Hopp til innhold

Håvard Tveite er død

Håvard Tveite, en av Norges beste orienteringsløperne gjennom tidene, døde søndag etter lengre tids sykdom, 59 år gammel.

Tveite tok i alt 16 individuelle NM-gull, samt fire i stafett, og topper fortsatt orienteringens NM-adelskalender. Han fikk kongepokalen i orientering i 1990 og 1995.

Tveite vant verdenscupen i orientering sammenlagt i 1990. Han tok bronse på langdistansen i VM 1989, og tok fire VM-medaljer i stafett: gull i 1987 og 1989, sølv i 1991 og bronse i 1997.

Håvard Tveite
Foto: Harald Andresen / NTB

Siste nytt

 • Mol og Sørum herjet med svenskene – kjemper om ti millioner

  Anders Mol og Christian Sørum lekte seg tidvis med det svenske vidunderparet David Åhman og Jonatan Hellvig i verdenstourfinalen i sandvolleyball torsdag.

  Mol og Sørum vant 2-0 i strake sett ette to ganger 21-16.

  Den norske superduoen viste innledningsvis spill i verdensklasse og var helt overlegne i det første settet. Der ledet de 10-7, 13-8, 15-10 og 18-12, før det til slutt endte med 21-16.

  Oppgjørene mellom Norge og Sverige kan bli legendariske i flere år framover. Lagene hadde møtt hverandre seks ganger før torsdagens oppgjør i Doha, Qatar. Første gang de møttes var i EM-semifinalen i München i 2022. Da sjokkerte de unge svenskene med seier, og Mol og Sørum måtte nøye seg med bronsefinale. Den vant de. (NTB)

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Bodø/Glimt utestenger person i 30 kamper for rasisme

  En person er ilagt 30 kampers utestengelse fra Aspmyra stadion etter å ha kommet med rasistiske ytringer under en kamp mot Besiktas i oktober.

  Det opplyser eliteserieklubben på sine nettsider torsdag.

  I en oppdatering heter det at personen ble informert om Glimt-ledelsens beslutning onsdag. Straffen er den strengeste i klubbens sanksjonsreglement.

  Tilropene som fant under kampen mot Besiktas skal ifølge årets seriemester ha kommet fra en tribunedel hvor en ikke navngitt bedrift hadde kjøpt billetter.

  «Bedriften er på ingen måte direkte tilknyttet Bodø/Glimt som partner. Personen er heller ikke fast sesongkortinnehaver», skriver Glimt.

  Klubben har konkludert med at den aktuelle personen oppførte seg i strid med Glimts samarbeidsbestemmelser og sanksjonsreglement.

  «Klubben ser svært alvorlig på denne type hendelser, og det er avgjørende å ta et aktivt standpunkt mot rasisme og alle former for rasistiske ytringer og standpunkt som uttrykkes i forbindelse med klubb, spillere, dommere, publikum og ansatte eller arrangementer», skriver Glimt.

  Klubben understreker videre at den har nulltoleranse for rasisme på sine arrangementer. (NTB)

  EF7WKhOIjq4
  Foto: NTB
 • AN: Glimt-kaptein tilbake på trening

  Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg var tilbake på trening torsdag.

  Onsdag skrev NRK at landslagsspilleren er blitt syk tre dager før lørdagens cupfinale mot Molde, men torsdag skriver Avisa Nordland at 26-åringen var tilbake på treningsfeltet på Aspmyra.

  Heller ikke midtstopper Brede Moe var på trening onsdag, men ifølge AN trente Moe innendørs torsdag.

  Europa conference leauge gruppespill 2023: Bodø/Glimt - Lugano (5-2)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal