Hopp til innhold

Warholm hyller VM-debutant Ingvaldsens fantomløp: – Det er så sinnssykt bra

Håvard Bentdal Ingvaldsen gikk respektløst til verks i VM-debuten. Han smadret konkurrentene, satte norsk rekord, overrasket seg selv og imponerte Karsten Warholm.

Håvard Bentdal Ingvaldsen, Karsten Warholm

REAKSJON: Håvard Bentdal Ingvaldsen reagerte litt som Karsten Warholm etter seieren i VM-debuten.

Foto: NTB, Reuters

Den norske 20-åringen var råsterk fra bane åtte i VM-debuten på herrenes 400 meter og vant forsøksheatet med tiden 44.39. Det er norsk rekord.

– Det er ingen bedre følelse. Det viser at jeg har holdt formen bra gjennom hele sesongen. VM er det viktigste, så det er digg, sier Ingvaldsen til NRK.

Det er andre gang han setter norsk rekord i år.

Ingvaldsen forteller at han følte nesten at han måtte bremse, for «det skulle jo ikke gå så fort».

– Hva er det denne mannen er laget av? Vi har en mann som kan gjøre nesten hva som helst!, utbrøt NRK-kommentator Jann Post.

– Det er noe av det villeste jeg har sett, supplerte NRKs friidrettsekspert Christina Vukicevic Demidov.

Håvard Bentdal Ingvaldsen tok ny norgesrekord på 400 meter med tiden 44.39.

Håvard Bentdal Ingvaldsen tok ny norgesrekord på 400 meter med tiden 44.39.

Snuste på europarekord

Det er andre gang i år at Ingvaldsen setter norgesrekord på 400 meter. Under Bislett Games tidligere i sommer tok han Karsten Warholms rekord med en tid på 44.86.

Ingvaldsen var fryktelig nære europarekorden til Thomas Schönlebe. Den lyder på 44,33 og har stått siden september 1987. Da var ikke Ingvaldsen i nærheten av å være født engang.

– Det er jo nesten europarekord i forsøket. Det er ganske drøyt for å være ærlig, sier Ingvaldsen, mens smilet nesten går rundt.

Mari Ann Bentdal og Håvard Bentdal Ingvaldsen etter sistnevntes VM-debut
Foto: Anders Engeland / NRK

Etter fantomløpet fant Ingvaldsen og moren en gressflekk utenfor stadion i Budapest for å slappe av og reflektere litt.

Hylles av Warholm

Etter at Warholm selv hadde vært i aksjon på 400 meter hekk, der han cruiset inn til semifinaleplass, spurte NRK om han hadde fått med seg Ingvaldsens løp.

Det hadde han. Og Warholm smilte fra øre til øre.

Jeg så det før jeg gikk inn. Det er så sinnssykt bra det. Det er helt sykt. Å se Håvard løpe 44,39... Det er så fort det. Det er jo nesten den europarekorden som er legendarisk. Jeg håper han får en fin dag i dag, sier Warholm til NRK.

Her kan du for øvrig se Warholms løp:

Det har vært litt av en sommer for Moelven IL-løperen. Etter at han slettet Warholms norske rekord under Bislett Games løp han inn til EM-gull under U23-EM.

Så inntok han verdensscenen med et brak.

– Det er hinsides! Det er sjukt, sier mor og trener Mari Ann Bentdal, som knapt kunne tro sine egne øyne da sønnen løp inn til seier.

Skremmeskudd

Det kunne ikke Ingvaldsen heller, som reagerte på Karsten Warholm-vis da han passerte målstreken og så resultatlisten. Han tok hendene opp mot hodet, gapte og gliste.

Friidretts-VM 2023: Dag 2

FANTOMLØP: Her skjønner Håvard Bentdal Ingvaldsen hva han har levert i VM-debuten.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Jeg vet ikke hva jeg skal si eller hva som skjedde der ute. Jeg er litt i sjokk, sier Ingvaldsen til NRK.

20-åringen vant forsøksheatet med 0.48 ned til amerikanske Vernon Norwood og 0.75 ned til Jereem Richards fra Trinidad & Tobago.

– En historisk bragd i norsk friidrett, konstaterte NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal.

Nå er Ingvaldsen klar for semifinalene som løpes tirsdag og konkurrentene har blitt ettertrykkelig advart. Ingvaldsen er klar på at han ikke er tom.

– Jeg har ikke spydd enda. Jeg har heller ikke vært pinnestiv. Jeg tror jeg skal ha litt krutt igjen i semifinalen.

VM-drømmen knust for Jæger

Det gikk ikke like bra for Henriette Jæger, som fikk sin VM-drøm knust på kvinnenes 400 meter. Jæger endte på en fjerdeplass i sitt forsøksheat. Hun var hundredeler unna en semifinaleplass.

Friidretts-VM 2023: Dag 2. Henriette Jæger

NEDTUR: Henriette Jæger fikk VM-drømmen knust i forsøksheatet.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Etter fjerdeplassen var Jæger avhengig av å gå videre på tid, men hun endte seks hundredeler unna avansement. Tross karrierens nest beste løp, holdt det ikke for Jæger. Påfølgende heat var for raskt.

– Jeg er redd for at det er så nære man kan komme, kommenterte Jann Post.

– Jeg er litt småskuffa. Hundredeler unna semifinale. Det er litt kjedelig. Jeg løp mitt beste, så jeg kan ikke være altfor skuffet heller, sier Jæger til NRK.

Hun legger til:

– Jeg er alltid dårlig når jeg kommer i mål. Jeg spyr. Det er varmt her. Jeg blir svimmel. Jeg skjønte det ikke med en gang. Jeg så at tiden var grei, så jeg trodde jeg kom til å gå videre. Det er såpass harde konkurrenter her, så det holdt ikke denne gangen, sier Jæger.

Følg NRKs sending fra VM i Budapest her:

Siste nytt

 • BBC: Liverpool vil ha utlevert VAR-lydopptak

  Liverpool har levert inn en formell søknad om å få tilgang til lydopptakene av VAR-dommernes diskusjoner rundt lørdagens feilaktige annullering, melder BBC.

  Videodømmingen havnet i fokus da Liverpool-spiller Luis Diaz ble fratatt en scoring etter en drøy halvtime i Premier League-oppgjøret borte mot Tottenham lørdag kveld. Tottenham vant til slutt 2-1.

  I etterkant opplyste dommerforeningen PGMOL at annulleringen var feil, og at målet burde blitt stående. Tabben ble omtalt som en «betydelig menneskelig feil».

  Nå har Liverpool formelt bedt om å få utlevert lyden av VAR-dommernes samtaler i forbindelse med det som endte opp med å bli en tabbe. Det er ikke kjent om forespørselen vil bli etterkommet.

  Søndag kom Liverpool med en uttalelse der klubben kritiserte feilen i harde ordelag.

  «Vi aksepterer presset som dommerne jobber under, men det er meningen at VAR skal minske dette presset. Det er derfor utilfredsstillende at det ikke ble brukt god nok tid til å sikre at rett avgjørelse ble tatt», het det i meldingen.

  «At tabben allerede er kategorisert som en «betydelig menneskelig feil», er uakseptabelt. Alt skal gjennomgås for å finne ut hva som skjedde. Dette er svært viktig for VARs framtid, i og med at det berører alle klubber. All læring skal brukes til å sikre at slike feil aldri skjer igjen», skrev klubben videre.

  Samtidig varslet Liverpool at ytterligere skritt ville bli tatt i saken. (NTB)

  TZTQFvZHSkc
  Foto: AP
 • Ikonisk OL-stadion beordret stengt

  Olympiastadion i Aten, som ble bygget til sommerlekene i 2004, tvinges til å holde stengt som følge av at det er funnet rust langs det ikoniske buede taket.

  Arenaen med 70.000 sitteplasser er den største i Hellas og er kjent for den hvite stålkonstruksjonen som er designet av den spanske arkitekten Santiago Calatrava. Vegg i vegg ligger også den greske OL-velodromen.

  Nå er begge de to idrettsanleggene stengt ​​etter at de ikke kom gjennom en sikkerhetsinspeksjon som ble igangsatt i april i offentlig regi. Beslutningen ble tatt fredag. (NTB)

  8n3NT-8xyjI
  Foto: AP
 • Sveriges fotballforbund: Andersson gir seg som landslagssjef om Sverige ikke kommer til fotball-EM

  Ifølge Sveriges fotballforbund kommer Janne Andersson til å slutte som landslagssjef om Sverige mislykkes med å ta seg til fotball-EM i Tyskland neste år.

  Sverige sliter i EM-kvalifiseringen og er sju poeng bak Belgia og Østerrike i gruppe F med tre kamper igjen å spille.

  Sverige tapte overraskende 1-3 mot Østerrike hjemme i september og møter Belgia borte 16. oktober. Allerede etter den kampen kan sjansene være over, men Andersson er selv optimistisk.

  – Min tanke er at vi skal ta oss til EM, sier han. (NTB)

  Euro 2024 Qualifier - Group F - Sweden v Austria
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste