NRK Meny
Normal

– Trenerne og spillerne må ta et knallhardt oppgjør med seg selv

ÅLBORG (NRK.no): NRKs håndballekspert og tidligere landslagsspiller Øystein Havang mener landslaget må ta grep for å nærme seg verdenseliten de neste årene. Bjarte Myrhol mener det allerede er gjort.

Norge skuffer

De norske spillerne (f.v.) Magnus Gullerud, Christian O`Sullivan og Bjarte Myrhol depper etter kampen mot Ungarn. Den endte 26-26 og Norge røk dermed ut av håndball-EM.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Etter EM-exiten torsdag kveld er Havang tydelig på hva som blir landslagets første oppgave når de nå vender tilbake til hverdagen:

– Nå må det komme en tøff intern evaluering der både trenerne og spillerne tar et knallhardt oppgjør med seg selv for å finne ut om det er bra nok det de gjør, sier Havang.

Øystein Havang

NRKs håndballekspert Øystein Havang.

Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX / NTB scanpix

Han var selv tilstede i Aalborg torsdag og kommenterte Norges siste gruppespillkamp mot Ungarn for NRK P1. Norge måtte vinne for å avansere fra gruppespillet, men klarte ikke mer enn uavgjort mot Ungarn.

Dermed var EM-eventyret over før det hadde startet.

– Vi slår tilbake

– Vi møtte et bra ungarsk lag, men ikke et lag vi ikke kan ta, sa Norges beste strekspiller, Bjarte Myrhol, etter kampen.

Øystein Havang mener det må tas grep dersom man forventer at Norge skal nærme seg verdenseliten de nest årene.

– Har man som målsetting å en gang komme til en semifinalen er det klart vi må heve oss ganske mye. Da hjelper det i hvert fall ikke å bare komme til hovedrunden og akkurat nå er vi ikke der en gang, sier han.

Myrhol ser mer lyst på ting tross EM-exiten.

– Pila har pekt sakte, men sikkert oppover det siste halvåret så jeg tror vi slår tilbake, sier han.

Forventer endring

Havang på sin side forventer nærmest at det nå tas grep rundt landslaget.

– Det er knallhard jobbing over lang tid som gir resultater. Det er både spillemessige ting på banen og grep utenfor banen som nå må gjøres.

Siste nytt

 • Norendal brøt IOCs sponsorregler

  Silje Norendal (24) har en privat sponsoravtale med Under Armour og reklamerte synlig for utstyrsleverandøren under forrige ukes slopestylefinale, skriver TV2. Det er brudd på regelverket til IOC. Men det får ingen konsekvenser for snowboardstjernen.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Snowboard kvinner.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Skuffet Falk sendes hjem

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk får ikke gå flere distanser i OL. 28-åringen var langt nede etter å ha blitt vraket til stafetten lørdag. Anna Haag ble valgt foran løpere som Ida Ingemarsdotter og Falk på førsteetappen.

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD FRISTIL
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / NTB scanpix
 • Hockeylag får ikke lov å håndhilse

  USAs hockeylag har fått beskjed om å «fist-bumpe» med hverandre i stedet for håndhilse, for å unngå spredning av noroviruset, som er svært smittsomt. Så langt er det bekreftet 283 tilfeller smittet av viruset, som nå oppholder seg i karantene.

  Pyeongchang Olympics US Zapolski
  Foto: Peter Kneffel / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang