NRK Meny
Normal

– Trenerne og spillerne må ta et knallhardt oppgjør med seg selv

ÅLBORG (NRK.no): NRKs håndballekspert og tidligere landslagsspiller Øystein Havang mener landslaget må ta grep for å nærme seg verdenseliten de neste årene. Bjarte Myrhol mener det allerede er gjort.

Norge skuffer

De norske spillerne (f.v.) Magnus Gullerud, Christian O`Sullivan og Bjarte Myrhol depper etter kampen mot Ungarn. Den endte 26-26 og Norge røk dermed ut av håndball-EM.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Etter EM-exiten torsdag kveld er Havang tydelig på hva som blir landslagets første oppgave når de nå vender tilbake til hverdagen:

– Nå må det komme en tøff intern evaluering der både trenerne og spillerne tar et knallhardt oppgjør med seg selv for å finne ut om det er bra nok det de gjør, sier Havang.

Øystein Havang

NRKs håndballekspert Øystein Havang.

Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX / NTB scanpix

Han var selv tilstede i Aalborg torsdag og kommenterte Norges siste gruppespillkamp mot Ungarn for NRK P1. Norge måtte vinne for å avansere fra gruppespillet, men klarte ikke mer enn uavgjort mot Ungarn.

Dermed var EM-eventyret over før det hadde startet.

– Vi slår tilbake

– Vi møtte et bra ungarsk lag, men ikke et lag vi ikke kan ta, sa Norges beste strekspiller, Bjarte Myrhol, etter kampen.

Øystein Havang mener det må tas grep dersom man forventer at Norge skal nærme seg verdenseliten de nest årene.

– Har man som målsetting å en gang komme til en semifinalen er det klart vi må heve oss ganske mye. Da hjelper det i hvert fall ikke å bare komme til hovedrunden og akkurat nå er vi ikke der en gang, sier han.

Myrhol ser mer lyst på ting tross EM-exiten.

– Pila har pekt sakte, men sikkert oppover det siste halvåret så jeg tror vi slår tilbake, sier han.

Forventer endring

Havang på sin side forventer nærmest at det nå tas grep rundt landslaget.

– Det er knallhard jobbing over lang tid som gir resultater. Det er både spillemessige ting på banen og grep utenfor banen som nå må gjøres.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis