Hopp til innhold

Hedret avdøde Berg med utklassing: – Vi spilte for han

Bodø/Glimt vartet opp med festfotball da de hedret nylig avdøde og tidligere Bodø/Glimt-spiller Arild Berg før toppkampen mot Odd.

Eliteserien fotball, menn (13. Runde): Bodø/Glimt - ODD

FEIRER: Bodø/Glimt utklasset tabellnabo Odd i søndagens toppoppgjør.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det har vært en spesiell uke, men samtidig en veldig fin uke. Det er et samhold og en klubb som står opp for hverandre, og i dag spiller vi for livet, det er den fine måten å se det på, innleder Bodø/Glimt trener Kjetil Knutsen til NRK før han fortsetter:

– Det at vi gjør en så god prestajon er den beste måten vi kunne hedre Arild Berg på og hele Berg-familien. Det betyr enormt mye for alle rundt og det ble den perfekte rammen.

Søndag kveld spilte Bodø/Glimt sin første hjemmekamp etter nyheten om Arild Bergs bortgang. Den tidligere Bodø/Glimt-spilleren ble hedret før toppkampen mot Odd med ett minutts stående applaus og tifo fra Glimt-fansen.

Eliteserien fotball, menn (13. Runde): Bodø/Glimt - ODD

HEDRET: Avdøde Arild Berg ble hyllet med stående applaus og tifo fra Glimt-fansen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Det er trist når noen forlater oss, og spesielt når det er en så fin fyr i en ung alder. Vi hedrer han med seier og fin fotball i dag, sier målscorer Håkon Evjen til NRK etter kampslutt.

– Det var en flott og sterk markering før kampen og det er klart det er emosjonelt, forteller Ulrik Saltnes og sier at det var sterke følelser i garderoben etter utklassingen.

Kastet ut supporter

Ved supportermarkeringen ble det tent opp ett bluss. Bodø/Glimt bekrefter overfor TV 2 at de søkte til Norges Fotballforbund for å bruke bluss i markering, men fikk avslag.

Likevel valgte supporterne å tenne et bluss og vedkommende som tente blussen skal ha blitt kastet ut. Det resulterte i at deler av supportergruppen valgte å forlate Aspmyra i pausen.

Odd-leiren føler seg snytt

Det var ingen tvil om at alle tre poengene skulle bli igjen i Bodø, og et heltent hjemmelag skapte flere farligheter. Og etter en sjanserik og underholdende start på toppgjøret vartet Bodø/Glimt opp med strålende angrepsspill på venstresiden etter en drøy halvtime.

Amor Layouni kombinerte fint med Fredrik Bjørkan, før Layouni traff Håkon Evjen på bakre stolpe som upresset kunne bredside inn 1-0.

– Det er et alldeles praktfult innlegg fra dødlinjen hvor Evjen får satt den i mål, kommenterte Olav Traaen i NRK Sports radiosending.

Odd-spillerne reagerte imidletid kraftig etter scoringen og krevde scoringen underkjent, da det ifølge TV-bildene tilsynelatende så ut til av ballen var ut over dødlinjen før Layouni la inn til Evjen.

– Vi får et baklengsmål vi aldri skulle hatt, er dommen fra Odd-trener Dag Eilev Fagermo som understreker at han ikke har sett TV-bildene.

– Og da føler man seg snytt?

– Selvfølgelig, svarer Odd-sjefen kontant.

Saltnes doblet ledelsen

Etter sidebytte fortsatte uansett Glimt-presset, og 20 minutter før fulltid burde innbytter Philip Zinckelnagel doblet ledelsen.

Midtbanespilleren ble spilt fri alene med Odd-keeper Sondre Rossbach, men kun en mesterlig redning fra sisteskansen forhindret Glimt-scoring.

Sekunder senere var Zinckelnagel på farten igjen. Dansken spilte opp Morten Konradsen som elegant flikket fri Ulrik Saltnes og midtbanespilleren var iskald da han kom alene med Rossbach og doblet ledelsen og scoret sitt andre mål for sesongen.

14 minutter senere fullførte en god Zinckelnagel utklassingen. Først mottok han ballen fra sekstenmeteren, før han vendte snuten mot mål og driblet av flere Odd-forsvarere og klinket ballen i lengste hjørne utagbart for Rossbach og 3-0 til hjemmelaget.

Dermed sikret Bodø/Glimt tre viktig poeng og tok steget fordi Odd på tabellen og står nå med 26 poeng etter tolv serierunder. Odd på sin side blir stående med 25 poeng.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal