NRK Meny
Normal

Årets trener takket nei til Norges Friidrettsforbund

Håvard Tjørhom (34) var Norges Friidrettsforbunds førstevalg som sportssjef Ronny Nilsens etterfølger, men den tidligere landslagssjefen i alpint har takket nei til jobben.

Håvard Tjørhom

ETTERTRAKTET: Håvard Tjørhom valgte etter lengre tids samtaler med friidrettsforbundet å takke nei til jobben som sportssjef.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Det bekrefter Tjørhom selv overfor NRK.

– Det stemmer at jeg har vært i samtaler med friidrettsforbundet, men det endte med at jeg måtte takke nei av familiære årsaker, sier den tidligere alpintreneren.

Han ble forespeilet arbeidsoppgaver som ikke skulle ha med den tekniske treningen å gjøre, men friidrettsforbundet ønsket Tjørhoms kunnskap om idrettsforskning og samlingsplaner og hans erfaring i å sy sammen støtteapparat.

– Det var ikke noe lett valg. Samtalene har vært svært gode og jobben virker spennende, men timingen stemmer ikke optimalt, sier 34-åringen.

LES SAKEN: – Tjørhom blir vanskelig å erstatte

Familiehensyn

En tårevåt Tjørhom takket av som landslagssjef for Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Henrik Kristoffersen i vinter.

Etter fem år som trener for det suksessfulle alpinlandslaget valgte 34-åringen, som ble kåret til årets trener på idrettsgallaen i januar, å takke for seg av hensyn til familien.

250 reisedøgn i året sammen med alpinlandslaget ble for mye i lengden. Etter lengre tids samtaler med Norges Friidrettsforbund har den ettertraktede treneren besluttet at også det å ta over som sportssjef etter Ronny Nilsen, er en jobb som ikke passer ham.

Nilsen annonserte i april at han ønsker å sende stafettpinnen videre etter syv år i sportssjef-jobben.

– Jobben hadde krevd mye pendling og tilstedeværelse i Oslo. Den krever også at jeg går inn for det 110 prosent. I og med at jeg nå bor i Stavanger, hadde det blitt vanskelig. Jeg har sagt til meg selv at jeg i alle fall skal ha ett litt roligere år nå, så får vi se hva som skjer etter det, sier Tjørhom.

Holder døren åpen

Han utelukker imidlertid ikke at jobben kan bli aktuell ved en senere anledning.

– Ja, jobben kan i høyeste grad bli aktuell. Dersom det skulle passe slik, vil dette være interessant i framtiden, sier Tjørhom.

Han tror hans erfaring fra jobben med verdens beste alpinister kunne ha kommet godt i en sportssjef-stilling i friidrettsforbundet.

Jeg tror jeg kunne bidratt med mange gode erfaringer fra tiden i alpint, sier 34-åringen.

Tjørhom har nå takket ja til å bli idrettslærer ved Jåttå videregående i Stavanger.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag