NRK Meny
Normal

Havnet på samme rom - lek avgjorde operasjonstid

Samme skade, samme rom og samme sykepleier. Gårsdagens ulykkesfugler har det tydeligvis også morsomt på sykehuset.

ulykkesfugler

DELTE PÅ FAEBOOK: Georg Streitberger la ut dette bildet på sine facebooksider søndag.

Dramatikken var stor under gårsdagens utfor i Kitzbuhel. Først falt østerrikske Georg Streitberger og måtte bli hentet ut av den beryktede utforbakken. For han lagkamerat Florian Scheiber gikk det galt allerede i prøveomgangen.

Delte godt humør

Deretter var det Aksel Lund Svindal sin tur. Som sine forgjengere endte han rennet ved å fly gjennom luften, før han traff sikkerhetsnettet, i akkurat den samme svingen som de andre.

Normannen beroliget de fleste, da han selv reiste seg opp og gikk ut av bakken. Han ble så fløyet rett til Innsbruck MR-undersøkelse. Deretter kom beskjeden om at korsbåndet er røket og sesongen er over.

Men de tre konkurrentene velger å se det positive i den nok så kjedelige situasjonen. Søndag la Streitberger ut dette bildet på sin offesielle facebook-side med teksten:

Samme kompression, samme skade, samme rom!!! Og samme sykepleier! Men vi har det moro.

Georg Streitberger

Bildet har fått en enorm respons og er både likt og delt av mange tusen. Og både norsk og internasjonal presse har omtalt saken.

Morsom video

Senere søndag kveld fulgte Svindal opp med en ny post fra sykesenga. Både på Facebook, Instagram og Twitter.

«Når en gjeng med utforkjørere havner på det samme sykehuset samtidig. Og du gjør saks, stein, papir om hvem som få opereres først :)», skriver Svindal.

I videoen som følger med, ser man at nordmannen taper «leken» mot Streitberger, men han ser ut til å ta det hele med et stort smil.

Laster Instagram-innhold

Allerede søndag morgen, ble det kjent at Svindals operasjon var vellykket. Han reiser tilbake til Norge så fort det lar seg gjøre, for å starte rehabiliteringen.

Ute i ni til 12 måneder

Det var kirurgen Christian Fink som opererte Svindal lørdag. Det er samme mann som hjalp han tilbake etter akillesskaden i 2014.

– Han er ute i ni til 12 måneder. Vi har god erfaring med dette, men det er en lang prosess. Vi vet han er i de beste hender. Vi har tillit og god kontakt med sykehuset fra før, sa sportssjef Claus Ryste til NRK i går.

Siste nytt

 • Sarpsborg vil ha 8000 sitteplasser

  Sarpsborg er kun to kamper mot Maccabi Tel-Aviv unna gruppespillet i Europaligaen. Østfoldklubben planlegger stadionutvidelse hvis den kommer over siste hinder. Klubben vil da øke stadionkapasiteten fra nåværende 6863 til 8000 sitteplasser.

  UEFA Europa League-kvalifisering: Sarpsborg 08 - St. Gallen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Zlatan nekter å spille

  Los Angeles Galaxy må greie seg uten Zlatan Ibrahimovic i helgens bortekamp mot Seattle Sounders i MLS. Årsaken er at oppgjøret spilles på kunstgress. – Fotball ble ikke skapt for å bli spilt på kunstgress, sier spissveteranen til Los Angeles Times.

  Minnesota United Galaxy Soccer
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP
 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Aquabike, finaler
NM-veka
NM-veka: Aquabike og speedcross
NM-veka: Aquabike
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting