NRK Meny
Normal

Havnet på samme rom - lek avgjorde operasjonstid

Samme skade, samme rom og samme sykepleier. Gårsdagens ulykkesfugler har det tydeligvis også morsomt på sykehuset.

ulykkesfugler

DELTE PÅ FAEBOOK: Georg Streitberger la ut dette bildet på sine facebooksider søndag.

Dramatikken var stor under gårsdagens utfor i Kitzbuhel. Først falt østerrikske Georg Streitberger og måtte bli hentet ut av den beryktede utforbakken. For han lagkamerat Florian Scheiber gikk det galt allerede i prøveomgangen.

Delte godt humør

Deretter var det Aksel Lund Svindal sin tur. Som sine forgjengere endte han rennet ved å fly gjennom luften, før han traff sikkerhetsnettet, i akkurat den samme svingen som de andre.

Normannen beroliget de fleste, da han selv reiste seg opp og gikk ut av bakken. Han ble så fløyet rett til Innsbruck MR-undersøkelse. Deretter kom beskjeden om at korsbåndet er røket og sesongen er over.

Men de tre konkurrentene velger å se det positive i den nok så kjedelige situasjonen. Søndag la Streitberger ut dette bildet på sin offesielle facebook-side med teksten:

Samme kompression, samme skade, samme rom!!! Og samme sykepleier! Men vi har det moro.

Georg Streitberger

Bildet har fått en enorm respons og er både likt og delt av mange tusen. Og både norsk og internasjonal presse har omtalt saken.

Morsom video

Senere søndag kveld fulgte Svindal opp med en ny post fra sykesenga. Både på Facebook, Instagram og Twitter.

«Når en gjeng med utforkjørere havner på det samme sykehuset samtidig. Og du gjør saks, stein, papir om hvem som få opereres først :)», skriver Svindal.

I videoen som følger med, ser man at nordmannen taper «leken» mot Streitberger, men han ser ut til å ta det hele med et stort smil.

Laster Instagram-innhold

Allerede søndag morgen, ble det kjent at Svindals operasjon var vellykket. Han reiser tilbake til Norge så fort det lar seg gjøre, for å starte rehabiliteringen.

Ute i ni til 12 måneder

Det var kirurgen Christian Fink som opererte Svindal lørdag. Det er samme mann som hjalp han tilbake etter akillesskaden i 2014.

– Han er ute i ni til 12 måneder. Vi har god erfaring med dette, men det er en lang prosess. Vi vet han er i de beste hender. Vi har tillit og god kontakt med sykehuset fra før, sa sportssjef Claus Ryste til NRK i går.

Siste nytt

 • Ingen norsk finale i svømme-EM

  Verken Markus Lie eller Emilie Nyenget Løvberg klarte å ta seg videre til finale på dagens øvelser i svømme-EM.

  Lie var på andreplass etter andre veksling, men endte til slutt på en femteplass i sin semifinale. Løvberg satte personlig rekord på 57. 96, men endte på syvendeplass i sin semifinale.

  Emilie Løvberg
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • God norsk førsteomgang

  De norske hopperne har startet meget godt i dagens konkurranse i stor bakke i Engelberg.

  Anders Fannemel leder konkurransen med et hopp på 133 meter, og Robert Johansson deler andreplassen med japanske Kobayashi etter et hopp på 128 meter.

  Finland Ski Jump
  Foto: Martti Kainulainen / AP
 • Lie og Løvberg til semifinale

  Markus Lie og Emilie Nyenget Løvberg er klare for semifinale i kortbane-EM i svømming. Løvberg svømte inn til 58,05 og fjerdeplass på 100 meter butterfly, mens Lie ble nummer to i sitt heat på 100 meter medley med 53,06.

  Lie
  Foto: Jessica Gow/TT, Jessica Gow / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal