Haver-Løseth: – Det gjelder ikke å bli stressa når det kjører noen ved siden av

Alpineliten møtes mandag til verdenscuprenn i parallellslalåm i Holmenkollen og alpinjentene er klare for å gi jernet.

Prøvekjøring i Holmenkollen

HJEMMEBANE: Nina Haver-Løseth testet løypene i Holmenkollen før jul.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Nina Haver-Løseth (28) er blant dem som skal i aksjon når det arrangeres verdenscuprenn i parallellslalåm i Holmenkollen 1. januar.

Jeg har veldig lyst til å kjøre fort her. Jeg tror det blir et spesielt arrangement for vår del. Jeg må kjøre solid og finne fighteren i meg. Det gjelder ikke å bli stressa når noen kjører ved siden av deg, sier Haver-Løseth.

I følge startlistene som ble lagt ut nettsidene til Det internasjonale skiforbundet (FIS) møter Haver-Løseth lagvenninne Maren Skjold til duell i parallellslalåm.

Verdenscuprennet kan du se på NRK1 kl:16.00.

Disse nordmennene skal i aksjon:

 • Kjetil Jansrud
 • Henrik Kristoffersen
 • Nina Haver-Løseth
 • Maren Skjold

Endelig løsnet det

Etter en litt trå start på sesongen løsnet det for Haver-Løseth i storslalåmrennet i Courchevel i Frankrike 19. desember.

– Det har tatt meg litt tid å finne formen i år. Nå fikk jeg en fin femteplass i Courchevel og det var godt. Det er hundre kilo av skuldrene. Det viktigste for meg var at jeg fant den gode gamle skikjøringen igjen og at jeg hadde lyst til å kjøre fort, sier Haver-Løseth.

Spjelkavikjenta, som nylig ble tatt ut til OL sammen med Ragnhild Mowinckel, er stolt over det laget alpinjentene har klart å bygge opp over de to-tre siste årene.

– Det er godt å se at man begynner å se resultater av det. Vi har jobbet systematisk over flere år nå. Det er ekstra kjekt at flere begynner å gjøre det bra, sier 28- åringen.

null

KARRIEREBESTE: Maren Skjøld noterte karrierebeste med en fjerdeplass 20. desember. Nå ser hun fram til verdenscup i Holmenkollen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Alt kan skje

Lagvenninne Maren Skjøld (24) kom seg helt til semifinalen i verdenscuprennet i parallellslalåm 20. desember og noterte karrierebeste med fjerdeplass. Hun er også glad for at jentene nå har klart å bygge et godt lag.

– Vi gir full gass på trening og vi trener steinhardt alle sammen. Vi pusher hverandre godt og gir hverandre konstruktive tilbakemeldinger. Det er veldig kult at vi jentene også begynner å komme opp, sier hun.

Nå er jentene klare for å gi alt i Holmenkollen.

– Først må jeg kvalifisere meg og når jeg har klart det, kan alt skje. Parallell er parallell. Det er bare å få på plass de siste detaljene, sier Gjøvik-jenta.

Siste nytt

 • Barcelona unngjekk sjokktap

  Barcelona fekk ein tidleg kalddusj då Domingos Duarte sende gjestane Granada i føringa etter to minutt i kveldens kamp i den spanske toppserien.

  Heilt på tampen av kampen sørga Ronald Araújo for å berge Barcelona frå eit pinleg heimetap.

  Uavgjortresultatet gjer at Barcelona står med åtte poeng etter fire kampar. Katalanarane fekk nyleg bank av Bayern München i meisterligaen, men i La Liga er dei framleis utan tap.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Vurderar klubbyte for Bohinen

  Emil Bohinen slit med å få speletid etter millionovergangen til CSKA Moskva. No meiner pappa, Lars Bohinen, at sonen må vurdere å skifte klubb.

  – Han er jo ikkje nøgd med å ikkje spele og meiner han er god nok, seier han til NRK.

  22-åringen har ikkje starta ein kamp for sitt russiske lag sidan 25. juli. I kveldens kamp mot Spartak Moskva vart han bytta inn etter 65 minutt, men rakk ikkje å markere seg bortsett frå eit gult kort.

  – Viss situasjonen ikkje endrar seg før neste overgangsvindauge, så må vi jo sjå på andre løysningar. Han må jo spele, seier pappa-Lars.

  Emil Bohinen
  Foto: Gorm Kallestad / NTB
 • Satsar vidare på unge talent

  Vålerenga forlenga med unggutane Jacob Dicko Eng (17) og Seedy Jatta (18). Det opplyser klubben i ei pressemelding.

  Dei to har i år fått sjansen både i Eliteserien og i sommarens europakvalifisering.

  Dicko Eng vart henta frå Lyn i januar, men spelte seg raskt inn på A-laget. Jatta har vore involvert i 17 A-lagskampar denne sesongen, og fekk sitt første mål borte mot Stabæk.

  Dicko Eng har signert ein kontrakt som varer til juli 2024, medan Jatta har forlenga til sommaren 2025.

  Eliteserien fotball 2021: Stabæk - Vålerenga (0-2)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal