– Dette var ubeskrivelig deilig

Sølv-jagende Brann åpnet med to scoringer på to minutter, men Haugesund slo tilbake og sikret seg samtlige tre poeng etter en fantastisk frisparkperle.

FK Haugesund - Brann

HØY TEMPERATUR: Det var til tider amper stemning under oppgjøret mellom Brann og Haugesund.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Brann, som jakter sølvplassen i eliteserien i konkurranse med blant andre Odd og Molde, tok ledelsen etter en knapp halvtime.

Kristoffer Haraldseid

MATCHVINNER: Kristoffer Haraldseid.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Haugesund ga imidlertid aldri opp på hjemmebane og etter scoringer av Haris Hajradinovic, William Troost-Ekong og Kristoffer Haraldseid ble de tre poengene værende i Haugesund.

Haraldseid fikk sjansen på frispark etter 81 minutter og skrudde ballen over muren og rett i krysset, utakbart for Brann-målvakt Alex Horwath.

– Dette var ubeskrivelig deilig. Det var årets kamp for oss, og å få være med å vinne med laget mitt er helt fantastisk. Dette var en lagseier, og jeg var bare med på å sette kronen på verket, sier Haraldseid til TV 2.

Dermed mistet bergenserne muligheten til å rykke ifra i kampen om 2. plassen. Brann er nå nede på 4. plass med 37 poeng, forbigått av både Haugesund og Odd.

Kjappe scoringer

Etter en litt tam start på kampen fikk publikum i Haugesund etter hvert en underholdende forestilling i 1. omgang.

Det første målet kom da Kristoffer Barmen kom seg alene foran mål etter et innlegg fra Fedrik Haugen. Da var kampen en halvtime gammel.

Dermed var Brann i siget, og det tok ikke mer enn drøye to minutter før Steffen Lie Skaalevik satte ballen i nota etter en pasning fra Torgeir Børven.

Haugesund ga imidlertid ikke opp, og godt hjulpet av et straffemål kom laget tilbake i kampen.

William Troost-Ekong gikk nemlig i bakken kun seks minutter etter Branns 2-0-mål.

TV-bildene viste at han ble holdt av Heltne Nilsen, og dommer valgte dermed å blåse. Straffen ble satt sikkert i mål Haris Hajradinovic.

Saken fortsetter under bildet

Kristoffer Barmen Torgeir Børven

Kristoffer Barmen scorer 1-0 målet.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Utligning like før pause

Like før pause var Troost-Ekong på ferde foran Branns mål igjen. Denne gangen kom han imidlertid til avslutning og utlignet dermed til 2-2 kun sekunder før dommer blåste i fløyta.

Haugesund kom på flere besøk i Brann-forsvaret i 2. omgang, men det var likevel gjestene som hadde de største sjansene.

13 minutter før ordinær tid fikk Barmen en kjempemulighet til å avgjøre da han kom seg alene med keeper. Han prøvde å vippe ballen over keeper, men ballen gikk til side for mål.

Lekkert vinnermål

Derfor var det nok tungt for bergenserne da Kristoffer Haraldseid skrudde ballen lekkert i Brann-krysset fra 18 meter.

I 2. omgang ble det for øvrig amper stemning blant Brann-supporterne på tribunen da Jakob Orlov ble taklet av Nemanja Tubic med strak fot innenfor 16-meteren.

Dommer valgte likevel å la spillet gå.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Finaletap for Barcelona

  Barcelona hadde sjansen til å sikre «the double» da de møtte Valencia i cupfinalen lørdag. Kevin Gameiro scoret for de hvite etter 21 minutter, før Rodrigo Moreno doblet før pause. Lionel Messi scoret etter hvilen, men Valencia vant til slutt 2-1.

  AFP_1GX4IX
  Foto: JOSE JORDAN / AFP
 • Skarstein tildelt ærespris

  Birgit Skarstein (30) mottok lørdag den prestisjetunge Egebergs Ærespris. Skarstein får prisen som følge av sine prestasjoner i både paralangrenn og pararoing. Idrettsprofilens rolle som forbilde nevnes i begrunnelsen fra komitéleder Børre Rognlien.

  Birgit Skarstein
  Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund
 • Filip Ingebrigtsen meldte avbud

  Filip Ingebrigtsen kom aldri til start på 800-meteren i et internasjonalt friidrettsstevne i belgiske Oordegem lørdag.

  – Det er helt uproblematisk og udramatisk, men vi valgte denne løsningen for å forberede optimalt fram mot Stockholm, Roma og Bislett, sier Gjert Ingebrigtsen.

  Trond Mohn Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal