NRK Meny
Normal

Hedin: - Island er bedre enn Norge

Landslagssjef Robert Hedin er klar når han får spørsmålet: Hvem har den beste troppen av Norge og Island?

Robert Hedin

Robert Hedin legger favorittpresset på Island

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

- Det er Island. De har to seksere som er like gode. Alle de islandske spillerne er proffe i utlandet, og de har masse rutine. Vi har flere unge gutter som ikke er like rutinerte, sier Hedin til NRK-Sporten.

Under kampen kan du stille spørsmål til sjefen for den norske håndballjentene, Thorir Hergeirsson, som kanskje har et problem med hvem han skal heie på ettersom han kommer fra sagaøya.

Gå inn her: Island-tapet kast for kast

Bare proffer

Olafur Indridi Stefansson

Olafur Indridi Stefansson er en legende i islandsk håndball

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Ser man på de to troppene, så er det lett å gi Hedin rett. Av de 16 islandske spillerne spiller 12 i Tyskland, 3 i Danmark og 1 i Sveits. Yngste mann i troppen er 23, nest yngst er 25. Og som den store lederen har de "legenden" Olafur Stefansson.

Over 300 landskamper og 1400 landslagsmål er imponerende sifre for 37-åringen. Stefansson har spilt i utlandet siden 1996 i Tyskland og storklubben Ciudad Real i Spania. Nå er han i Rhein-Neckar Löwen, sammen med Bjarte Myrhol og Børge Lund.

Hvem vinner kampen? Diskuter nederst i saken!

Færreproffer

I den norske troppen finner vi en 17-åring, Eivind Tangen, og to 21-åringer, Christoffer Rambo og Espen Lie-Hansen. 5 spillere er i den danske serien, 5 hjemme i Norge, 3 spiller i Tyskland, 2 i Spania og 1 i Polen. Men det hører med til historien at både Kjetil Strand, Erlend Mamelund og Einar Sand Koren, som nå spiller i Norge, har proffopphold i utlandet bak seg.

-Gutser like mye som Island

For utenforstående kan det virke som om de islandske spillerne har mer å gi enn sine norske kollegaer. De vil vinne, uansett motstander og situasjon i kampene. Hele tiden. Og hardt arbeid slår talent hver gang, sies det. Men Hedin kjøper ikke teorien om at de islandske spillerne blør mer for drakta enn det Norge gjør.

- Nei, det stemmer ikke. Men de har som sagt to like gode seksere, det betyr at når de som starter blir slitne, har de 6 like gode spillere som kommer inn. Derfor virker det som om de aldri går tomme for krefter.

Taktikk?

Om Hedin sier det han gjør ut fra taktiske hensyn vites ikke. Kanskje vil han bare legge favorittstempelet på islendingene før kveldens viktige VM-kamp? Og vår svenske landslagssjef har overhodet ikke tapt på forhånd. Han er fast i troen på at norsk seier i kveld er fullt mulig.

Om det slår til, hører du på NRK P1 i kveld fra klokka 1903.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart