NRK Meny
Normal

Hedin ferdig som landslagstrener

Robert Hedin gir seg som landslagstrener for de norske håndballherrene etter over fem år i sjefsstolen. Svensken hadde to år igjen av kontrakten sin. Et skuffende EM i januar ble utslagsgivende for Hedin.

Robert Hedin

Robert Hedin har vært norges håndballsjef i fem og et halvt år. Nå har han sagt opp.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Dette melder Norges Håndballforbund på sine hjemmesider.

– Det var mye støy under EM, og jeg begynte å tenke på det allerede etter EM at det kanskje kunne være det beste å gå, uttaler Hedin til NRK i dag.

Han benekter at det presset som har vært på ham har vært utslagsgivende. 48-åringen presiserer at dette er en avgjørelse tatt kun for lagets beste og handler ikke om ham eller forbundet.

– Jeg har ikke følt noe press fra noen på dette, og det er min avgjørelse. Laget trenger «lugn og ro» rundt seg når de så fort går inn i en viktig VM-kvalifikasjon, kommenterer Hedin som nå drar på ferie med familien.

– Dette er en avgjørelse som føles helt riktig, avslutter svensken til NRK.

NRK-ekspert: – Det er helt riktig at han går av

Øystein Havang

NRKs ekspert Øystein Havang mener det var riktig av Hedin å trekke seg.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Øystein Havang, tidligere landslagsspiller og nå NRKs håndballekspert, sier i etterkant av Hedins avgang at det var en riktig avgjørelse at Hedin nå går.

– Sett i lys av resultater som har blitt oppnådd og de signaler som har kommet synes jeg det er helt riktig at han går.

Havang mener det ikke var spesielt overraskende at Hedin nå går av som landslagstrener.

– Litt varslet avgang ut fra de resultatene han har oppnådd de siste mesterskapene og da særlig det siste mesterskapet i Danmark, avslutter Havang.

Ole Erevik: – Ikke vært noe oppvaskmøte

Den rutinerte håndballkeeperen Ole Erevik som spilte under Hedin i EM i Danmark, fikk først beskjed via media at Hedin hadde trukket seg som landslagssjef. På telefon til NRK.no sier han at det ikke var noe felles oppvaskmøte i etterkant av mesterskapet.

– Vi hadde ikke noe oppvaskmøte etter mesterskapet. Jeg foretok min evaluering per telefon etter EM, men ikke noe mer enn det. Jeg regner med spillerrådet hadde et større evalueringsmøte, men ut over dette ønsker jeg ikke å kommentere mer, var Ereviks beskjed.

Kristian Kjelling sier i en SMS til NRK at han ikke har noen kommentar til Hedins avgang. Kjelling har vært en av de største stjernene til Norge de siste årene under Robert Hedins ledelse.

Spillerne ville evaluere Hedin etter EM

Etter at håndballgutta endte på en skuffende 14.-plass i EM i Danmark ønsket de norske håndballguttene å lufte sin frustrasjon uten Hedin til stede.

– Spillerne skal få si det de har på hjertet og vi skal lytte, uttalte generalsekretær i håndballforbundet Erik Langerud til NRK like etter mesterskapet.

Robert Hedin bekrefter at det skuffende mesterskapet i Danmark var utslagsgivende for avgjørelsen.

– Det var store forventninger fra omverdenen til laget foran EM i Danmark. Tilsvarende hadde vi også store forventninger til oss selv, sier Robert Hedin i en pressemelding fra håndballforbundet. Til tross for en meget tøff innledende pulje var vår målsetting å gå videre til hovedrunden. Dette lykkes vi ikke med, og igjen med minste mulige margin, avslutter han.

Jobben med å finne en erstatter starter umiddelbart

Forbundet opplyser at arbeidet med å finne en erstatter til Hedin starter umiddelbart. Generalsekretær Erik Langerud sier at det «innebærer en kortsiktig løsning frem til og med kampen mot Østerrike i juni, og i etterkant av dette en mer langsiktig løsning.»


Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag