Hazard knuste Ungarn på egen hånd: – Ren og skjær kunst!

Verdensstjernen Eden Hazard har hatt en tung, tung sesong for Chelsea. I kveld slo han tilbake med EMs kanskje beste kamp av en enkeltspiller.

MAGISK: Eden Hazard feirer sin herlige scoring på søndag.

– Han har spilt en kamp til ti i karakter. Det er helt utrolig, en fantastisk prestasjon. Det er ren og skjær kunst, sier ekspertkommentator Karl Petter Løken.

Lille Eden Hazard har vært en av verdens største fotballstjerner i flere år nå, men denne sesongen har han vært en skygge av seg selv. Det gikk rett vest både med Chelsea og med han personlig i Premier League i år, og han har ikke briljert skikkelig i EM.

Før i kveld.

– Fort gjort å bli historieløs

Den 173 centimeter høye beligieren var banens soleklart beste spiller da Belgia slo Ungarn 4-0.

– Når han er i form er han verdens beste spiller, sier keeper Thibaut Courtois.

Kapteinen var allerede i en klasse for seg i første omgang, selv om det var Toby Alderweireld som scoret 1-0-målet. Og i andre omgang tok det helt av for Hazard. Han leverte dribling på dribling, og kronet det hele med en magisk målgivende pasning og en briljant scoring.

– Det er fort gjort å bli historieløs, men det er veldig sjelden én spiller er så mye bedre enn resten. Og det er mange spillere i verdensklasse her. Når man ser på den klasseforskjellen, så er det helt enormt det Hazard har gjort i dag, sier Løken.

Spilte pasning til seg selv

Kampens store prestasjon kom i det 78. minutt, da Hazard spilte det som alle trodde var en pasning - men som egentlig var et rykk. Chelsea-spilleren løp opp sin egen pasning og serverte lagkmopis Michy Batshuayi på åpent mål. Rykket i seg selv er verdt å se videoen for:

Michy Batshuayi. Hazard sender en strålende pasning, til seg selv (!) før han slår ballen inn foran mål. Der står innbytter Batshuayi og setter kula upresset i det nærmest åpne målet!

To minutter senere gikk Hazard hele veien selv og avsluttet et strålende dribleraid med et lavt skudd i hjørnet, et av EMs beste solomål:

For en kamp av Eden Hazard! Han setter fart, drar seg inn foran boksen på 16-17 meter og avslutter nede i lengste hjørne!

– Dette er noe av det største jeg har sett av en enkeltspiller på lang, lang tid!, ropte radiokommentator Olav Traaen.

– En gigant

Hazard ble byttet ut rett etter scoringen, med fine tall på samvittigheten: Han driblet elleve motstandere, skapte fire sjanser og traff med 90 prosent av pasningene sine.

Laster Twitter-innhold

Hazard har nå like mange målgivende pasninger i EM som han hadde i hele Premier League-sesongen for Chelsea.

Belgias Yanick Ferreira-Carrasco satte inn 4-0 uten kapteinen på banen, men det var ingen tvil om hvem som var dagens spiller.

– Han var en gigant på banen i dag, lille Hazard, sier Karl Petter Løken.

Toby Alderweireld. de Bruyne slår frisparket mot bakre. Der går både Lukaku og Alderweireld opp. sistnevnte stanger ballen i nota bak Kirlay!

Se 1-0-målet.

Yannick Ferreira-Carrasco. Flott kontring av Belgia. Alene med keeper gjør Carrasco ingen feil!

Se 4-0-målet.

• Verstappen vant i Kina

Max Verstappen vant Formel-1-sprinten i Kina natt til lørdag norsk tid.

Han slo Lewis Hamilton med 13,043 sekunder.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».