Hopp til innhold

Gauseth etter syvmålstapet: – Min verste opplevelse som fotballspiller

Christian Gauseth og Mjøndalen ble ydmyket og rundspilt av Haugesund søndag kveld. Mjøndalen-kapteinen forteller at han kjenner på en «voldsom skam» etter 7-0-tapet.

Eliteserien i fotball 2020: Sarpsborg 08 - Mjøndalen (2-0)

MARERITT: Christian Gauseth forteller at han skammer seg etter 7-0-tapet mot Haugesund.

Foto: Christoffer Andersen / NTB

– Det er nok min verste opplevelse som fotballspiller. Nå skal jeg spille fotball i to måneder til – at den verste skulle komme nå, hadde jeg ikke forventet. Det er en bunnløs smerte, sier Gauseth til NRK.

Bortekampen mot Haugesund ble et mareritt for Mjøndalen. De ble overkjørt fra start til slutt og hjemmelaget ga seg ikke før måltavlen viste 7–0.

– Jeg kjenner på en voldsom skam over det vi presterer. Det er veldig langt unna standarden vi skal ha. Jeg kjenner også på et ansvar som leder for den gruppa her. Sånn skal vi i hvert fall ikke fremstå igjen, sier Mjøndalen-kapteinen, som tidligere har bekreftet at han legger opp etter sesongen.

Eliteserien fotball 2021: FK Haugesund-Mjøndalen

HERJET: Alioune Ndour scoret tre mål på 19 minutter.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB

– Veldig flaut

Mjøndalen-trener Vegard Hansen var også langt nede etter braktapet.

– Det er alltid vondt å tape fotballkamper. Men det er en helt annen følelse når man blir ydmyket og taper 7–0. Å bli ydmyket er det ingen som liker. I dag ble vi det, konkluderer Hansen.

– Går det på stoltheten løs?

– Ja, det gjør det. Det er veldig flaut. Det er sjelden vi går på sånne smeller som i dag, men når det først skjer er det helt grusomt, svarer han.

Mjøndalen har ikke vunnet på 12 kamper og ligger desidert sist i Eliteserien med 15 poeng. Det er syv poeng opp til sikker plass – og fem poeng opp til kvalik.

– Vi er nødt til å finne en vei ut av dette. I fellesskap med spillerne håper jeg vi kan begynne på dette arbeidet allerede i kveld, sier Hansen.

Eliteserien fotball 2021: FK Haugesund - Mjøndalen (7-0)

TOK TIL TÅRENE: Alexander Søderlund var både rørt og glad etter å ha scoret sine første mål siden returen til norsk fotball.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Rørt Søderlund

Mens både Hansen og Mjøndalen-spillerne deppet på gressmatta, mottok Haugesund trampeklapp fra hjemmesupporterne. De fikk blant annet se Alioune Ndour og Alexander Søderlund herje på topp. De to spissene sto bak fem av hjemmelagets syv mål.

For Søderlunds del var det hans første scoringer siden returen til norsk fotball. Han var rørt etter scoringene.

– Det var litt emosjonelt for meg. Jeg må si det. Det var veldig spesielt, men et utrolig godt øyeblikk, sier Søderlund til Discovery+.

Haugesund er nummer sju på tabellen med 31 poeng. De har – i likhet med Mjøndalen – åtte kamper igjen.

Siste nytt

 • Solberg med knallstart i Rally Latvia

  Oliver Solberg leder WRC2-klassen i Rally Latvia etter den innledende fartsprøven torsdag kveld.

  Solberg klokket inn på 7.45.1 i sin Skoda Fabia og har en ledelse på 7,6 sekunder ned til italienske Roberto Daprà på 2.-plass.

  22-åringen, som kjører på svensk lisens, er i knallform om dagen. I slutten av juni endte han som to i WRC2-klassen i Rally Polen, mens han vant EM-runden på hjemmebane i Karlstad to uker tidligere.

  Der er ingen norske deltakere med i helgens rally i Latvia.

  Finske Kalle Rovanperä leder WRC-klassen med 2,4 sekunder ned til belgiske Thierry Neuville etter første fartsprøve.

  Fredag skal det kjøres sju nye fartsprøver i Liepaja, Latvia. (NTB)

  Oliver Solberg
  Foto: NTB
 • Schmeichel til Celtic

  Den danske keeperen Kasper Schmeichel har signert for Celtic, hvor han blir gjenforent med Brendan Rodgers. De kjenner hverandre fra sine dager i Leicester.

  – Jeg er veldig fornøyd med å få Kasper til Celtic. Han er en kvalitetskeeper og hans egenskaper og personlighet vil være viktig for oss, sa Rodgers til Celtics hjemmeside.

  Den skotske klubben opplyser på sine nettsider at dansken har signert en ettårskontrakt.

  Schmeichel spilte for Anderlecht forrige sesong, men kontrakten gikk ut etter sesongen og ble ikke forlenget. Han noterte seg for 32 kamper i Belgia

  g_HtMhFevJ0
  Foto: Wolfgang Rattay / Reuters
 • Det franske stoppertalentet Leny Yoro klar for Manchester United – betaler kjempesum

  Midtstopperen Leny Yoro (18) er klar for Manchester United. Det franske stortalentet kommer fra Lille og skal angivelig koste 62 millioner euro.

  Manchester United bekrefter overgangen i sine mediekanaler.

  Ifølge The Athletic-journalisten David Ornstein , koster stoppertalentet 62 millioner euro, noe som tilsvarer nær 728 millioner kroner. Det til tross for at Yoro bare hadde ett år igjen av kontrakten med Lille.

  Yoro har også vært høyaktuell for storklubben Real Madrid, men ifølge Ornstein var ikke den spanske klubben villig til å betale summen Lille krevde for å selge 18-åringen.

  Manchester United har vært på en intens jakt etter ny midtstopper og har blitt linket til navn som Matthijs de Ligt, Jarrad Branthwaite og Jonathan Tah i løpet av sommeren. (NTB)

  vebpQ6Ied-c
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal