NRK Meny
Normal

Haver-Løseth: – Det gjelder ikke å bli stressa når det kjører noen ved siden av

Alpineliten møtes mandag til verdenscuprenn i parallellslalåm i Holmenkollen og alpinjentene er klare for å gi jernet.

Prøvekjøring i Holmenkollen

HJEMMEBANE: Nina Haver-Løseth testet løypene i Holmenkollen før jul.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Nina Haver-Løseth (28) er blant dem som skal i aksjon når det arrangeres verdenscuprenn i parallellslalåm i Holmenkollen 1. januar.

Jeg har veldig lyst til å kjøre fort her. Jeg tror det blir et spesielt arrangement for vår del. Jeg må kjøre solid og finne fighteren i meg. Det gjelder ikke å bli stressa når noen kjører ved siden av deg, sier Haver-Løseth.

I følge startlistene som ble lagt ut nettsidene til Det internasjonale skiforbundet (FIS) møter Haver-Løseth lagvenninne Maren Skjold til duell i parallellslalåm.

Verdenscuprennet kan du se på NRK1 kl:16.00.

Disse nordmennene skal i aksjon:

 • Kjetil Jansrud
 • Henrik Kristoffersen
 • Nina Haver-Løseth
 • Maren Skjold

Endelig løsnet det

Etter en litt trå start på sesongen løsnet det for Haver-Løseth i storslalåmrennet i Courchevel i Frankrike 19. desember.

– Det har tatt meg litt tid å finne formen i år. Nå fikk jeg en fin femteplass i Courchevel og det var godt. Det er hundre kilo av skuldrene. Det viktigste for meg var at jeg fant den gode gamle skikjøringen igjen og at jeg hadde lyst til å kjøre fort, sier Haver-Løseth.

Spjelkavikjenta, som nylig ble tatt ut til OL sammen med Ragnhild Mowinckel, er stolt over det laget alpinjentene har klart å bygge opp over de to-tre siste årene.

– Det er godt å se at man begynner å se resultater av det. Vi har jobbet systematisk over flere år nå. Det er ekstra kjekt at flere begynner å gjøre det bra, sier 28- åringen.

null

KARRIEREBESTE: Maren Skjøld noterte karrierebeste med en fjerdeplass 20. desember. Nå ser hun fram til verdenscup i Holmenkollen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Alt kan skje

Lagvenninne Maren Skjøld (24) kom seg helt til semifinalen i verdenscuprennet i parallellslalåm 20. desember og noterte karrierebeste med fjerdeplass. Hun er også glad for at jentene nå har klart å bygge et godt lag.

– Vi gir full gass på trening og vi trener steinhardt alle sammen. Vi pusher hverandre godt og gir hverandre konstruktive tilbakemeldinger. Det er veldig kult at vi jentene også begynner å komme opp, sier hun.

Nå er jentene klare for å gi alt i Holmenkollen.

– Først må jeg kvalifisere meg og når jeg har klart det, kan alt skje. Parallell er parallell. Det er bare å få på plass de siste detaljene, sier Gjøvik-jenta.

Siste nytt

 • Lindelöf må stå over for Sverige

  Victor Nilsson Lindelöf er blitt sjuk og kan derfor ikkje spele Sverige si VM-opning mot Sør-Korea. Det melder Expressen. Pontus Jansson tek Manchester United-spelaren sin plass i midtforsvaret.

  Victor Nilsson Lindelöf før landskampen mot Norge i juni.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Brækhus boksar i Moskva

  Cecilie Brækhus (36) skal for første gong bokse i Aust-Europa. Det skjer 21. juli når ho boksar siste oppvarmingskamp før Oleksandr Usyk og Murat Gassiev skal gjere opp om VM-beltet, melder VG. Brækhus sin motstandsar blir Inna Sagajdakovskaja.

  Brækhus bokser i Los Angeles.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Salah klar til dyst mot Russland

  Mohamed Salah er endelig klar for VM-debut når Egypt går for seier mot høytflygende russere i St. Petersburg tirsdag. – Han spiller kampen etter å ha deltatt i to treningsøkter, sier en talsmann for Egypt-troppen, ifølge nyhetsbyrået DPA.

  TOPSHOT-FBL-WC-2018-MATCH2-EGY-URU
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Belgia - Panama
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
Best i verden: Tidenes fotball-VM