NRK Meny
Normal

Haugli dropper landslaget

Maren Haugli har bestemt seg for å stå utenfor skøyteforbundets treningsgruppe neste sesong.

Video Sier nei til landslaget

- Livet som toppidrettsutøver er så kort at når jeg først skal gjøre dette, så må jeg gjøre det ordentlig. Men rammene for å drive toppidrett på landslaget er ikke tilstede, sier Maren Haugli til NRK.

Haugli har stått utenfor skøyteforbundets treningsruppe siden 2008, blant annet på grunn av samarbeidsproblemer med tidligere landslagstrener Peter Mueller. Likevel har hun vært med på world cup-laget.

Denne sesongen har imidlertid vært ekstra turbulent. Allerede under verdenscupåpningen i Berlin i fjor høst kom hun på kant med Mueller, som under en middag kom med upassende kommentarer.

Dette endte med at Mueller til slutt fikk sparken .

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Peter Mueller og Maren Haugli

Peter Mueller og Maren Haugli møter pressen etter bråket i starten av sesongen.

Foto: NRK

Mistillit

Med Mueller ute har det vært knyttet spenning til om Haugli vil komme tilbake på landslaget. Det gjør hun altså ikke.

Haugli fortsetter som tidligere på et privat lag utenfor landslaget. I stedet skal hun satse under trener Hans Trygve Kristiansens vinger, og også Knut Andreas Ramsund er en del av trenerapparatet rundt Haugli.

Haugli presisterer overfor NRK at dette ikke dreier seg om hennes forhold til landslagssjef Jarle Pedersen eller til de andre løperne, men at det er snakk om mistillit til andre personer i skøyteforbundet. Hvem dette dreier seg om, vil hun ikke utdype.

Skøytepresident Vibecke Sørensen liker ikke det hun hører fra Haugli.

- Jeg opplever det som en mistillit til meg når Maren sier hun ikke har tillit til enkeltpersoner i forbundet, sier Sørensen til NRK.

Økonomisk gevinst

Maren Haugli sier at i tillegg til mistillitten til personer i forbundet, er også det økonomiske et aspekt.

- På landslaget hadde jeg bare fått plass til én sponsor, og det kan jeg ikke leve av, sier Haugli, som mener hun kan samle sammen flere sponsoere ved å satse utenfor landslaget.

Bøkko fortsetter

Samtidig som det ble kjent at Haugli trekker seg, er det klart Norges største skøytestjerne, Håvard Bøkko, fortsetter på landslaget.

Det er foreløpig ukjent om broren til Maren, Sverre Haugli, kommer til samme konklusjon som søsteren.

Tror du Haugli vil lykkes bedre utenfor landslaget? Si DIN mening HER!

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal