Havang: – Alt annet enn gull virker som et nederlag

HELSINGBORG/OSLO (NRK): Semifinaletapet i OL var et bittert nederlag for håndballandslaget. NRKs håndballekspert Øystein Havang mener Norge vil gjøre alt for å revansjere seg i EM.

Oftedal

BITRE MINNER: Nederlaget for Russland var tøft å takle for det norske laget.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Mandag kl. 20.45 går startskuddet for håndball-EM for Norge når laget møter Romania i Helsingborg.

– Det er liten tvil om at de legger et stort press på seg selv, alt annet enn gull virker som et nederlag for nøkkelspillerne, sier Havang.

Øystein Havang

NRKs håndballekspert Øystein Havang.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Mesterskapet i Rio endte med en skuffende bronsemedalje for håndballandslaget. Utrøstelige spillere ble sittende og gråte på banen da OL-gullet glapp etter semifinaletapet for Russland.

Nå er laget klare for å revansjere seg, mener Havang.

– Jeg tror det handler veldig om motivasjonen og viljen til å ta ut det lille ekstra når det står og vipper. Etter at de ikke var helt fornøyde etter OL, tror jeg at de er veldig revansjelystne. Hvis de treffer godt på taktikk, er de definitivt gode nok for gull, sier Havang.

– De erfarne drar lasset

Havang tror laget stiller godt forberedt, til tross for flere ferske spillere i troppen i dette mesterskapet.

– Jeg ser ikke at det er veldig mye svakere, i hvert fall. Det er fortsatt de erfarne nøkkelspillerne som drar lasset og så har de fått med seg noen spennende yngre spillere.

– Her er det fysikk og atletiske spillere som også kan gjøre en god jobb bakover, sier han.

Hergeirsson

Landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Foto: ROBERTO SCHMIDT / Afp

Landslagssjef Thorir Hergeirsson vet likevel at panikken fort kan bre seg blant de mer urutinerte spillerne.

– Blir det mye fokus på poeng og sluttresultat, så tar panikken folk fort. Det er heldigvis mange som har stått i dette før og de kan dele den erfaringen med de som er ferske.

– Jeg er spent på hele kampen og hvor fort vi kommer oss opp på det nivået vi liker å være på.

Superstjerne med problemer

Norge har slått Romania knepent i VM og OL det siste året.

Romanias superstjerne Cristina Neagu har imidlertid store helsebekymringer før EM-starten mot Norge. Hun pådro seg en smell i ankelen for ti dager siden. Det kommer på toppen av mer alvorlige skulder- og kneproblemer.

– Jeg har hatt en skulderskade som gjorde det umulig å trene for fullt de siste dagene. Jeg håper det blir ok, sa Neagu i en pressemelding fra den rumenske forbundet for få dager siden.

Thorir Hergeirsson regner likevel med at Cristina Neagu spiller mot Norge.

– Det tror jeg absolutt, men samtidig er det sånn at de spiller omtrent samme spillet med eller uten henne. Det handler om å ikke bli altfor opptatt av henne, men samtidig være klar over hennes styrke, påpeker han.

Cristina Neagu

Romanias stjernespiller Cristina Neagu skal være skadet.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Siste nytt

 • Kåret til Afrikas beste spiller

  Liverpool-profilen Mohamed Salah er for andre året på rad kåret til Afrikas beste fotballspiller av britiske BBC. 26-åringen slo Medhi Benatia, Kalidou Koulibaly, Thomas Partey og lagkamerat Sadio Mané i kampen om prisen.

  Foto: Francois Mori / AP
 • Tok ut 18-åring til VM

  18 år gamle Alexander Blonz er med i Christian Berges VM-tropp for det norske herrelandslaget i håndball. Ellers er alle stjernene med. Her er hele troppen: Målvakter: Torbjørn Bergerud, Espen Christensen. Bakspillere: Espen Lie Hansen, Christian O’Sullivan, Sander Sagosen, Gøran Johannesen, Magnus Fredriksen, Eivind Tangen, Kent Robin Tønnesen, Magnus Abelvik Rød. Linjespillere: Bjarte Myrhol, Magnus Gullerud, Henrik Jacobsen, Petter Øverby. Kantspillere: Kristian Bjørnsen, Kevin Gulliksen, Magnus Jønndal, Alexander Blonz

  Håndball. EHFs Euro Cup menn (1. runde). Norge Østerrike 43 - 31, Stjørdalshallen.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Johansson imponerte i Engelberg

  Robert Johansson var best av de norske hopperne i fredagens kvalifisering i Engelberg med en tredjeplass. Også de fem andre nordmennene får hoppe lørdag. Johansson slo til med 135 meter. Best i kvalifiseringen var verdenscupleder Ryoyu Kobayashi fra Japan.

  SKI JUMPING-WORLD-POL
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal