– Dette var ubeskrivelig deilig

Sølv-jagende Brann åpnet med to scoringer på to minutter, men Haugesund slo tilbake og sikret seg samtlige tre poeng etter en fantastisk frisparkperle.

FK Haugesund - Brann

HØY TEMPERATUR: Det var til tider amper stemning under oppgjøret mellom Brann og Haugesund.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Brann, som jakter sølvplassen i eliteserien i konkurranse med blant andre Odd og Molde, tok ledelsen etter en knapp halvtime.

Kristoffer Haraldseid

MATCHVINNER: Kristoffer Haraldseid.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Haugesund ga imidlertid aldri opp på hjemmebane og etter scoringer av Haris Hajradinovic, William Troost-Ekong og Kristoffer Haraldseid ble de tre poengene værende i Haugesund.

Haraldseid fikk sjansen på frispark etter 81 minutter og skrudde ballen over muren og rett i krysset, utakbart for Brann-målvakt Alex Horwath.

– Dette var ubeskrivelig deilig. Det var årets kamp for oss, og å få være med å vinne med laget mitt er helt fantastisk. Dette var en lagseier, og jeg var bare med på å sette kronen på verket, sier Haraldseid til TV 2.

Dermed mistet bergenserne muligheten til å rykke ifra i kampen om 2. plassen. Brann er nå nede på 4. plass med 37 poeng, forbigått av både Haugesund og Odd.

Kjappe scoringer

Etter en litt tam start på kampen fikk publikum i Haugesund etter hvert en underholdende forestilling i 1. omgang.

Det første målet kom da Kristoffer Barmen kom seg alene foran mål etter et innlegg fra Fedrik Haugen. Da var kampen en halvtime gammel.

Dermed var Brann i siget, og det tok ikke mer enn drøye to minutter før Steffen Lie Skaalevik satte ballen i nota etter en pasning fra Torgeir Børven.

Haugesund ga imidlertid ikke opp, og godt hjulpet av et straffemål kom laget tilbake i kampen.

William Troost-Ekong gikk nemlig i bakken kun seks minutter etter Branns 2-0-mål.

TV-bildene viste at han ble holdt av Heltne Nilsen, og dommer valgte dermed å blåse. Straffen ble satt sikkert i mål Haris Hajradinovic.

Saken fortsetter under bildet

Kristoffer Barmen Torgeir Børven

Kristoffer Barmen scorer 1-0 målet.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Utligning like før pause

Like før pause var Troost-Ekong på ferde foran Branns mål igjen. Denne gangen kom han imidlertid til avslutning og utlignet dermed til 2-2 kun sekunder før dommer blåste i fløyta.

Haugesund kom på flere besøk i Brann-forsvaret i 2. omgang, men det var likevel gjestene som hadde de største sjansene.

13 minutter før ordinær tid fikk Barmen en kjempemulighet til å avgjøre da han kom seg alene med keeper. Han prøvde å vippe ballen over keeper, men ballen gikk til side for mål.

Lekkert vinnermål

Derfor var det nok tungt for bergenserne da Kristoffer Haraldseid skrudde ballen lekkert i Brann-krysset fra 18 meter.

I 2. omgang ble det for øvrig amper stemning blant Brann-supporterne på tribunen da Jakob Orlov ble taklet av Nemanja Tubic med strak fot innenfor 16-meteren.

Dommer valgte likevel å la spillet gå.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Ronaldo tydelig misfornøyd med å bli byttet ut: – Det er forkastelig

Manchester United slo Brentford komfortabelt, men det var Cristiano Ronaldo-bilder som skulle stjele mye oppmerksomhet da han virket tydelig misfornøyd med å bli byttet av.

Treneren hyller Pedersen etter VM-gullet: – Nok en stor dag på jobb

Etter to sølvmedaljer kunne Jesper Saltvik Pedersen endelig juble for et nytt gull i VM i snøsport etter at rivalen kjørte ut i 2. omgang.

Siste nytt

 • Sørloth scoret da Real Sociedad senket Atlético

  Alexander Sørloth scoret det siste målet da Real Sociedad slo Atlético Madrid 2-0 og tok seg til kvartfinale i den spanske cupen.

  Han spilte fra start på topp sammen med David Silva hjemme i San Sebastian. Adnan Januzaj scoret det første målet da han vant i lufta og nikket inn høyreback Joseba Zalduas innlegg etter en drøy halvtime.

  I det 47. minutt nølte Atlético-stopper med ballen da han ble presset av Sørloth og Mikel Oyarzabal. Nordmannen vant ballen fra ham, satte full fart mot mål og plasserte ballen kaldt til side for keeper Jan Oblak. Dermed var kampen punktert.

  Sørloth ble byttet ut i sluttminuttene, men jobben var gjort.

  Sørloth
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP
 • Tottenham med ellevill snuoperasjon

  Det så lenge mørkt ut for Tottenham da hjemmelaget Leicester først ledet 1-0 og så 2-1.

  Men så skrudde Spurs og Steven Bergwijn på turboen. Først satte nederlenderen inn 2-2 i det 96. minutt etter et flott forarbeid av Matt Doherty.

  Da det så ut til å bli poengdeling, var Bergwijn frempå igjen og satte inn 3-2 til Tottenham i det 97. minutt.

  Dermed ble det tre knallsterke poeng til Antonio Contes menn.

  Premier League - Leicester City v Tottenham Hotspur
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Graham Hansens Barcelona til supercupfinale

  Barcelonas kvinnelag slet med å få ballen i mål mot Real Madrid i den spanske supercupens semifinale, men Alexia Putellas ordnet 1-0-seier på overtid.

  Alexia har fått både Ballon d'Or (gullballen) og Fifas The Best-pris som årets spiller i verden. Onsdag frelste hun Barcelona med scoring på en stolperetur.

  Caroline Graham Hansen startet angrepet da hun sendte Jennifer Hermoso i fullt firsprang nedover høyresiden. Innlegget nådde Asisat Oshoala, som fra kort hold skjøt i stolpen. Ballen spratt ut til Alexia, som satte inn kampens enste mål på Spanias fotballforbunds anlegg i Madrid. (NTB)

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal