NRK Meny
Normal

Haver-Løseth: – Det gjelder ikke å bli stressa når det kjører noen ved siden av

Alpineliten møtes mandag til verdenscuprenn i parallellslalåm i Holmenkollen og alpinjentene er klare for å gi jernet.

Prøvekjøring i Holmenkollen

HJEMMEBANE: Nina Haver-Løseth testet løypene i Holmenkollen før jul.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Nina Haver-Løseth (28) er blant dem som skal i aksjon når det arrangeres verdenscuprenn i parallellslalåm i Holmenkollen 1. januar.

Jeg har veldig lyst til å kjøre fort her. Jeg tror det blir et spesielt arrangement for vår del. Jeg må kjøre solid og finne fighteren i meg. Det gjelder ikke å bli stressa når noen kjører ved siden av deg, sier Haver-Løseth.

I følge startlistene som ble lagt ut nettsidene til Det internasjonale skiforbundet (FIS) møter Haver-Løseth lagvenninne Maren Skjold til duell i parallellslalåm.

Verdenscuprennet kan du se på NRK1 kl:16.00.

Disse nordmennene skal i aksjon:

 • Kjetil Jansrud
 • Henrik Kristoffersen
 • Nina Haver-Løseth
 • Maren Skjold

Endelig løsnet det

Etter en litt trå start på sesongen løsnet det for Haver-Løseth i storslalåmrennet i Courchevel i Frankrike 19. desember.

– Det har tatt meg litt tid å finne formen i år. Nå fikk jeg en fin femteplass i Courchevel og det var godt. Det er hundre kilo av skuldrene. Det viktigste for meg var at jeg fant den gode gamle skikjøringen igjen og at jeg hadde lyst til å kjøre fort, sier Haver-Løseth.

Spjelkavikjenta, som nylig ble tatt ut til OL sammen med Ragnhild Mowinckel, er stolt over det laget alpinjentene har klart å bygge opp over de to-tre siste årene.

– Det er godt å se at man begynner å se resultater av det. Vi har jobbet systematisk over flere år nå. Det er ekstra kjekt at flere begynner å gjøre det bra, sier 28- åringen.

null

KARRIEREBESTE: Maren Skjøld noterte karrierebeste med en fjerdeplass 20. desember. Nå ser hun fram til verdenscup i Holmenkollen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Alt kan skje

Lagvenninne Maren Skjøld (24) kom seg helt til semifinalen i verdenscuprennet i parallellslalåm 20. desember og noterte karrierebeste med fjerdeplass. Hun er også glad for at jentene nå har klart å bygge et godt lag.

– Vi gir full gass på trening og vi trener steinhardt alle sammen. Vi pusher hverandre godt og gir hverandre konstruktive tilbakemeldinger. Det er veldig kult at vi jentene også begynner å komme opp, sier hun.

Nå er jentene klare for å gi alt i Holmenkollen.

– Først må jeg kvalifisere meg og når jeg har klart det, kan alt skje. Parallell er parallell. Det er bare å få på plass de siste detaljene, sier Gjøvik-jenta.

Siste nytt

 • Beste norske på 19. plass

  Marte Olsbu ble beste norske på 19. plass under jaktstarten i Holmenkollen, 1.35 minutter bak vinneren. Ingrid Landmark Tandrevold ble nest beste norske på 23. plass. De norske startet for langt bak til å kunne prege rennet. – Å skyte 18 treff etter en dårlig start tidligere her i Holmenkollen, er jeg fornøyd med. Jeg reiser herfra med en god følelse nå, sier Olsbu. Darja Domratsjeva gikk fra Anastasia Kuzmina inn mot siste runden på stadion og vant.

  Fellesstart 12,5 km skiskyting kvinner
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Tre forfall til landslaget

  Tre spillere har meldt forfall til de kommende landskampene mot Albania og Australia, melder Norges Fotballforbund. Joshua King, Alexander Sørloth og Haitam Aleesami går ut av troppen. Inn kommer Ola Kamara (bildet) og Fredrik Gulbrandsen.

  Privatlandskamp i fotball herrer: Slovakia - Norge
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • USA tok gull i kjelkehockey

  USA slo Canada i finalen etter en ellevill snuoperasjon. På stillingen 1-0 til Canada, og med 37 sekunder igjen, utlignet amerikanerne, og sikret ekstraomganger. Der snappet de gullet etter mål av Declan Farmer.

  Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale alpint: Storslalåm, kvinner
V-cupfinale alpint: Slalåm, menn
Sportssøndag: V-cup skiskyting og alpint
V-cup kombinert: Hopp
V-cupfinale alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
Avslutningsseremoni Paralympics
V-cupfinale skøyter
V-cupfinale skøyter: 500 m kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale skøyter: 500 m menn
V-cupfinale alpint: Slalåm 2. omgang, menn