TV-bildene tilsynelatende så ut til av ballen var ut over dødlinjen før Layouni la inn til Evjen.

– Vi får et baklengsmål vi aldri skulle hatt, er dommen fra Odd-trener Dag Eilev Fagermo som understreker at han ikke har sett TV-bildene.

– Og da føler man seg snytt?

– Selvfølgelig, svarer Odd-sjefen kontant.

Saltnes doblet ledelsen

Etter sidebytte fortsatte uansett Glimt-presset, og 20 minutter før fulltid burde innbytter Philip Zinckelnagel doblet ledelsen.

Midtbanespilleren ble spilt fri alene med Odd-keeper Sondre Rossbach, men kun en mesterlig redning fra sisteskansen forhindret Glimt-scoring.

Sekunder senere var Zinckelnagel på farten igjen. Dansken spilte opp Morten Konradsen som elegant flikket fri Ulrik Saltnes og midtbanespilleren var iskald da han kom alene med Rossbach og doblet ledelsen og scoret sitt andre mål for sesongen.

14 minutter senere fullførte en god Zinckelnagel utklassingen. Først mottok han ballen fra sekstenmeteren, før han vendte snuten mot mål og driblet av flere Odd-forsvarere og klinket ballen i lengste hjørne utagbart for Rossbach og 3-0 til hjemmelaget.

Dermed sikret Bodø/Glimt tre viktig poeng og tok steget fordi Odd på tabellen og står nå med 26 poeng etter tolv serierunder. Odd på sin side blir stående med 25 poeng.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Zuccarello-assist og seier

  Minnesota Wild vant i natt mot Edmonton Oilers, men gjestene bet godt fra seg i kampen som endte 6-5 for hjemmelaget. Mats Zuccarello leverte en assist. Mats Zuccarello hadde 19 minutter og 31 sekunder på isen under kampen.

  Wild Lightning Hockey
  Foto: Chris O'meara / AP
 • Storseier til Manchester United

  Ole Gunnar Solskjærs mannskap ble altfor sterke for «norskeklubben» AZ Alkmaar på Old Trafford. Kampen endte 4-0. Ashley Young og Juan Mata (straffe) scoret ett mål hver, mens Mason Greenwood gjorde to. Alle målene kom i løpet av en 20 minutters periode i andre omgang. Begge lagene var videre til 16-delsfinaler i Europaligaen før kveldens oppgjør, men Fredrik Midtsjø må stå over neste kamp for AZ Alkmaar etter sitt tredje gule kort i gruppespillet.

  Europa League - Group L - Manchester United v AZ Alkmaar
  Foto: Jon Super / Reuters
 • Uavgjort for RBK i Nederland

  Pål André Hellands scoring etter 22 minutter borte mot PSV Eindhoven sørget for at Rosenborg ikke går poengløse ut av høstens Europaliga. Det ene poenget hindrer likevel ikke at trønderne ender sist i gruppe D. PSV Eindhovens utlikningsmål i andre omgang ble scoret av Mohammed Ihattaren. Heller ikke Eindhoven går videre fra gruppespillet. Rosenborg har ikke vunnet en gruppespillkamp i Europa siden 28.9.2017.

  I gruppe B slo Malmø FC København med 1-0. Dermed går begge lag videre fra gruppespillet.

  Netherlands Soccer Europa League
  Foto: Peter Dejong / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal