Gauseth etter syvmålstapet: – Min verste opplevelse som fotballspiller

Christian Gauseth og Mjøndalen ble ydmyket og rundspilt av Haugesund søndag kveld. Mjøndalen-kapteinen forteller at han kjenner på en «voldsom skam» etter 7-0-tapet.

Eliteserien i fotball 2020: Sarpsborg 08 - Mjøndalen (2-0)

MARERITT: Christian Gauseth forteller at han skammer seg etter 7-0-tapet mot Haugesund.

Foto: Christoffer Andersen / NTB

– Det er nok min verste opplevelse som fotballspiller. Nå skal jeg spille fotball i to måneder til – at den verste skulle komme nå, hadde jeg ikke forventet. Det er en bunnløs smerte, sier Gauseth til NRK.

Bortekampen mot Haugesund ble et mareritt for Mjøndalen. De ble overkjørt fra start til slutt og hjemmelaget ga seg ikke før måltavlen viste 7–0.

– Jeg kjenner på en voldsom skam over det vi presterer. Det er veldig langt unna standarden vi skal ha. Jeg kjenner også på et ansvar som leder for den gruppa her. Sånn skal vi i hvert fall ikke fremstå igjen, sier Mjøndalen-kapteinen, som tidligere har bekreftet at han legger opp etter sesongen.

Eliteserien fotball 2021: FK Haugesund-Mjøndalen

HERJET: Alioune Ndour scoret tre mål på 19 minutter.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB

– Veldig flaut

Mjøndalen-trener Vegard Hansen var også langt nede etter braktapet.

– Det er alltid vondt å tape fotballkamper. Men det er en helt annen følelse når man blir ydmyket og taper 7–0. Å bli ydmyket er det ingen som liker. I dag ble vi det, konkluderer Hansen.

– Går det på stoltheten løs?

– Ja, det gjør det. Det er veldig flaut. Det er sjelden vi går på sånne smeller som i dag, men når det først skjer er det helt grusomt, svarer han.

Mjøndalen har ikke vunnet på 12 kamper og ligger desidert sist i Eliteserien med 15 poeng. Det er syv poeng opp til sikker plass – og fem poeng opp til kvalik.

– Vi er nødt til å finne en vei ut av dette. I fellesskap med spillerne håper jeg vi kan begynne på dette arbeidet allerede i kveld, sier Hansen.

Eliteserien fotball 2021: FK Haugesund - Mjøndalen (7-0)

TOK TIL TÅRENE: Alexander Søderlund var både rørt og glad etter å ha scoret sine første mål siden returen til norsk fotball.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Rørt Søderlund

Mens både Hansen og Mjøndalen-spillerne deppet på gressmatta, mottok Haugesund trampeklapp fra hjemmesupporterne. De fikk blant annet se Alioune Ndour og Alexander Søderlund herje på topp. De to spissene sto bak fem av hjemmelagets syv mål.

For Søderlunds del var det hans første scoringer siden returen til norsk fotball. Han var rørt etter scoringene.

– Det var litt emosjonelt for meg. Jeg må si det. Det var veldig spesielt, men et utrolig godt øyeblikk, sier Søderlund til Discovery+.

Haugesund er nummer sju på tabellen med 31 poeng. De har – i likhet med Mjøndalen – åtte kamper igjen.

Sportsnyheter

Reagerer på Carlsen-motstanderens oppførsel: – Man merker taperens bitterhet

Lørdagens parti kunne nesten umulig leve opp til fredagens thriller, men et nervepirrende parti endte i remis i Dubai. Etter partiet var Magnus Carlsens motstander frustrert.

Siste nytt

 • Sesongens første Newcastle-seier

  Newcastle tok sin første seier for sesongen, da de slo nedrykksrival Burnley 1-0 hjemme på St. James' Park lørdag.

  Callum Wilson ble den store helten for hjemmelaget, da han utnyttet en dårlig inngripen fra Burnley-keeper Nick Pope etter 40. minutter.

  Seieren er godt nytt for manager Eddie Howe, som nå ser laget klatre til 19. plass, med like mange poeng som Burnley på plassen foran og Norwich på plassen bak.

  Premier League - Newcastle United v Burnley
  Foto: SCOTT HEPPELL / Reuters
 • Xavi fikk sitt første Barcelona-tap

  Barcelona var uten poengtap i La Liga etter at Xavi ble trener, men røk 0-1 hjemme mot Betis lørdag. Stortalentet Gavi måtte ut på båre før pause.

  Bortelaget spilte ut Barcelona-forsvaret i det 79. minutt, og Juanmi satte enkelt inn vinnermålet.

  Barcelona-tap
  Foto: LLUIS GENE / AFP
 • Norge på 6. etter dårlige forhold

  Dårlige forhold ødela i stor grad for de norske hopperne under dagens lagkonkurranse i polske Wisla. En svak førsteomgang gjorde at Norge kun gikk til andre omgang som syvende beste lag.

  I andre omgang så det lenge bedre ut, men forholdene ødela nok en gang, da Marius Lindvik fikk det tøft i Norges siste hopp.

  Østerrike var best av alle til slutt og vant med 843 poeng. Det ble uhyre jevnt, og marginen ned til Tyskland på andreplass var på kun 0,3 poeng. Slovenia sikret tredjeplassen, 8,6 poeng bak.

  Norge endte til slutt på en sjetteplass, 75,8 poeng bak vinnerne.

  Poland Ski Jumping World Cup
  Foto: Czarek Sokolowski / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal