NRK Meny
Normal

Årets trener takket nei til Norges Friidrettsforbund

Håvard Tjørhom (34) var Norges Friidrettsforbunds førstevalg som sportssjef Ronny Nilsens etterfølger, men den tidligere landslagssjefen i alpint har takket nei til jobben.

Håvard Tjørhom

ETTERTRAKTET: Håvard Tjørhom valgte etter lengre tids samtaler med friidrettsforbundet å takke nei til jobben som sportssjef.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Det bekrefter Tjørhom selv overfor NRK.

– Det stemmer at jeg har vært i samtaler med friidrettsforbundet, men det endte med at jeg måtte takke nei av familiære årsaker, sier den tidligere alpintreneren.

Han ble forespeilet arbeidsoppgaver som ikke skulle ha med den tekniske treningen å gjøre, men friidrettsforbundet ønsket Tjørhoms kunnskap om idrettsforskning og samlingsplaner og hans erfaring i å sy sammen støtteapparat.

– Det var ikke noe lett valg. Samtalene har vært svært gode og jobben virker spennende, men timingen stemmer ikke optimalt, sier 34-åringen.

LES SAKEN: – Tjørhom blir vanskelig å erstatte

Familiehensyn

En tårevåt Tjørhom takket av som landslagssjef for Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Henrik Kristoffersen i vinter.

Etter fem år som trener for det suksessfulle alpinlandslaget valgte 34-åringen, som ble kåret til årets trener på idrettsgallaen i januar, å takke for seg av hensyn til familien.

250 reisedøgn i året sammen med alpinlandslaget ble for mye i lengden. Etter lengre tids samtaler med Norges Friidrettsforbund har den ettertraktede treneren besluttet at også det å ta over som sportssjef etter Ronny Nilsen, er en jobb som ikke passer ham.

Nilsen annonserte i april at han ønsker å sende stafettpinnen videre etter syv år i sportssjef-jobben.

– Jobben hadde krevd mye pendling og tilstedeværelse i Oslo. Den krever også at jeg går inn for det 110 prosent. I og med at jeg nå bor i Stavanger, hadde det blitt vanskelig. Jeg har sagt til meg selv at jeg i alle fall skal ha ett litt roligere år nå, så får vi se hva som skjer etter det, sier Tjørhom.

Holder døren åpen

Han utelukker imidlertid ikke at jobben kan bli aktuell ved en senere anledning.

– Ja, jobben kan i høyeste grad bli aktuell. Dersom det skulle passe slik, vil dette være interessant i framtiden, sier Tjørhom.

Han tror hans erfaring fra jobben med verdens beste alpinister kunne ha kommet godt i en sportssjef-stilling i friidrettsforbundet.

Jeg tror jeg kunne bidratt med mange gode erfaringer fra tiden i alpint, sier 34-åringen.

Tjørhom har nå takket ja til å bli idrettslærer ved Jåttå videregående i Stavanger.

Siste nytt

 • Mørk krever 150 000 kr

  Nora Mørk fortsetter kampen mot dem som spredte hennes hackede mobilbilder. Nå har 15 personer fått brev om krav om å betale 150.000 kroner hver. Det skriver Dagbladet.

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Sannsynligvis Serie B for Zekhnini

  Rafik Zekhnini sliter tungt i Fiorentina. – Det er 90 prosent sikkert at han havner i Serie B etter jul, sier Fiorentina-ekspert Brandi de Leonardis. Telemarkingen har så godt som ikke vært å se i laget etter et innhopp i seriestarten, skriver NTB.

  Rafik Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Bonus på 105 000 kr lokker jentene

  Det er mye på spill for Norges håndballjenter i VM. En ny tittel er verdt 105 000 kroner for hver av spillerne, ifølge NTB. De får da 75 000 kroner for gullet og som ekstrabonus får de ytterlige 30 000 hver, siden laget da allerede er sikret plass i neste VM (Japan 2019).

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge